عبدالله عبدالله: افغانستان را به حال خود رها نکنید
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی درباره احتمال خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان گفت دستور خروج صادر نشده اما ممکن است چنین شود.
عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی از کشورهای جهان خواست افغانستان را به حال خود رها نکنند. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که زلمی خلیلزاد نماینده ایالات متحده در امور افغانستان در قطر با نمایندگان طالبان دیدار و چهارمین دور مذاکرات صلح را آغاز کرده است. دولت افغانستان در این مذاکرات شرکت ندارد. سفیر چین در پاکستان نیز طالبان را به عنوان «یک نیروی سیاسی» به رسمیت شناخت.
دعوت عبدالله به شکیبایی
دولت ترامپ ماه گذشته اعلام کرد که احتمال دارد نیمی از ۱۴ هزار سرباز آمریکایی مستقر در افغانستان را از این کشور خارج کند. افغانستان از نظر سیاسی بیثبات و درگیر فساد اقتصادی است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان در میزگردی که در مجمع اقتصاد جهانی در داووس سوئیس برگزار شد گفت:
«صبر و شکیبایی خود را از دست ندهید. ما همه در ۱۸ سال گذشته اشتباهی را مرتکب شدهایم.»
عبدالله عبدالله درباره احتمال خروج نیمی از سربازان آمریکایی مستقر در افغانستان از این کشور گفت:
«مقامات آمریکایی میگویند دستور خروج صادر نشده. اما ممکن است چنین شود. هنوز معلوم نیست.»
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی اظهار امیدواری کرد که ایالات متحده به حمایت خود از نهادهای ملی در افغانستان تا برقراری کامل صلح در این کشور ادامه دهد. عبدالله عبدالله اعلام کرد که افغانستان در زمینه آموزش و پرورش و بهداشت پیشرفت کرده و این ظرفیت را دارد که در آینده از نظر اقتصادی به عنوان یک پل، جنوب آسیا را به آسیای میانه مرتبط کند.
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی از دولت پاکستان خواست از نفوذ خود بر طالبان استفاده کند و آنها را بر سر میز مذاکره با دولت افغانستان بیاورد. عبدالله عبدالله گفت:
«تغییر سیاست از اینکه اصلاً با طالبان و تروریستها مذاکره نمیکنیم به اینکه مذاکره یگانه راه حل مشکل به شمار میرود به حل مشکل و دست یافتن به صلح کمک نمیکند.»
آمریکا در پی تضمین از طالبان
در همان حال وزارت خارجه امریکا اعلام کرد که چهارمین دور مذاکرات صلح افغانستان با حضور هیأتی از طالبان و زلمی خلیلزاد نماینده آمریکا در دوحه آغاز شده است. این مذاکرات به مدت دو روز ادامه دارد و این نخستین بار است که وزارت خارجه آمریکا رسماً برگزاری آن را تأیید میکند.
نمایندگان طالبان که در این مذاکرات حضور دارند به شبکه الجزیره گفتهاند ایالات متحده نگران است که با خروج سربازان آمریکایی از افغانستان «گروههای تروریستی» قدرت را در این کشور به دست گیرند. یک سخنگوی طالبان اعلام کرده که ایالات متحده پذیرفته که چنانچه افغانستان در آینده امنیت سایر کشورهای منطقه را به خطر نیندازد، نیروهای نظامیاش را از این کشور خارج میکند. زلمی خلیلزاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان اما با انتشار پیامی اعلام کرده که به محمد اشرف غنی در کابل اطمینان داده که ایالات متحده همچنان از ارتش افغانستان پشتیبانی میکند.
در این میان، صبح چهارشنبه ۲۳ ژانویه/ ۳ بهمن یائو جینگ، سفیر چین در اسلامآباد نیز گروه طالبان را به عنوان یک نیروی سیاسی در افغانستان به رسمیت شناخت و برای مذاکره با این گروه اعلام آمادگی کرد.
همزمان با این تحولات، شبهنظامیان طالبان صبح دوشنبه ۲۱ ژانویه / ۱ بهمن بیش از ۱۰۰ مأمور امنیتی را در مرکز افغانستان کشتند. مهاجمان با خودروهای مملو از مواد منفجره وارد یک ایست بازرسی ارتش شدند و خودروهایشان را در محوطه مرکز آموزش نظامی ــ برای نیروهای «ریاست عمومی امنیت ملی» ــ در «میدانشهر»، مرکز ولایت میدان وردک منفجر کردند.
ریاست عمومی امنیت ملی (NDS) چهارشنبه ۲۳ ژانویه/ ۳ بهمن با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که طراح عملیات تروریستی طالبان در ولایت میدان وردک را همراه با هفت نفر دیگر که در این عملیات دست داشتند به قتل رسانده است. طالبان اما با انتشار بیانیهای این خبر را تکذیب کردهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.