ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا به توافق با طالبان نزدیک شد

چهارمین دور مذاکرات صلح افغانستان در دوحه تمدید شد. طالبان ملا عبدل غنی برادر، یکی از بنیانگذارانش را با اختیارات ویژه به ریاست هیأت مذاکره‌کننده منصوب کرد.

چهارمین دور مذاکرات صلح افغانستان در دوحه پایتخت قطر که قرار بود دو روز طول بکشد تمدید شد. در همان حال طالبان، ملا عبدل غنی برادر، یکی از بنیانگذارانش را به عنوان مسئول دفتر سیاسی این گروه در قطر منصوب کرد. اکنون عبدل غنی برادر به عنوان رئیس هیأت مذاکره‌کننده طالبان در گفت‌وگو با زلمی خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان حضور دارد و از اختیار تصمیم‌گیری نیز برخوردار است.

ملا عبدل غنی برادر، یکی از بنیانگذاران طالبان و رئیس هیأت مذاکره‌کننده با آمریکا در دوحه با اختیارات ویژه

طالبان شامگاه پنجشنبه ۲۴ ژانویه/ ۴ بهمن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که ملا عبدل غنی برادر را به عنوان رئیس هیأت مذاکره‌کننده با زلمی خلیل‌زاد تعیین کردند و به او اختیارات ویژه دادند با این قصد که روند گفت‌وگوها شتاب بیشتری بگیرد و مواضع طالبان تقویت شود.

مذاکرات طالبان با زلمی‌خلیل‌زاد پشت درهای بسته برگزار می‌شود و قرار بود فقط دو روز ادامه داشته باشد اما روز گذشته به چهارمین روز کشید. معلوم نیست که جمعه 25 ژانویه/ 5 بهمن این مذاکرات ادامه یابد. برای نخستین بار، وزارت خارجه آمریکا برگزاری این مذاکرات را رسماً تأیید کرده است. دولت ترامپ ماه گذشته اعلام کرد که احتمال دارد نیمی از ۱۴ هزار سرباز آمریکایی مستقر در افغانستان را از این کشور خارج کند. بحث بر سر گرفتن تضمین از طالبان است که با خروج سربازان آمریکایی، اجازه ندهند عملیات تروریستی در خاک افغانستان انجام شود.

وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه که نام آن‌ها را افشا نکرده گزارش داده که در چهارمین دور مذاکرات صلح افغانستان طالبان ضمانت داده‌اند که پس از خروج نیروهای نظامی ایالات متحده از افغانستان، گروه‌های تروریستی مانند القاعده و گروه دولت اسلامی (داعش) از خاک افغانستان عملیات انجام ندهند. مراجع رسمی هنوز این خبر را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند.

یک مقام بلندپایه در گروه طالبان به خبرگزاری رویترز گفته است ایالات متحده از این گروه درخواست کرده بود که فردی با اختیارات ویژه و با قدرت تصمیم‌گیری در رأس هیأت مذاکره‌کننده طالبان قرار گیرد.

ملا عبدل غنی برادر چنین فردی است. او که رهبری عملیات نظامی طالبان در جنوب افغانستان را به عهده داشت در سال ۲۰۱۰ توسط مأموران اطلاعاتی پاکستان و آمریکا بازداشت شد. گفته می‌شود که آزادی او یکی از شرایط طالبان برای ادامه گفت‌وگوها با نماینده آمریکا بوده است. الجزیره گزارش داده که پاکستان مخالف حضور ملا عبدل غنی‌ برادر در مذاکرات صلح دوحه است.

دو تن از نمایندگان طالبان که نام آن‌ها افشا نشده در گفت‌وگو با رویترز از پیشرفت مذاکرات دوحه خبر داده‌اند. به گفته آن‌ها بحث اکنون بر سر تقویم خروج نیمی از نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان است. یکی از نمایندگان طالبان گفته است:

«یافتن مکانیسمی برای آتش‌بس و اینکه راهی یافت شود برای آغاز گفت‌وگوها با دولت افغانستان، از موضوعات مهم در دو روز نخست مذاکرات صلح در قطر بود.»

چهارشنبه ۳ بهمن، عبدالله عبدالله رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان در میزگردی که در مجمع اقتصاد جهانی در داووس سوئیس برگزار شد، از جهانیان خواست افغانستان را به حال خود رها نکنند. عبدالله گفت:

«تغییر سیاست از این‌که اصلاً با طالبان و تروریست‌ها مذاکره نمی‌کنیم به این‌که مذاکره یگانه راه حل مشکل به شمار می‌رود به حل مشکل و دست یافتن به صلح کمک نمی‌کند.»

رییس اجرایی حکومت وحدت ملی از دولت پاکستان خواست از نفوذ خود بر طالبان استفاده کند و آن‌ها را بر سر میز مذاکره با دولت افغانستان بیاورد.

نمایندگان دولت افغانستان در مذاکرات طالبان با نماینده آمریکا حضور ندارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.