ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیش‌نویس طرح «صلح امریکایی» به طالبان رسید

خروج نظامیان امریکا از افغانستان و آتش‌بس داخلی نقطه اختلاف طالبان و فرستادگان امریکا است؛ طالبان می‌گوید: اول خروج نظامیان و بعد آتش‌بس، عکس خواسته امریکا.

آتش‌بس پیش از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان یا پس از آن؟ با پایان مذاکرات شش روزه نمایندگان امریکا و طالبان در دوحه قطر، هنوز جزئیات این گفت‌وگوها فاش نشده است. در تازه‌ترین اظهارنظر در این باره زلمی خلیل‌زاد بدون بیان جزئیات بیشتر از تدوین پیش‌نویس توافق خبر داده است.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان

او به نیویورک تایمز گفته که طالبان متعهد شدند اقدامات لازم را برای ممانعت از تبدیل افغانستان به پایگاهی برای گروه‌های تروریستی انجام دهند. این تعهدات اما تا به حال به صورت آشکار اعلام نشده است.

به گفته خلیل‌زاد، امریکا پیش‌نویس صلح را به طالبان تحویل داده است.

از نکات تردید برانگیز گفت‌وگوی طالبان و امریکا، دور بودن دولت افغانستان از این مذاکرات است. اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان پس از پایان مذاکرات دوحه، صلح با طالبان بدون گفت‌وگو با دولت افغانستان را ناممکن دانسته بود.

در پیوند با این موضوع، روزنامه هشت صبح یکشنبه سوم فوریه/ ۱۴ بخش‌هایی از گفت‌وگوی عباس استانکزی، سرپرست تیم مذاکرات طالبان، با سایت «نن آسیا»، منبع خبری غیر رسمی نزدیک به طالبان را منتشر کرد که تردیدها نسبت به آتش‌بس و مذاکرات صلح داخلی در افغانستان را افزایش می‌دهد.

استانکزی گفته که در گفت‌وگو با امریکایی‌ها در باره «مسائل داخلی» بحثی نخواهد شد و مسایل داخلی با احزاب و جریان‌های قومی «در وقت مناسب» مورد بحث قرار خواهد گرفت.

او پیش از این نیز گفته بود که پس از خروج امریکا، «اردوی ملی»_ ارتش افغانستان- خود به خود منحل خواهد شد.

آنچه که طالبان از امریکا خواسته و به ظاهر در نشست دوحه توافق اولیه در باره آن نیز به دست آمده، خروج نیروهایی نظامی امریکا و متحدانش از افغانستان در مقابل تعهد طالبان به عدم اقدام علیه منافع امریکا و اجازه ندادن به گروه‌های تروریستی برای فعالیت در خاک افغانستان است.

همزمان با مذاکرات دوحه برخی منابع خبری از توافق برای اجرای «آتش‌بس» در افغانستان خبر دادند. اما طالبان این خبر را تکذیب کرد.

حال نیز یک مقام نظامی امریکا در افغانستان به خبرگزاری رویترز گفته که به گفت‌وگوهای بیشتری در باره آتش‌بس نیاز است و در دور بعدی مذاکرات که ۲۵ فوریه آغاز می‌شود، در این باره بحث خواهد شد.

او که خواست نامش فاش نشود، هم تائید کرده که طالبان خواستار اجرای آتش‌بس پس از خروج نظامیان امریکا از افغانستان هستند اما امریکا خواستار توافق برای آتش‌بس پیش از خروج نظامیان است.

سخنگوی وزارت امورخارجه امریکا هم هرگونه توافق برای خروج نظامی از افغانستان را به ادامه مذاکرات و توافق برای آتش‌بس مشروط کرده است.

در پیوند با این موضوع پاتریک شاناهان، وزیر دفاع امریکا نیز به خبرنگاران گفته که تا به حال دستوری مبنی برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان از افغانستان به او ابلاغ نشده و او نیز کاری در این باره انجام نداده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا دسامبر ۲۰۱۸ گفته بود؛ قصد دارد ۵ هزار تا ۱۴ هزار نظامی این کشور را از افغانستان خارج کند.

منابع نزدیک به طالبان هم پس از پایان مذاکرات دوحه گفتند که برای خروج نظامیان امریکایی در یک دوره زمانی ۱۸ ماهه به توافق رسیده‌اند. مقام‌های امریکایی اما هرگونه توافق در باره زمان‌بندی خروج نظامیان از افغانستان را تکذیب کردند.

امریکا و متحدانش از سال ۲۰۰۱ پس تحت عنوان مبارزه با گروه تروریستی طالبان به افغانستان حمله نظامی کردند و نیروهای نظامی خود را در این کشور مستقر کردند.

حضور نظامیان امریکا و متحدانش در افغانستان اما نتوانسته مانع ادامه فعالیت گروه طالبان شود و این گروه امروز تقریبا کنترل نیمی از افغانستان را در دست دارد و روزانه علیه نیروهای حکومتی عملیات تروریستی انجام می‌دهد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    چهره ماتم زده خلیل زاد بدرستی نشان میدهد که برای آینده مردمان افغانستان با حاکمیت طالیبان ماتم گرفته است...امریکا سال 57 هم پیش نویس صلحی آنهم بدون رفرندوم با مردم ایران و سیاسیون آن زمان ایران دکترشاپوربختیار به خمینی تحویل داد که خمینی هم به اصطلاح پذیرفت و بعد ازورودش به ایران حکام خون براه آنداخت و تا توانست مردم ایران و نظامیون ایران را کشت .....حالا دوباره امریکا همچین پیش نویس صلحی را به طالیبان پیشنهاد می کند بدون آنکه سیاسیون فعلی حکومت افغانستان درآن شرکتی داشته باشند...واقعا" باید ازامریکا پرسید که با موجودیت 24000نظامیون امریکائی درطی سالهای سال درافغانستان چه میکردند که حالا برسرمیز این قشون ضدانسانی وحشی و تروریست می نشیند و به انها پیشنهاد صلح میدهد؟ امریکا نمی داند طالیبان فقط افغانستان بدون دفاع ازمردم وخروج نظامیون امریکا می خواهد؟

  • badralsadat

    کامنت زیبا و درستی به اضافه اینکه خمینی هم چنین تعهدی را به امریکا قبل از به قدرت رسیدن داده بود که منافع امریکا را حفظ خواهد کرد . چگونه امریکا میتواند از یک سوراخ دوبار گزیده شود . ؟؟؟؟ چگونه ادعای مبارزه با اسلامگرایان افراطی را دارد ؟؟؟ طالبان در افغانستان و رژیم ملایان در ایران دیگر خدا را بنده نیستند .در گزارشی دیگر سخنگوی طالبان گفته بود قصد نوشتن قانون اساسی دیگری برای افغانستان دارد تا احکام اسلامی را اجرا کنند !!! همون آش و کاسه دست بریدن ها و پا قطع کردنها و سنگسار ها و اعدامها به خاطر تراشیدن ریش !!! واویلاست