نگرانی از وضعیت سپیده قلیان در زندان
سپیده قلیان از ملاقات و تماس تلفنی محروم شده است. تماسهای تلفنی قبلی او نشاندهنده اوضاع وخیم او در زندان بود.
کانال مستقل کارگران هفتتپه خبر داد که وضعیت سپیده قلیان، فعال مدنی نامعلوم است و او مدتی است که از زندان تماس تلفنی نگرفته و ملاقاتی هم نداشته است. این کانال از پخش اعترافات تلویزیونی یکی دیگر از فعالان کارگری شرکت نیشکر هفتتپه به نام محمد خنیفر خبر داد.
کانال مستقل کارگران هفتتپه در شبکه توئیتر با انتشار پستهایی درباره سپیده قلیان که در ارتباط با اعتراضات کارگران هفتتپه برای بار دوم بازداشت شده، نسبت به سرنوشت او در زندان ابراز نگرانی کرده است.
در این کانال آمده است: «با گذشت ۳ هفته از بازداشت مجدد سپیده قلیان همچنان وضعیت او نامعلوم است و مدتی است تماس تلفنی و ملاقات انجام نشده و جوابهای مشکوک مقامات قضایی نگرانی شدیدی در مورد سرنوشت خانم قلیان ایجاد کرده است.»
شنبه شب ۲۹ دی، صدا و سیمای جمهوری اسلامی با پخش گزارشی به نام «طراحی سوخته» اعترافهای اجباری اسماعیل بخشی، علی نجاتی، دو تن از فعالان کارگری شرکت هفتتپه و سپیده قُلیان را پخش کرد. سپیده قلیان بلافاصله در شبکه توئیتر به این مستند واکنش نشان داد و گفت که اعترافها اجباری و تحت شکنجه بودهاند. روز بعد، یکشنبه ۳۰ دی ۱۲مأمور امنیتی مرد و دو مأمور زن به خانه پدری سپیده قلیان هجوم بردند و او و برادرش مهدی قلیان را با ضرب و شتم بازداشت کردند. مهدی قلیان دوشنبه ۸ بهمن با قید وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شد اما خواهر او همچنان در زندان است.
کانال مستقل کارگران هفتتپه همچنین آورده است که دفعات پیشین که سپیده قلیان مجاز به تماس تلفنی بود نیز «اجازه نمیدادند بیش از چند کلمه محدود و دیکتهشده در تلفن بگوید.» بهگفته این کانال لحن صدای سپیده قلیان «حاکی از اوضاع بسیار وخیم او بوده است بهنحوی که اعضای خانواده از شنیدن صدای سپیده دچار اضطراب و وحشت شدهاند».
بر اساس این گزارشها، دادیار دلیل رد درخواست ملاقات سپیده قلیان را بازجویی و تحقیقات مجدد از او عنوان کرده و این بر نگرانی خانواده او افزوده است.
کانال مستقل کارگران نیشکر هفتتپه پیش از این حال اسماعیل بخشی، نماینده کارگران این شرکت را هم «بسیار وخیم» گزارش داده بود.
سازمان عفو بینالملل ۹ بهمن / ۲۹ ژانویه در نامه سرگشادهای از حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی خواست که در وهله نخست، اسماعیل بخشی و سپیده قلیان بدون هیچ قید و شرطی آزاد شوند، چرا که – به گفته عفو بینالملل – آنها صرفاً به دلیل استفادهشان از حق قانونی آزادی بیان و آزادی اجتماعات بازداشت شدهاند.
عفو بینالملل سپس از روحانی خواست ترتیبی دهد که تا آزادی بخشی و قلیان این دو زندانی از هرگونه شکنجه و آزار مصون بمانند و سرانجام، به اتهام شکنجه آنها رسیدگی شود و شکنجهگران در محاکم قضایی بهطور عادلانهای محاکمه شوند.
سازمان دیدبان حقوق بشر نیز در بیانیهای خواستار آزادی قلیان و بخشی شده بود.
۶ بهمن سال جاری بیش از ۸۰۰ نفر از فعالان مدنی، هنرمندان و نویسندگان نیز با انتشار بیانیهای وزارت اطلاعات و شخص رئیس جمهوری را مسئول حفظ جان و سلامتی این دو زندانی دانسته و خواهان آزادی آنها شده بودند.
در همین حال، روز دوشنبه کانال مستقل کارگران هفتتپه از پخش اعترافات تلویزیونی یکی دیگر از فعالان کارگری شرکت نیشکر هفتتپه به نام محمد خنیفر خبر داد و اعترافات او را «مضحک» نامید زیرا «او از روی متن روخوانی میکرد». او در این فیلم اعمال شکنجه را تکذیب کرده و از برخورد مأموران امنیتی و مقامات قضایی در دوره بازداشت سپاسگزاری میکند.
محمد خنیفر ۷ بهمنماه سال جاری بازداشت شده بود و دو روز بعد به قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. مسئولان حکومتی ایران درباره فیلم اعترافات محمد خنیفر اظهارنظری نکردهاند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.