اتحادیههای کارگری سوئد: جمهوری اسلامی به تعقیب، آزار و شکنجه فعالان کارگری پایان دهد
اتحادیههای کارگری سوئد از جمهوری اسلامی خواستند تشکلهای کارگری را به رسمیت بشناسد و فعالان کارگری بازداشتی را بدون قید و شرط آزاد کند.
۵ اتحادیه کارگری سوئد با انتشار بیانیه مشترکی از مسئولان جمهوری اسلامی خواستند به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی و آزار فعالان صنفی در ایران پایان دهند، تشکلهای مستقل کارگری را به رسمیت بشناسند، و فعالان کارگری از جمله اسماعیل بخشی، علی نجاتی، جعفر عظیمزاده، پروین محمدی و همچنین سپیده قلیان را بدون قید و شرط آزاد کنند.
سازمان سراسری کارگران سوئد، ال. او، اتحادیه کارگران حمل و نقل، سازمان مرکزی کارمندان سوئد (ت. س. او)، اتحادیه کارگران شهرداریها (کمونال) و اتحادیه فلز در بیانیه مشترک خود یادآوری کردهاند که در سالهای اخیر مبارزه کارگران ایران برای تشکیل سندیکاهای کارگری مستقل و آزاد، اعتراضات علیه عدم پرداخت به موقع دستمزدها و نقض حقوق پایهای بشر و اتحادیهای در ایران را به طور دقیق دنبال کرده و در موارد متعددی مقامات حکومت ایران را به دلیل تعقیب، اذیت و آزار، دستگیری و شکنجه فعالان کارگری مورد انتقاد قرار دادهاند. ۵ اتحادیه کارگری سوئد در بیانیه مشترکشان با اشاره به تشدید سرکوب فعالان کارگری نوشتهاند:
«هر اعتراض و اعتصاب توطئه علیه امنیت ملی، تحریک و تهدید علیه نظم عمومی تلقی شده و با خشونت بیرحمانه و توسط دادگاههای ناعادلانه به زندانهای طویلالمدت منجر میشود. اخیراً از تفتیش خانهها و بازداشت شبانه فعالان کارگری شرکت نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد اهواز مطلع شدیم. به علاوه اطلاع یافتیم که این فعالان به طرز وحشیانهای در زندان شکنجه شدهاند.»
اتحادیههای کارگری سوئد در ادامه این بیانیه موارد سرکوب اعتراضات کارگری و دستگیری فعالان صنفی را بر شمرده و پرسیدهاند:
«ما میپرسیم که آیا وظیفه و مسئولیت هر دولتی نیست که به خواست برحق کارگران پاسخ داده و از آن حمایت کند؟ آیا وظیفه دستگاه قضایی هر کشور نیست که به شکایات رسیدگی کرده و متخلفان را دادگاهی کرده و از حقوق شهروندی و کارگری حفاظت کند؟ ما به این اعمال [سرکوبگرانه] علیه فعالان اتحادیه آزاد و مستقل اعتراض داریم و آن را محکوم میکنیم. ما اعلام میکنیم که اعمال دستگاههای دولتی ایران تخلف از کنوانسیونهای پایهای و به رسمیت شناخته شده بینالمللی از جمله سازمان جهانی کار است که ایران موظف به رعایت و احترام به آن میباشد.»
اتحادیههای کارگری سوئد خواستار بررسی شکایات کارگران در دادگاه عادلانه، علنی و با حضور وکیل شاکیان شده و در ادامه بیانیه مشترکشان اعلام کردهاند که با همکاری با سازمان جهانی کار و کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری، آی. تی. یو. سی، اقدامات لازم را برای رعایت و تضمین حقوق فعالان صنفی ایران انجام خواهند داد.
«کلکتیو» سندیکاهای فرانسه متشکل از پنج سندیکای کارگری بزرگ این کشور س اِف دِ تِ، سِ ژِ ت، اونسا، سولیدر (همبستگی)، اِف اِس او (سندیکای فرهنگیان) روز گذشته با صدور بیانیهای از مبارزات کارگران، معلمان و حقوقبگیران ایران حمایت و از دستگیری فعالان کارگری و سندیکایی و وادار کردن آنان به اعترافهای اجباری اظهار نگرانی و این اقدامات را محکوم کرده بود. کلکتیو اعلام کرده که ۲۶ فوریه در پاریس شب همبستگی با کارگران زندانی ایران برگزار میکند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.