کودکان بازمانده از تحصیل بودجه ندارند
۶۰ درصد کودکان بازمانده از تحصیل در گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال به علت فقر اقتصادی به مدرسه نمیروند، مهاجرت، ازدواج زودهنگام و حاشیهنشینی از دیگر علل بازماندن از تحصیل است.
بیش از ۱۴۰ هزار کودک در ایران از تحصیل بازماندهاند. فقر عامل اصلی بازماندگی از تحصیل اعلام شده است. معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش میگوید: این وزارتخانه بودجه ویژهای برای رفع موانع بازماندن از تحصیل کودکان ندارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رضوان حکیمزاده معاون آموزش و ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ایران «فقر» و «آسیبهای اجتماعی» را از دلایل اصلی بازماندن کودکان از تحصیل اعلام کرد اما گفت: بودجه ویژهای به این وزارتخانه برای رفع عوامل بازماندگی از تحصیل به علت فقر و آسیبهای اجتماعی اختصاص داده نمیشود.
براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، در سال تحصیلی گذشته (۹۷-۹۶) ۱۴۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل در نقاط مختلف ایران شناسایی شدند.
پیش از این احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی فقر را علت اصلی بازماندن کودکان از تحصیل اعلام کرده بود.
احمدرضا پرنده، مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم ۲۶ دی شمار کودکان بازمانده از تحصیل شناسایی شده در سال تحصیلی جاری را ۹۳ هزار و ۲۸۶ تن در مقطع سنی ۶ تا ۱۱ سال بیان کرده بود.
نتایج یک بررسی در باره دلایل بازماندن این کودکان از تحصیل نشان میدهد که فقر و آسیبهای اجتماعی بیشترین نقش را در نرفتن کودکان به مدرسه دارد.
به گفته علیاکبر باقرزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، نتایج پژوهشی با عنوان ««چرا کودکان از تحصیل باز میمانند» که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته، نشان میدهد: ۶۰ درصد کودکان به علت فقر به مدرسه نمیروند.
او مسائل «فرهنگی و اجتماعی» را یکی دیگر از دلایل اصلی بازماندن کودکان از تحصیل عنوان دانست و گفت: ۳۵ درصد کودکان نیز بنا به دلایلی چون «طلاق، اعتیاد والدین، بیکاری، مهاجرت، حاشیهنشینی، ازدواج زودهنگام و یا مدارس مختلط» از تحصیل بازمیمانند.
باقرزاده «موقعیت جغرافیایی و مسافت محل سکونت تا مدرسه» و «وضعیت گرمایشی و برخوردهایی که با دانشآموزان صورت میگیرد» را هم یکی دیگر از دلایل بازماندن کودکان از مدرسه عنوان کرد. به گفته او حدود ۵ درصد کودکان به علت این مسائل به مدرسه نمیروند.
براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانهای سیستان بلوچستان، تهران، خراسان رضوی، خوزستان، کرمان، فارس، و آذربایجان غربی بیشترین آمار کودکان بازمانده از تحصیل را دارند.
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده برای رفع موانع بازماندن کودکان از تحصیل ستاد ویژهای تشکیل داده است. عملکرد این ستاد در آمارگیری از کودکان بازمانده از تحصیل «موفقیت آمیز» گزارش شده، اما تا به حال نتوانسته برای رفع موانع بازماندن کودکان از تحصیل اقدامی انجام دهد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.