ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت خارجه ایران: بیانیه پایانی کنفرانس ورشو یک سند بی‌خاصیت است

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد آمریکا در برگزاری نشست لهستان به یک تصمیم مشترک نرسید و اعتباری هم به دست نیاورد.

وزارت خارجه ایران اعلام کرد که بیانیه پایانی اجلاس ورشو در لهستان درباره صلح و امنیت در خاورمیانه از نظر دولت جمهوری اسلامی یک سند بی‌خاصیت و فاقد هرگونه اعتبار و تصمیم است. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه گفت آمریکا در این اجلاس موفق نشد یک ائتلاف فراگیر علیه ایران ایجاد کنند و شرکت‌کنندگان نیز از هرگونه تصمیم‌گیری درباره ایران امتناع کردند.

وزارت خارجه ایران: بیانیه پایانی کنفرانس ورشو یک سند بی‌خاصیت است

نشست امنیت و آینده صلح خاورمیانه شامگاه گذشته در ورشو پایتخت لهستان به پایان رسید. در بیانیه پایانی این اجلاس از ایران به طور ویژه نام برده نشد. با این حال موضوع اصلی کنفرانس، ضرورت تحدید نفوذ ایران در خاورمیانه بود. تنها نیمی از شرکت‌کنندگان در سطح وزیر خارجه در ورشو حضور داشتند. ایران به اجلاس دعوت نشده بود، روسیه، چین، عراق، لبنان و سوریه و تشکیلات خودگردان فلسطین اجلاس ورشو را تحریم کرده بودند، در مقابل، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در این کنفرانس حضوری پرجلوه داشت.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران جمعه ۲۶ بهمن با اشاره به غیاب ایران و برخی دیگر از کشورهای منطقه به رسانه‌های داخلی گفت:

«کنفرانسی تحت عنوان صلح و امنیت در خاورمیانه چگونه می‌تواند موفق باشد، در حالی که بازیگران اصلی منطقه همچون ایران، ترکیه، لبنان، سوریه، عراق و فلسطین در آن حضور ندارند و کشورهای مهمی چون چین و روسیه، و بسیاری از کشورهای مهم اروپایی و غیراروپایی در آن حضور نداشته و یا صرفاً در سطح بسیار پایین و کمرنگی در آن شرکت کردند؟»

سخنگوی وزارت خارجه به سخنرانی پربازتاب مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا و مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور نیز اشاره کرد:

«رفتار و کردار عصبی و متشنج وزیر خارجه و معاون رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها که علناً از اروپا گله و شکایت کرده و از سر ضعف اصرار به خروج آنها از برجام کردند، بهترین گواه و نشانه ناکامی و ناتوانی آنان در تحقق اهداف مورد نظرشان از اجلاس ورشو است.»

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا و وزیر خارجه این کشور در سخنانشان در نشست ورشو به تأکید از اتحادیه اروپا خواستند از حمایت از برجام دست بردارد. پنس کشورهای اروپایی را متهم کرد که تحریم‌های آمریکا علیه رژیم «نفرت‌آور» ایران را دور می‌زنند. معاون ترامپ در این اجلاس ایجاد کانال مالی برای تجارت اروپا با ایران را یک اقدام نادرست دانست که به گمان او تنها «به تقویت ایران، تضعیف اتحادیه اروپا و ایجاد فاصله بیشتر بین اروپا و ایالات متحده» می‌انجامد.

اتحادیه اروپا در سطح وزیران خارجه در اجلاس ورشو حضور نداشت. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از شرکت در این کنفرانس خودداری کرده بود.

نیلس آنن دستیار وزیر خارجه آلمان که به نمایندگی از این کشور در نشست ورشو شرکت داشت، بعد از سخنان معاون رئیس جمهوری آمریکا در انتقاد از ساز و کار مالی اروپا برای تجارت با ایران (اینستکس) گفت:

«ظاهراً کژتابی پیش آمده. اینستکس فقط برای ادامه تجارت قانونی با ایران به وجود آمده. علاوه بر این نظرات متفاوتی درباره سیاست خارجی ایران وجود دارد. ما به سیاست اعمال حداکثر فشار معتقد نیستیم. آلمان صرفاً به دلیل پایبندی ایران به مفاد برجام از توافق هسته‌ای دفاع می‌کند.»

نشریه آلمانی‌زبان اشپیگل این جدال لفظی را به عنوان نشانه‌ای از توفیق ایران در ایجاد دودستگی و اختلاف بین ایالات متحده و شرکای اروپایی‌اش درک کرده بود.

دستیار وزیر خارجه آلمان بعد از سخنرانی پنس با انتشار پیامی در توییتر نوشت:

«کنفرانس ورشو قرار بود در مورد صلح و امنیت منطقه خاورمیانه باشد. اما نهایتاً، عمده آن در مورد ایران بود. پاسخ ما، بسیار ساده است. اروپا به نحوی متحد و محتاطانه گام برمی‌دارد. ما روی فشار و گفت‌وگو حساب کرده‌ایم. اروپا پای برجام می‌ایستد.»

یکی از شرایطی که اتحادیه اروپا برای راه‌اندازی کانال مالی برای تجارت با ایران تعیین کرده، تصویب لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی است. مجمع تشخیص مصلحت شنبه ۲۷ بهمن، همزمان با برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ نظر خود درباره لایحه پالرمو را اعلام می‌کند. یکی از موضوعاتی که در کنفرانس مونیخ با حضور محمد جواد ظریف به بحث گذاشته می‌شود کانال مالی اروپا برای تجارت با ایران است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران ایالات متحده آمریکا را متهم کرد که با خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای با ایران «تنش و درگیری» در خاورمیانه را افزایش می‌دهد و سبب گسترش بی‌ثباتی و ناامنی و فقر و افراط‌گرایی در منطقه می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.