ظریف: حمله نظامی به ایران به معنای خودکشی است
وزیر خارجه ایران در آستانه برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ جناحهایی از دولت ترامپ را به جنگافروزی متهم کرد. ظریف مذاکره مجدد با دولت آمریکا را رد کرد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در آستانه برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ، در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «ان بی سی نیوز» هشدار داد که حمله نظامی به ایران به معنای «خودکشی» خواهد بود. ظریف واشنگتن را متهم کرد که از یک «اشتیاق بیمارگونه» در خصومت با ایران رنج میبرد.
وزیر خارجه ایران صبح جمعه ۱۵ فوریه/ ۲۶ بهمن برای شرکت در پنجاه و پنجمین کنفرانس امنیتی مونیخ وارد آلمان شد. محمد جواد ظریف در روز یکشنبه، ساعتی قبل از صدور بیانیه پایانی این اجلاس به مدت یک ساعت سخنرانی خواهد کرد. گفتوگو پیرامون کانال مالی اروپا برای تجارت با ایران و همچنین جنگ سوریه از موضوعات کنفرانس امنیتی مونیخ است. در حاشیه برگزاری این اجلاس که بلافاصله بعد از نشست ورشو درباره صلح و امنیت در خاورمیانه برگزار میشود، ظریف در گفتوگو با «ان بی سی» جناحهایی در دولت ترامپ را متهم به جنگافروزی کرد. وزیر خارجه ایران گفت:
«همان گروهی که در سال ۲۰۰۳ پشت جنگ عراق قرار داشت، مجدداً در تدارک جنگ با ایران است. من نمیگویم دولت ترامپ. میگویم اشخاصی در دولت رئیس جمهور ترامپ میخواهند همان کاری را انجام دهند که سال ۲۰۰۳ با عراق کردند و من فکر میکنم شکست بخورند.»
ظریف در ادامه این گفتوگو اظهار امیدواری کرد که «عقل» سرانجام بر گرایشهای دیگر غلبه پیدا کند. وزیر خارجه ایران با اینحال به هشدار گفت:
«خواهند دید که آغاز جنگ با ایران به معنای خودکشی است.»
ظریف تأیید کرد که در هفتههای گذشته تلاش ایران برای پرتاب ماهوارههای «پیام» و «دوستی» شکست خورده است. وزیر خارجه ایران با استناد به گزارش نیویورکتایمز درباره برنامه آمریکا برای ایجاد اخلال در برنامه موشکی ایران گفت احتمالاً پرتاب ماهوارهبرهای سیمرغ و ذوالفقار در اثر چنین اخلالهایی ناموفق ماند:
«این احتمال وجود دارد. ما هنوز نمیدانیم. ما باید این موضوع را با دقت بررسی کنیم.»
روزنامه نیویورکتایمز ۱۳ فوریه/ ۲۳ بهمن به نقل از شش مقام پیشین و فعلی دولت آمریکا گزارش داده بود که در اثر اخلالهایی که سازمان سیا در برنامه موشکی ایران ایجاد کرده، ۶۷ درصد آزمایشهای موشکی ایران در ۱۱ سال گذشته ناموفق بودهاند.
کنفرانس ورشو و مذاکره مجدد با آمریکا
روز گذشته در اجلاس ورشو، معاون رئیسجمهوری آمریکا و وزیر خارجه این کشور در سخنانشان به تأکید از اتحادیه اروپا خواستند از حمایت از برجام دست بردارد. پنس کشورهای اروپایی را متهم کرد که تحریمهای آمریکا علیه رژیم «نفرتآور» ایران را دور میزنند. معاون ترامپ در این اجلاس ایجاد کانال مالی برای تجارت اروپا با ایران را یک اقدام نادرست دانست که به گمان او تنها «به تقویت ایران، تضعیف اتحادیه اروپا و ایجاد فاصله بیشتر بین اروپا و ایالات متحده» میانجامد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیز به اجلاس ورشو دعوت شده بود.
محمد جواد ظریف در گفتوگو با شبکه «ان بی سی» گفت به نظر او کنفرانس ورشو شکست خورده و نمایانگر انزوای آمریکا در جهان است.
وزیر خارجه ایران در پاسخ به این پرسش که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا خواهان دیدار و گفتوگو با حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی و مذاکره مجدد درباره توافق هستهای شده، گفت:
«چرا باید بر سر توافقی مذاکره مجدد کنیم که فقط از طریق یک جلسه دو ساعته به دست نیامده بلکه برای آن ۱۳ سال صرف مذاکره کردهایم؟ ضمن آنکه ما با ایالات متحده هم مذاکره کردیم. ما چرا باید به رئیسجمهور ترامپ و اینکه به امضایش پایبند میماند اعتماد کنیم؟ ما از کشوری حرف میزنیم که از تمام معاهدههای شناختهشده، از جمله INF، یونسکو، شورای حقوق بشر، نفتا و هر توافقی که نام ببرید، خارج شده است.»
بیشتر بخوانید:
نظرها
قرویان
هر بار حمله به جمهوری اسلامی جنایتکار ضد بشری به تعویق به افتد، خسارت مادی و معنوی به ایران و جهان بیشتر و بیشتر میشود. باید هر چه زودتر مواضع نظامی رژیم دژخیم ولایی سپاهی جنایتکار بمباران شود تا مردم بتوانند قیام کنند. وگرنه مردم نای مقابله با این هیولای ضد بشری ( اخوندی-سپاهی) ندارند. چند نسل دیگر باید بسوزند تا جهان متدمدن و دموکرتیک به وظیفه انسانی اش عمل کند؟
کیهان
ظریف چندسال پیش در دانشگاه تهران و در پاسخ به سوال یک دانشجو گفت : «غربیها از چهار تا تانک و موشک ما نمیترسند» و از دانشجوی منتقد خود پرسيد: «آيا شما فکر کردهايد آمريکا که با يک بمبش میتواند تمام سيستمهای نظامی ما را از کار بيندازد، از سيستم نظامی ما میترسد؟» اما حالا که بواسطه ندانم کاریها و توپ و تشرهای نادانان متأسفانه احتمال افروخته شدن شعله جنگ زیاد شده به جای اینکه خردمتدانه و باتدبیر به دنبال رفع و رجوع فضای هراسناک و تغییر چشم انداز جنگ باشد با اینگونه تهدیدهای توخالی طرف مقابل را به نوعی تحریک و ترغیب به جنگ نموده و ملت گرسنه و درمانده را بیشتر و بیشتر به کابوس دهشتناک جنگ و ویرانی و خونریزی نوید میدهد.