ورود بنسلمان به پاکستان همزمان با بالاگرفتن تنشها بین تهران و اسلامآباد
ولیعهد سعودی سفری چهار روزه به جنوب آسیا و چین را آغاز کردهاست. بنسلمان قراردادهایی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در پاکستان امضا میکند.
حملات اخیر جهادگرایان تندروی مستقر در خاک پاکستان به دو همسایه شرقی و غربی این کشور تنشها را بالا برده است. همزمان با بالاگرفتن تنشهای اسلامآباد با ایران و هندوستان، ولیعهد عربستان سعودی به پاکستان رفت.
محمد بن سلمان یکشنبه شب ۲۸ بهمن وارد پاکستان شد و مورد استقبال عمران خان، نخستوزیر و چند مقام ارشد دیگر قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، مراسم استقبال با فرش قرمز در یک فرودگاه نظامی نزدیک اسلامآباد صورت گرفت.
او سفری چهار روزه به جنوب آسیا و چین را البته با یک روز تأخیر نسبت به برنامه ابتدایی آغاز کرده است. به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، ولیعهد سعودی قراردادهایی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در پاکستان امضا میکند.
این قراردادها در بخشهای سرمایهگذاری، مالی، برق، انرژیهای تجدیدپذیر، امنیت داخلی، رسانه، فرهنگ و ورزش امضا خواهند شد. ده میلبارد دلار به تنهایی در پالایشگاه و پتروشیمی در شهر ساحلی گوادر سرمایهگذاری خواهد شد که چین در آنجا در حال ساخت لنگرگاه تجاری است.
بن سلمان قرار بود به اندونزی و مالزی نیز سفر کند اما بازدید او از این کشورها به دلایل اعلامنشده به تعویق افتاد. او همچنین قرار بود با نمایندگان طالبان در پاکستان دیدار داشته باشد اما طبق آخرین اظهار نظر ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان دیدارهای این گروه در پاکستان لغو شده است.
همزمان با سفر او، تنشها بین پاکستان و دو همسایهاش، ایران و هند بالا گرفته است.
مقامهای ارشد جمهوری اسلامی پاکستان را در کنار عربستان و امارات متحده به حمایت از گروه جیشالعدل متهم میکنند. به گفته آنها، اسلامآباد از محل استقرار جیشالعدل در خاک پاکستان آگاه است.
این گروه چهارشنبه با حمله انتحاری به اتوبوس اعضای سپاه پاسداران در خاش دستکم ۲۷ تن را کشت.
دهلی نو نیز پاکستان را به پشتیبانی از گروه «جیش محمد» متهم کرده است که در حملهای به سربازان هندی در کشمیر ۴۱ تن را از پای درآورد.
پاکستان هر دو حمله را محکوم کرده است. دولتهای تهران و دهلی نو اما در برابر پاکستان موضعی مشترک اتخاذ کردهاند.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران شامگاه شنبه با انتشار توئیتی از دیدار ناگهانی با سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند در تهران خبر داد:
«امروز در دیدار با خانم سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند که توقف کوتاهی در تهران داشت، برای همکاریهای نزدیک بین دو کشور به منظور مقابله با تروریسم در منطقه توافق کردیم. مماشات بس است.»
دولت جمهوری اسلامی یکشنبه سفیر پاکستان را احضار و اعتراض شدید تهران را به او ابلاغ کرد.
نظرها
آذران
یک پاکستان مانده بود این هم با بصیرت ولی امر مسلمین جهان دشمن شد ! شگفتی ندارد اگر از فردا شعار مرگ بر پاکستان هم داده شود