ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر بن سلمان به چین: بندبازی پکن بین تهران و ریاض‎

چین به نفت خاورمیانه نیاز دارد و تلاش می‌کند تا روابط خود با ایران و عربستان سعودی را حفظ کند. بن سلمان در حالی وارد پکن شده که هیئت بلندپایه ایران نیز به دیدار رهبر چین رفته بود.

ولیعهد عربستان سعودی در مرحله بعدی سفر آسیایی خود روز پنج‌شنبه وارد چین شد. هدف از این سفرها تقویت نفوذ پادشاهی سعودی در قاره آسیاست. سفر بن سلمان بلافاصله پس از سفر مقام‌های ایرانی به پکن صورت می‌گیرد. چین می‌خواهد هر دو رقیب اصلی در خاورمیانه را با خود همراه داشته باشد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، شی جین‌پینگ، رئیس‌ جمهوری چین و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی

به‌گزارش آسوشیتدپرس، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی پس از دیدار از پاکستان و هند، صبح پنج‌شنبه ۲ اسفند / ۲۱ فوریه وارد چین شد.

بن سلمان روز جمعه با شی جین‌پینگ، رئیس‌ جمهوری چین و رهبر حزب کمونیست این کشور ملاقات خواهد کرد. این دیدار به‌منظور تأکید بر اهمیت عربستان سعودی به‌عنوان یکی از مهمترین تأمین‌کنندگان نفت چین و بازار صادرات آن، از جمله هواپیماهای بدون سرنشین نظامی، انجام می‌شود.

دیدار محمد بن سلمان از چین در ادامه سفر مهم هیئت ایرانی به این کشور صورت می‌گیرد. ایران رقیب عربستان سعودی در خاورمیانه محسوب می‌شود اما چون چین به نفت خاورمیانه نیاز دارد، تلاش می‌کند تا روابط خود با این دو کشور را متوازن نگاه دارد. ایران چهارمین صادرکننده نفت به چین است.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، علی لاریجانی، رئیس مجلس و بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران از جمله اعضای هیئت ایرانی در سفر به چین بودند. آن‌ها سه‌شنبه ۳۰ بهمن وارد پکن شدند.

روز گذشته، چهارشنبه یکم اسفند / ۲۰ فوریه، علی لاریجانی با شی جین‌پینگ ملاقات کرد و از آمادگی  جمهوری اسلامی برای در اختیار قرار دادن  «ظرفیت‌های منحصر به‌فرد خود در زمینه‌های مختلف مانند حوزه‌های راه، زیرساخت و انرژی» سخن گفت.

به‌گفته لاریجانی هیئت ایرانی در دیدار با مقام‌های چین در مورد «مسائل سیاسی منطقه، مبارزه با تروریسم و رایزنی‌هایی که لازم است برای ایجاد صلح در منطقه صورت گیرد گفت‌وگوهای سازنده‌ای» داشتند.

خبرگزاری شینهوا چین نیز در گزارشی از دیدار لاریجانی با شی جین‌پینگ نوشته است که لاریجانی می‌گوید صرف‌نظر از وضعیت کنونی جهان، «تصمیم چین برای توسعه یک همکاری استراتژیک جامع با ایران بدون تغییر باقی خواهد ماند.»

شی جین‌پینگ نیز از «نقش سازنده ایران در حفظ ثبات و صلح» در خاورمیانه پشتیبانی کرده و از آمادگی پکن برای ایجاد ارتباطات نزدیک با تهران در مسائل منطقه‌ای سخن گفت.

سفر محمد بن سلمان به چین پنج ماه پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول انجام می‌شود، قتلی که در این مدت فشار جهانی زیادی بر ولیعهد سعودی و دولت این کشور وارد کرد.

چین نیز به‌دلیل برخورد با گروه‌های اقلیت مسلمان خود با انتقادهای شدید جهانی مواجه شده است. تا کنون، ترکیه تنها کشور مسلمان بوده که در این رابطه از پکن انتقاد کرده است. وزارت امور خارجه ترکیه در ماه جاری میلادی رفتار چین با اقلیت اویغور را «ننگ بزرگ برای بشریت» نامید و اعلام کرد که «بازداشت‌های خودسرانه چین دیگر موضوعی پنهان نیست». بیش از یک میلیون اویغور در «اردوگاه‌های کار اجباری» به‌سر می‌برند. ایران و عربستان سعودی در این زمینه سکوت کرده‌اند در حالی که هر دو کشور خود را مدافع مسلمانان جهان می‌دانند.

گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته (چهارشنبه) درباره سفر بن سلمان به پکن گفت در سال‌های اخیر «همکاری ما در زمینه‌های مختلف مانند زیرساخت‌ها و ماهواره‌های فضایی، نتایج مثبتی در بر داشته است».

شوانگ افزود: «ما امیدواریم که با این سفر روابط خود و اعتماد متقابل را تقویت کنیم، همکاری‌های خود را عمیق‌تر و تحرک در روابط دوجانبه را بیش‌تر کنیم.»

انتظار می رود که ولیعهد سعودی در چین همکاری‌های عربستان سعودی در راه احیاء جاده ابریشم یا طرح «یک کمربند و یک جاده» را اعلام کند.

طرح راه ابریشم جدید طرحی به‌منظور سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعه دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که توسط چین در سال ۲۰۱۳ ارائه شد.

پیش از محمد بن سلمان، ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ میلادی از چین دیدار کرده بود.

بن سلمان پس از چین به کره جنوبی سفر خواهد کرد.

ولیعهد سعودی پیش از بازدید از چین، در سفر به دهلی‌نو و دیدار با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در زمینه همکاری در مبارزه با افراط گرایی و تروریسم و به اشتراک گذاشتن اطلاعات مذاکره کرد و از فرصت «بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در هند» ظرف دو سال آینده، خبر داد.

نارندرا موندی نیز از افزایش تنش میان هند و پاکستان به دنبال بمب‌گذاری انتحاری هفته گذشته علیه سربازان هند در کشمیر انتقاد کرد.

بن سلمان پیش از هند از پاکستان دیدار کرده بود. هند، پاکستان را متهم می‌کند که از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند پاکستان اما این اتهام را رد می‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند درجه سه

    بندبازی نیست ، راه رفتن در اتوبان شش بانده است که با بصیرت ولی امر مسلمین جهان با سرمایه و هزینه ملت فتنه گر ایران ساخته شده ، چینی ها و روسها میتوانند در آن پشتک هم بزنند ! بحول و قوه الهی !