اطلاعیه بانک مرکزی: بانکهای نظامی ایران در بانک سپه ادغام میشوند
بانک مرکزی دولتیسازی بانکهای خصوصی نظامی را گامی در مسیر «اصلاح نظام بانکی کشور و ساماندهی بازار پول» دانسته است.
روابط عمومی بانک مرکزی ایران با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که بانکهای نظامی ایران، شامل بانکهای انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر، در بانک سپه ادغام میشوند. بانک مرکزی هدف از این اقدام را «متمرکزکردن توانمندی و ظرفیت» بانکهای خصوصی نظامی ایران اعلام کرده و این حرکت را گامی در مسیر «اصلاح نظام بانکی کشور و ساماندهی بازار پول» دانسته است.
به گزارش خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران «ایسنا»، موضوع ادغام بانکهای نظامی ایران از سال گذشته مطرح شده و طرحها برنامههای متفاوتی برای آنها در نظر گرفته شده بود که در نهایت تصمیم بر ادغام همه بانکهای نیروهای مسلح در یک بانک دولتی گرفته شد.
در نهایت روابط عمومی بانک مرکزی شنبه ۱۱ اسفند / ۲ مارس اعلام کرده است: «بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار و شورای عالی هماهنگی اقتصادی(سران سه قوه) در ارتباط با ادغام بانکها و موسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه، این مهم با اتخاذ تمهیدات مناسب و اطمینان بخش برای مشتریان، سپردهگذاران، سهامداران، کارکنان و سایر ذینفعان مدنظر قرار گرفته و پس از انجام بررسیهای کارشناسی گسترده با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط، برنامهای جامع، هماهنگ و مؤثر در مسیر اصلاح نظام بانکی کشور و ساماندهی بازار پول تدوین شده است.»
غلامحسن تقی نتاج، مدیرعامل بانک قوامین (یکی از بانکهای ادغام شده در بانک سپه)، چند روز پیش در جمع خبرنگاران گفته بود بانکداری خصوصی در ایران شکست خورده است. او با تصریح بر این موضوع که خصوصیسازی سریع بانکداری کار اشتباهی بوده است، خبر داد که برنامههایی برای دولتیسازی بانکداری وجود دارد.
پیامدهای ادغام بانکهای خصوصی نظامی در بانک دولتی سپه چندان روشن نیست و این اقدام میتواند معضلاتی را نیز به وجود بیاورد، به خصوص که برخی از این بانکها شرایط مساعدی ندارند.
با این حال، روابط عمومی بانک مرکزی ایران اعلام کرده است که ارایه خدمات بانکی هر کدام از این بانکها به روال خود ادامه دارد، و به تمامی سهامداران اطمینان داده شده که کلیه حقوق آنها ایفا شود و به کارکنان نیز گفته شده که تمامی حقوق و مزایای آنها طبق قراردادهای قبلیشان ادامه خواهد یافت.
نظرها
کارو
بیشک سپاه برای پیشبرد سیاستهایش در حوزۀ سرمایۀ مالی به داشتن یک یا چند مؤسسه بانکی نیاز دارد. اما سپاه چگونه به این امر تن خواهد داد، وقتی بانک سپه متعلق به ارتش است؟ درواقع سپاه با این کار باید از ورود به بانکداری اجتناب کرد و انباشت سرمایه را به ارتش بسپارد.