ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شمخانی: ایران در سوریه می‌ماند

شمخانی سفر اعلام نشده بشار اسد به تهران را نشانه «پیروزی» جبهه ایران در منطقه خواند.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی می‌گوید ایران تا زمانی‌که بشار اسد بخواهد در این کشور حضور خواهد داشت و سفر نتانیاهو به روسیه سیاست ایران برای ماندن در سوریه را تحت تاثیر قرار نخواهد داد. معاون دبیر سابق شورای امنیت ملی نیز سیاست تنش‌زدایی را منفعلانه خواند و گفت تنش زدایی چیزی از ما باقی نمی‌گذارد و «تهدید زدایی» باید جایگزین این رویکرد شود.

حضور نظامی ایران در سوریه از جمله سیاست‌هایی است که مقامات جمهوری اسلامی از جناح‌های مختلف سیاسی همواره از آن دفاع کرده‌اند.بشار اسد، رئیس جمهوری رژیم سوریه هفته گذشته در سفری اعلام نشده به تهران رفت تا با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دیدار و گفت‌وگو کند. تا به حال جزئیاتی از این دیدار و محتوای مذاکرات منتشر نشده، جواد ظریف، وزیر امورخارجه در کمتر از ۲۴ ساعت به محل کارش بازگشته و همصدا با قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس از حضور نظامی ایران در سوریه دفاع می‌کند.

مقام‌های دولتی ایران حضور نظامی در سوریه را «خواسته دولت سوریه» - رژیم بشار اسد- و تنها «مستشاری» می‌خوانند. حال اما چندی است شرایط چندان به کام ایران نیست.  سفر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به روسیه که در این سال‌ها متحد تهران در سوریه به شمار می‌رفت و گفت‌وگوی او با مقامات روس برای پایان دادن به حضور ایران در سوریه، واکشن مقام‌های ایران را برانگیخته است.

در یکی از آخرین اظهارات در مورد این مسئله، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی اظهارات نتانیاهو را «بی‌فایده» و اقداماتش را «بیهوده» توصیف کرد و گفت که «ایران تا وقتی که دولت سوریه بخواهد در این کشور می‌ماند».

او حضور نظامی ایران در سوریه را هم  به «درخواست دولت سوریه» و برای «کمک به ملت و دولت» این کشور عنوان کرد و گفت که «حرف‌های بی فایده و عمل نتانیاهو و سفرهای بیهوده‌اش» تاثیری در حضور ایران در سوریه نخواهد داشت.

شمخانی سفر بشار اسد به تهران را هم «نشانه روشنی و واضحی» از پیروزی آنچه که خودش «جبهه ثبات‌سازان بر بی‌ثبات‌سازان» خواند، برشمرد.

نتانیاهو اخیرا و به‌دنبال ملاقات بشار اسد رئیس جمهور سوریه با علی خامنه‌ای رهبر ایران و حسن روحانی رئیس جمهوری در تهران به مسکو رفت و برای «جلوگیری از ریشه گرفتن ایران در سوریه» با پوتین گفتگو کرد. اسرائیل در سه سال گذشته بارها به مواضع نیروهای ایران و متحدان آن در سوریه حمله کرده و در این حملات ده‌ها نفر از افراد سپاه پاسداران کشته شده‌اند اما ایران از افشای تلفات خود در این حملات خودداری کرده است.  نتانیاهو بارها گفته است که نخواهد گذاشت جمهوری اسلامی ایران از سوریه به عنوان «سر پل نظامی خود» علیه اسرائیل استفاده کند.

از سوی دیگر علی باقری، معاون دبیر سابق شورای امنیت ملی نیز از «زاویه مناسبات ایران با جامعه جهانی» انتقاد کرد و گفت که سیاست تنش‌زدایی نخالف «گفتمان انقلاب اسلامی» است.

او در یک برنامه تلویزیونی رویکرد تنش‌زدایی را «نگاهی منفعلانه در برابر دشمن» دانست که «نهایتاً به تحلیل هویت ملی منتهی خواهد شد و در این صورت هیچ چیزی از ما باقی نخواهد ماند».

باقری گفت که عقیده دارد «تنش‌زدایی برای دوست است ما در برابر دشمن باید سیاست تهدید زدایی داشته باشیم».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.