سومین روز اعتصاب معلمان و واکنش آموزش و پرورش
معلمان ایران در حالی سومین روز از دور سوم اعتصاب سراسری خود را آغاز کردند که سرانجام آموزش و پرورش در اینباره سکوت را شکست و گفت اعتصاب معلمان «محدود» است و جای «نگرانی» نیست.
سومین روز از دور سوم تحصن سراسری صنفی معلمان ایران، به دعوت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در چندین شهر برگزار شد و سرانجام آموزش و پرورش در اینباره واکنش نشان داد. معاون وزیر آموزش و پرورش گفت این وزارتخانه هر آنچه در توان داشته برای معلمان انجام داده و «شرمنده» آنهاست. او گفت اعتصابها «محدود» بوده است و «نگرانکننده» نیست.
از صبح سهشنبه ۱۴ اسفند، سومین روز از دور سوم تحصن معلمان در شهرهای مختلف ایران آغاز شد و خبرها و تصاویر آن در شبکههای اجتماعی انتشار یافت. تا ظهر سهشنبه، خبر اعتصاب معلمان در شهرهای تهران، شیراز، سنندج، کرمانشاه، همدان، یزد، کرج، قزوین، مریوان، سقز، بوکان، تاکستان، مرند، صفاشهر و... منتشر شده و بر شمار خبرها و گزارشها از شهرهای دیگر افزوده میشود.
سومین دور اعتصاب معلمان ایران از صبح یکشنبه ۱۲ اسفند آغاز شد و امروز ۱۴ اسفند آخرین روز آن است.
معلمان معترض که پیش از این نیز در مهر و آبان در محل کار تحصن کردند، خواستار تأمین اعتبار مناسب و اختصاص بودجه مورد نیاز به آموزش و پرورش هستند. تحقق آموزش رایگان، همسانسازی حقوق معلمان بازنشسته، تأمین بیمه درمانی و تأمین اجتماعی مناسب و رایگان برای معلمان شاغل و بازنشسته از دیگر خواستههای صنفی معلمان اعلام شده است. افزون بر این، معلمان به کالاییسازی و پولیسازی آموزش معترضاند و خواستار تحقق آموزش رایگان هستند. آموزش به زبان مادری یکی دیگر از خواستههای معلمان معترض عنوان شده است. آنها همچنین خواستار پایان دادن به سرکوب و بازداشت معلمان معترض شدند.
در حالیکه رسانههای داخل کشور و مسئولان حکومتی درباره اعتصاب سراسری معلمان تا کنون سکوت کرده بودند، روز سهشنبه سرانجام امیرعلی نعمتاللهی، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) این سکوت را شکست و گفت: «این تحصن خیلیام گسترده نبوده و بسیار محدود است. (...) واقعاً تعداد محدود است و فقط در برخی از مدارس و آموزشگاهها در برخی از استانها تحصن بوده است. (...) اگر وضعیت نگرانکننده بود، حداقل من بهعنوان قائم مقام آموزش و پرورش نباید در اتاقم باشم. من شفاف میگویم که در برخی از استانها حتی یک مورد تحصن نداشتهایم، این طبق آماری است که من از ساعت ۱۰ صبح دارم. البته مشخص هم نیست، عکسهایی که منتشر میشود، برای همان استان هست یا نه و شاید شیطنت برخی افراد باشد.»
این در حالی است که در شبکههای اجتماعی گزارش شده است که تنها در استان کرمانشاه، معلمان ۹۵ مدرسه در روز سوم تحصن کردهاند.
روز دوشنبه رسول بداقی فعال صنفی معلمان در گفتو گو با «زمانه» از استقبال گسترده معلمان از تحصن خبر داد و گفت «در تمام نقاط ایران تحصن است، حتی در روستاهای دورافتاده». به گفته او، مطالبه معلمان مطالبه سرتاسر جامعه است.
نعمتاللهی درباره خواستههای معلمان گفت آموزش و پرورش در استفاده از امکانات و ظرفیتهای این وزارتخانه «کوتاهی» نکرده و «در حوزه ستادی، استانی و کشوری وزارت آموزش و پرورش هر آنچه که امکانپذیر بوده را پیگیری کرده است».
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه «در برابر خدمات، تلاشها و کرامت همکارانمان شرمنده هستیم»، افزود: «همکاران ما در حوزه ستادی مضیقهها و توانمندیهای معلمان را میدانند، اما انتظار ما از همکاران این است که همه با هم با یک همدلی و همکاری کارها را جلو ببریم.»
کانال تلگرامی «معلمان عدالتخواه» در پاسخ به گفتههای امیرعلی نعمتاللهی نوشته است: «شیطنت و دروغگویی در تخصص وزارتخانه و وزیر و معاونان بیکفایت است که در عوامفریبی و دروغگویی سابقه دارند. اگر مدارس متحصن محدود است پس چرا حراست اداره کلها بسیج شدهاند و معلمان متحصن را تهدید میکنند؟ اگر این مسئولانِ بیکفایت راست میگویند یک سر به همدان، کرمانشاه، کرج، مریوان، شیراز، جلفا، الیگودرز، خمینیشهر، سقز، اصفهان و... بزند تا ببیند تحصن محدود به چند مدرسه بوده است؟ قائم مقام وزیر از اتاقش تکان نمیخورد چون جرأت ندارد با معلمان معترض روبهرو شود، چون تمام این سالها جز برای منافع باندی و محفلی خود قدمی برنداشتهاند.»
در پی سخنان نعمتاللهی، تصاویر تحصن معلمان در کانالهای تلگرامی با این نوشته منتشر شد: «وزیر بیکفایت باز بگو عکسها فتوشاپ است».
در همین حال روز دوشنبه روزنامه «همدلی» با محمد تقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران گفتوگویی انجام داد. فلاحی در این گفتوگو با اشاره به خواستههای صنفی معلمان گفت: «در شرایطی که وضعیت معیشتی معلمان نامطلوب است و آموزش و پرورش از پس بسیاری از مطالبات معلمان برنمیآید، دولت تلاش میکند تا اعتراض معلمان را که اعتراضی مدنی و کاملاً صنفی است سیاسی کند. (...) متأسفانه تلاش میشود این اعتراضات سیاسی جلوه داده شود تا زمینه برای برخورد با آن فراهم شود.»
دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران تأکید کرد که «کارنامه اعمال ما معلمان نشان میدهد که تا کنون اقدام ضد امنیتی انجام ندادهایم. اقدامات ما ضد منافع ملی نبوده و همیشه به شکلی مدنی در پی احقاق حقوقمان بودهایم. (...) معلمان هیچ هدفی غیر از پیگیری مطالبات صنفی خود ندارند و اعتراض بهعنوان تنها ابزار در اختیار معلمان تنها زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که وضعیت بیش از هر زمانی بحرانی شده باشد. این حق طبیعی معلمان است که به شکلی کاملاً مدنی مطالبات خود را از دولت طلب کنند.»
فلاحی همچنین از «برخوردهای شدید» با تشکلهای موجود معلمان انتقاد کرد و گفت: «برخی نهادها در وهله اول تلاش میکنند تا جلوی تشکلیابی را بگیرند و اگر تشکلی هم شکل بگیرد، به انحاء مختلف سعی خواهد شد تا آن تشکل کارایی خود را از دست بدهد. به عبارت دیگر تلاش میشود با بالا بردن هزینه فعالیتهای صنفی برای معلمان و ایجاد وحشت، معلمان را از پیوستن به نهادهای صنفی برحذر دارند.»
بنا بر گزارشهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، دوشنبه ۱۳ اسفند، در تحصن روز دوم معلمان، تمام استانها در تحصن مشارکت داشتند اما سطح مشارکت متفاوت بود. در این میان در استانهای کردستان، همدان، قزوین، کرمانشاه، اصفهان، یزد و... استقبال بسیار گسترده بود و در شهرهای همدان، مریوان، خمینیشهر، سقز، قروین، کرج، جلفا و... معلمان اعتصابی بیش از دیگر شهرها بودند.
همچنین در روز دوم گزارشهایی از شهرهایی منتشر شد که در روز نخست گزارشی از آنها منتشر نشده بود، از جمله ملایر، پرند، شهرکرد، کرمان، صفاشهر، شهریار، فولادشهر، زرینشهر، الوند قزوین، یاسوج زرند و چند شهر دیگر.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرده است که اگر مطالبات و اعتراضات معلمان مورد بیتوجهی مسئولان قرار گیرد اعتصابها و تحصنها ادامه خواهند یافت.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.