حسن نایبهاشم: جمهوری اسلامی واقعیتها در گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر را نمیپذیرد
زمانه درباره گزارش جاوید رحمان درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و واکنش جمهوری اسلامی به آن، با حسن نایبهاشم، مدافع حقوق بشر گفتوگو کرده است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در روز رسیدگی به وضعیت حقوق بشر ایران در چهلمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل از جمهوری اسلامی خواست اجازه دهد تا او به ایران سفر کند.
جاوید رحمان در نشست روز دوشنبه ۱۱ مارس/ ۲۰ اسفند شورای حقوق بشر همچنین با اشاره به بازداشت و شکنجه فعالان سیاسی، کارگری و وکیلان دادگستری، به طور مشخص از سپیده قلیان و اسماعیل بخشی، فعالان کارگری در بازداشت نام برد.
او از تهران خواست اجازه برگزاری تجمعهای مسالمتآمیز را به مردم بدهد.
در پاسخ به این گزارش، اسماعیل بقایی هامانه، سفیر ایران در ژنو که در این نشست حاضر بود، گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بر ایران را غیرمنصفانه، اغراقآمیز و آمیخته با دروغ خواند:
«گزارشی که گزارشگر حقوق بشر میدهد غیرمنصافانه است و همیشه از کلیشههای یکسانی علیه ایران استفاده میشود. حمایت از حقوقبشر یکی از دستاوردهای بزرگ نظام ماست.»
به گفته بقایی هامانه نمایندگان ایران هفته گذشته با جاوید رحمان دیدار کردهاند تا به او درباره دستاوردهای حقوقبشری جمهوری اسلامی توضیح دهند:
«ما تعامل خود را با کمیساریای عالی حقوق بشر ادامه میدهیم و از کمیساریا دعوت میکنیم به تهران بیایند.»
در ادامه این نشست اما نماینده اتحادیه اروپا، اسرائیل، بریتانیا، بلژیک، آلمان و جمهوری چک درباره وضعیت حقوق بشر در ایران به طرح دیدگاههای خود پرداختند و از جمله نسبت به سرکوب تجمعهای مسالمتآمیز ابراز نگرانی کردند.
زمانه برای بررسی بیشتر این موضوع با حسن نایبهاشم، مدافع حقوق بشر مقیم اتریش، حاضر در محل نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفتوگو کرده است.
به گفته نایبهاشم، با توجه به اینکه موارد مطرح در گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل از کانالهای مختلفی بررسی و ارزیابی میشود، نمیتوان به درستی آن خدشهای وارد کرد اما کشورهای همسو با ایران از آن حمایت نمیکنند؛ گرچه نمیتوانند محتوای آن را زیر سوال ببرند.
نایبهاشم از چین، ونزوئلا و کوبا به عنوان نمونهای از این دست کشورها نام میبرد.
نظرها
کوین
میتوان این گفتهء نظام حقیر ولایی را که "گزارش با واقعیت ها مطابقت ندارد" درست دانست !! بله آنچه که در گزارش سالانه در مورد نقض حقوق بشر در ایران می آید حتی یک دهم کارنامهء سیاه نظام را بیان نمی کند . اینکه همیشه از کلیشه های یکسانی علیه نظام حقیر ولایی استفاده می شود نیز کاملا درست است !!! بیش از چهل سال است که کلیشه های نظام جانی ولایی تغییری نکرده اند : بازداشت و اعدام بدون حکم و دادرسی ، سرکوب وحشیانهء کوچکترین اعتراضات مردمی ، آدم ربایی ، گروگانگیری ، شکنجه و قتل ... کلیشه های ثابت رفتاری این حکومت ننگین و فاسد است .