ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خروج آمریکا از ونزوئلا و وقوع جنگ داخلی در چشم‌انداز آینده این کشور

ونزوئلا در انزوا و بحران اقتصادی قرار دارد و تسلط رژیم اقتدارگرای سرکوب‌گر این کشور را به سمت جنگ داخلی و تبدیل شدن به سوریه می‌برد.

وزارت خارجه آمریکا با اشاره به وخیم‌تر شدن بحران سیاسی در ونزوئلا اعلام کرد آمریکا این هفته همه دیپلمات‌های خود را که تاکنون در ونزوئلا باقی مانده بودند، از کاراکاس خارج می‌کند. تحلیل‌گران می‌گویند دولت اقتدارگرای حاکم بر ونزوئلا با اتکا به فساد و پیچیدگی سیستم نظامی راه را بر مخالفان بسته و این کشور را در آستانه «سوریه شدن» قرار داده است.

نیکولاس مادورو، رئیس جمهور کنونی ونزوئلا در جمع نظامیان بولیوی

به‌گزارش رویترز، آمریکا پیشتر در ۴ بهمن / ۲۴ ژانویه بخشی از کارمندان دیپلماتیک این کشور را از ونزوئلا خارج کرده بود و شمار افراد حاضر در سفارت‌خانه خود را به حداقل رسانده بود و اکنون قصد دارد بقیه کارکنان خود را نیز از کاراکاس بیرون بیاورد. در بیانیه کنونی وزارت امور خارجه آمده است:

«این تصمیم نشانگر تشدید بحران در ونزوئلاست و این‌که حضور دیپلمات‌های آمریکا در سفارت برای اعمال سیاست‌های آمریکا محدودیت ایجاد کرده».

این بیانیه زمان و جزئیات خروج کارکنان سفارت آمریکا را مشخص نکرده است.

هم‌زمان با خروج آمریکا از ونزوئلا، مردم بیش از پیش تحت فشار اقتصادی و پیامدهای خاموشی گسترده در این کشور قرار دارند و هیچ نشانی مبنی بر خروج از بحران سیاسی دیده نمی‌شود. پارلمان ونزوئلا دوشنبه ۲۰ اسفند / ۱۱ مارس، به‌دنبال ۵ روز قطعی برق سراسری در کشور «وضعیت هشدار» اعلام کرد. این خاموشی گسترده علاوه بر ایجاد مشکلات در ارتباطات مخابراتی و فعالیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، در صادرات نفت این کشور نیز اختلال ایجاد کرده و موجب شده تا میلیون‌ها شهروند ونزوئلایی برای پیدا کردن آب و غذا دچار مشکل شوند. دوشنبه خورخه رودریگز، وزیر اطلاعات نیز در پیامی تلویزیونی اعلام کرد که برای سومین بار از شروع خاموشی‌ها، مدارس و شرکت‌های تجاری روز سه‌شنبه تعطیل خواهند بود.

بحران سیاسی کنونی در ونزوئلا با سوگند یک‌طرفه خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت آغاز شد. او خود را به‌عنوان رئیس موقت دولت اعلام کرد که می‌خواهد هر چه سریع‌تر انتخابات جدید را سازماندهی کند. خوان گوایدو از حمایت آمریکا برخوردار است و ده‌ها کشور به پیروی از آمریکا او را به‌عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به‌رسمیت شناخته‌اند. آمریکا افزون بر حمایت سیاسی از گوایدو، کاروان‌های غذا و دارو را به مرزهای ونزوئلا فرستاده تا فشار بیشتری بر نیکولاس مادورو رئیس جمهوری کنونی ونزوئلا و دولت او اعمال کند اما مادورو تاکنون موفق شده است که با بستن مرزهای زمینی و دریایی جلوی ورود این محموله‌ها را بگیرد.

آمریکا همچنین امید دارد که ارتش ونزوئلا از حمایت مادورو دست کشیده و به جمع حامیان گوایدو بپیوندد و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به‌طور مداوم به شکننده بودن جایگاه مادورو در نزد نظامیان این کشور اشاره می‌کند. با این وجود به‌نظر می‌رسد هیچ‌یک از طرفین عملاً نتوانسته‌اند موقعیت طرف مقابل را متزلزل کند. روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی تحلیلی به این مسئله اشاره کرده و می‌گوید که سیاست‌های دونالد ترامپ برای به‌قدرت رساندن گوایدو موفقیت چندانی نداشته است و اقدامات گوایدو و آمریکا برای تضعیف هرچه بیشتر نیکولاس مادورو از سوی او خنثی شده‌اند.

این گزارش در ادامه به پیچیدگی ساختار نظامی ونزوئلا اشاره می‌کند و می‌گوید بخشی از نیروهای نظامی این کشور چینش و سلسله مراتب استاندارد را ندارند و تحت هر شرایطی از دولت کنونی حمایت خواهند کرد. به گفته تحلیل‌گران ونزوئلایی حتی اگر ارتش دست از حمایت از مادورو بردارد، در تسلط او به نیروهای نظامی وفادار خلل چندانی ایجاد نخواهد شد:

«بخش غیراستاندارد ارتش عبارت است از سربازانی که با ایدئولوژی می‌جنگند و مقامات نظامی و اطلاعاتی کوبا برای سرکوب مخالفان با آن‌ها همکاری خواهند کرد. همچنین ژنرال‌هایی که از مادورو حمایت می‌کنند زیرا با دادن امتیاز شرکت‌های دولتی مشاغل خوبی را در اختیار آن‌ها قرار داده است. گروه دیگر سربازانی هستند که منفعت مالی آن‌ها از قاچاق در بازارهای غیرقانونی، از جمله تجارت مواد مخدر به سرکار ماندن مادورو وابسته است. و درآخر، جوخه مرگ مادورو که مسئولیت سرکوب را برعهده دارد».

این گزارش تحلیل می‌کند که وضعیت کنونی و بی‌اعتمادی ارتشیان به وعده برخورداری از قانون عفو نظامیان، ونزوئلا را به عنوان کشوری که در انزوا و بحران اقتصادی قرار دارد و توسط یک رژیم اقتدارگرای سرکوب‌گر اداره می‌شود، به سمت جنگ داخلی و تبدیل شدن به سوریه می‌برد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • jalil

    تصور من این بود که زمانه تریبونی ترقیخواهانه است.این مطلب کمک زیادی د ر جهت اثبات تصور پیشین من نبود.بسیار مایه تاسف است که زمانه در همه مقالات خود در جانب نیروهای راست کودتاگر و سردمدار کودتا یعنی ایالات متحده که هچ ارزشی برای حقوق ملل قائل نیست،ایستاده است.با احترام