ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا مشاور امنیت ملی افغانستان را احضار کرد

حمدالله محب از مذاکرات صلح آمریکا با طالبان انتقاد کرده و زلمی خلیل‌زاد را متهم کرده بود در راه تضعیف حکومت افغانستان و مشروعیت دادن به طالبان تلاش می‌کند.

روابط بین دولت ترامپ و دولت افغانستان در هفته جاری کمی متشنج شد. حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی افغانستان، از مذاکرات صلح آمریکا با طالبان انتقاد کرد و زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا را متهم کرد که در مذاکرات راه تضعیف حکومت افغانستان و مشروعیت دادن به طالبان را در پیش گرفته و خود در پی قدرت در افغانستان است. وزارت خارجه آمریکا، حمدالله محب را احضار و از سخنان او انتقاد کرد.

حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی افغانستان

دولت افغانستان از آغاز مذاکرات صلح آمریکا و طالبان نگران آن بوده است که کابل دور زده شود و در مذاکرات شرکت داده نشود، به همین دلیل همواره خواهان مذاکرات مستقیم طرف‌های افغان بوده است.

نگرانی دولت افغانستان  این بار به شکلی صریح از زبان حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان در واشنگتن ابراز شد.

حمدالله محب که برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان به آمریکا رفته است، پنج‌شنبه ۲۳ اسفند / ۱۴ مارس در واشنگتن به خبرنگاران گفت که زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان تلاش می‌کند که در مذاکرات صلح با طالبان، حکومت افغانستان را تضعیف کند.

محب، خلیل‌زاد را به پیشبرد منافع شخصی خود متهم کرد و با اشاره به مذاکرات صلح آمریکا و طالبان گفت: «فکر می‌کنم احتمالاً منافع شخصی دخیل باشد، چون در این‌باره اطلاعات کمی با دولت افغانستان در میان گذاشته می‌شود.»

پنجمین دور مذاکرات آمریکا با طالبان در دوحه، پایتخت قطر سه‌شنبه ۲۱ اسفند / ۱۲ مارس به پایان رسید. به گفته زلمی خلیل‌زاد دو طرف بر سر پیش‌نویس خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و مبارزه علیه تروریسم به توافق رسیده‌اند.

آمریکا درخواست کرده است که طالبان با نمایندگان دولت اشرف غنی وارد گفت‌وگو شود اما طالبان به صورت مکرر این درخواست را رد کرده است. با وجود حضور در مذاکرات صلح با آمریکا، طالبان همچنان به حملات خود علیه نیروهای دولتی افغان ادامه می‌دهند.

حمدالله محب می‌گوید مذاکرات آمریکا و طالبان شفاف نیست و خلیل‌زاد در مورد مذاکرات با دولت افغانستان مشورت نمی‌کند. او گفت:

«ما اطلاعات بسیار کمی در دست داریم. کسی که پس از همه در جریان مذاکرات قرار می‌گیرد ما (دول افغانستان) هستیم.»

مشار شورای امنیت ملی افغانستان خلیل‌زاد را مورد انتقاد قرار داد و افزود:

«با شناختی که از سابقه آقای خلیل‌زاد وجود دارد او هدف‌هایی در افغانستان دارد. او دو بار قصد داشت نامزد ریاست‌ جمهوری شود. این ارزیابی وجود دارد که احتمالاً تمام این مذاکرات برای آن است که یک دولت موقت تشکیل شود تا او بتواند نیابت آن را به‌عهده بگیرد.»

کمی پس از این سخنان، وزارت خارجه آمریکا، حمدالله محب را به این وزارتخانه احضار کرد و مقامات آن در نشستی با محب، انتقادات او را رد کردند.

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفته است که در این دیدار دیوید هیل، معاون وزیر امور خارجه در امور سیاسی، به حمدالله محب یادآوری کرده است که «حمله به خلیل‌زاد، حمله به دولت [آمریکا] است و تنها به ایجاد مانع بر سر روابط دو کشور و روند صلح خدمت می‌کنند.»

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است که دولت آمریکا از سخنان محب خشنود نیست.

حمدالله محب دوشنبه شب ۲۰ اسفند / ۱۱ مارس در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک از کشورهای جهان خواست که در مبارزه با هراس‌افکنی به افغانستان کمک کنند.

او با وجود تأکید بر این‌که افغانستان در خط مقدم مبارزه با تروریسم است، مبارزه با گروه‌های تروریستی را تنها مسئولیت دولت افغانستان ندانست.

محب از گروه طالبان خواست که به گفت‌وگوهای مستقیم با کابل روی آورد و به جنگ و خشونت در کشور پایان دهد.

نشست شورای امنیت سازمان ملل در باره افغانستان بود و در آن، تادامیچی یوماماتو، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان نیز گزارش خود را ارائه کرد.

یوماماتو در گزارش خود افغانستان را در شرایط دشوار توصیف کرد و گفت فقر در این کشور از ۳۷ درصد در سال ۲۰۱۴ به ۵۴ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته‌ است.

به‌گفته او افغانستان یکی از مرگبارترین کشورها در سال ۲۰۱۸ بود و هزاران غیرنظامی و نظامی جان‌های خود را در سال گذشته از دست دادند.

طالبان در آخرین اقدام خود چهارشنبه ۱۳ مارس/ ۲۲ اسفند به پایگاه ارتش افغانستان در ولایت فراه حمله کردند و دست‌کم ۱۰ نفر از سربازان ارتش افغانستان را کشتند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    امریکا حالا درست همانکاری را انجام میدهد وبا تروریست ها ومرتجعین اسلامی قاتل صفت و چبار برسر به ساهی کشنادن اقتصاد ورفاه مردم افغانستان معامله نمی کند چهل سال پیش هم امریکا همین اعمال را درمدت زمان حکومتداری دکترشاهپوربختیار را درپاریس با خمینی و عناصر جنایتگرش انجام میداد..امریکا با یک قشون دمکرات و تحصیل کرده مردم افغانستان مذاکره نمی کند بلکه باید قشون تمام ارتجاعی که دست شان به خون هزاران مردم افغانستان اززن ومرد وپیروجوان وکودک آغشته است ..دراصل مطالب امریکا نه مردم افغانستان ونه مردم ایران ونه مردم خاورمیانه مستحق رفاه وازادی و پیشرفت نمی داند ..وحتی درمردم بودن وانسان بودن شان را هم همانند مردم امریکا به رسمیت نمی شناسد..

  • ایرج

    سیاست خارجی آمریکا در دوران افولش چیزی شده شبیه به "خود گویی و خود خندی, عجب شخص هنرمندی!" اولش میان طالبان را علیه شوروی راه میندازن. بعدش افسار طالبان از دستشون در میره و یازده سپتامبر پیش میاد, چونکه احتیاج به یک بهانه دارند تا به تمام خاورمیانه حملهء نظامی کنند و منطقه را کاملا به هم بریزند. پس میروند و به بهانهء سرکوب جریانی که خودشون از اول راه انداختن به افغانستان حمله می کنند. حالا بعد از ۱۸ سال جنگیدن در افغانستان (طولانی ترین جنگ در تاریخ آمریکا) میان و میگن از اولش هم باید با طالبان کنار می آمدیم!