ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس بانک مرکزی اعضای مجمع را به اخلال در نظام ارزی متهم کرد

در حالی‌که مجمع تشخیص مصلحت نظام هنوز درباره لوایح مبارزه با پولشویی تصمیم‌گیری نکرده، اختلافات در این‌باره بیشتر می‌شود. رئیس بانک مرکزی می‌گوید مخالفت‌ها تأثیری بر بازار ارز ندارد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از چند جلسه هنوز نتوانسته لوایح مبارزه با پولشویی را تصویب کند. این تأخیر اختلافات در این زمینه را آشکارتر کرده است. برخی از اعضای مجمع که مخالف دولت هستند مدام از مخالفت با این لوایح در مجمع سخن می‌گویند. رئیس کل بانک مرکزی این سخنان را مورد انتقاد قرار داد اما گفت چنین اظهاراتی بر بازار ارز تأثیری ندارد.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران دوشنبه ۲۷ اسفند در صفحه اینستاگرام بانک مرکزی از این‌که برخی مقامات در رسانه‌ها موضوع گروه اقدام ویژه مالی (FATF) را مطرح می‌کنند ابراز تعجب کرد و نوشت «با وجود آرامش در بازار ارز»، عده‌ای می‌خواهند «با اصرار به مردم یادآوری کنند که "فراموش نکنید: FATF مورد مخالفت اکثریت اعضای مجمع هست و چنین و چنان!"»

یکی از شرایطی که اتحادیه اروپا برای اجرایی کردن کانال مالی تجارت با ایران تعیین کرده پیوستن ایران به FAFT است. گروه ویژه اقدام مالی چهار ماه به ایران فرصت داده است با این‌حال مجمع تشخیص مصلحت نظام بدون اذن رهبری توانایی تصمیم‌گیری ندارد و با وجود برگزاری چند جلسه تصمیم‌گیری در این زمینه را به بعد از نوروز موکول کرده است.

رئیس بانک مرکزی همچنین گفت:

«بازار ارز حساسیت خود را نسبت به این نوع اظهارات تا حدود زیادی از دست داده است. فارغ از این قبیل اظهارنظرهای شخصی که در زمان و مکان خودش محترم است، مطمئناً مجموعه نظام تدابیر لازم در این‌گونه موضوعات را به کار بسته و تصمیم‌های خود را بر اساس منافع کشور اتخاذ خواهد کرد.»

همتی به مردم اطمینان داد:

«فارغ از این مباحث بازار ارز با تدابیر اتخاذ شده و در چارچوب سیاست‌های بانک مرکزی سیر تعادلی خود را طی می‌کند و بانک مرکزی نیز بر روند بازار مسلط است.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ۷ اسفند در سخنانی که در جمع مدیران بانک مرکزی ایراد کرد، گفته بود که علی خامنه‌‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی مخالف نیست.

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام فردای آن روز از روحانی خواست بر سر ادعای خود بماند و اگر راست می‌گوید، نامه‌ای به علی خامنه‌ای بنویسد و نظر او را در موافقت با پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی جویا شود.

با این حال خامنه‌ای تاکنون اظهارنظر صریح و علنی در این‌باره نکرده و پنج‌شنبه ۲۳ اسفند در دیدار با اعضای مجلس خبرگان نیز تلویحاً با اشاره به لوایح مربوط به پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی از مخالفان و موافقان خواست که یکدیگر را در این زمینه به همراهی با دشمن متهم نکنند.

ششمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری ۲۲ اسفند در بیانیه پایانی خود از مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست که از پذیرش دو مصوبه مجلس درباره پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو و «سی‌اف‌تی» (CFT) خودداری کند. مجلس خبرگان پیوستن جمهوری اسلامی به این کنوانسیون‌ها را «خطای استراتژیک» دانست.

روز گذشته، یکشنبه ۲۶ اسفند، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه توئیتر خود نوشت:

«اکثریت اعضای مجمع تشخیص مصلحت در شرایط تحریم‌های اقتصادی، مخالف FATF هستند. آن‌چه در مجمع مورد بحث قرار داشته، دو کنوانسیون پالرمو و CFT بوده است که دولت درباره تضمین گرفتن برای آن‌ها سکوت کرده است.»

— محسن رضایی (@ir_rezaee) 17. März 2019

بهروز نعمتی، عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی در توئیتی به اظهارنظر محسن رضایی پاسخ داد و نوشت:

«جنگ، جنگ است دیروز جنگ نظامی و امروز جنگ اقتصادی. در جنگ کسی به کسی تضمین نمی‌دهد، همان‌گونه که در برخی عملیات‌ها جنابعالی به مردم تضمین ندادید.»

— Behroz Nemati (@behroznemati) 18. März 2019

اشاره بهروز نعمتی به عملیات کربلای ۴ در تاریخ ۵ دی ۱۳۶۵ به فرماندهی سپاه پاسداران و به منظور آماده‌سازی تصرف بصره است. با لو رفتن این عملیات ایران شکست سختی خورد و با گذشت نزدیک به یک روز از آغاز عملیات، نیروهای نظامی ایران با به جا گذاشتن تلفات بسیار عقب‌نشینی کردند. محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ ایران و عراق ۷ دی‌ماه پستی را در صفحه توئیتر خود منتشر کرد که واکنش‌های بسیاری را در پی داشت. او نوشت: «عملیات کربلای چهار برای فریب دشمن انجام شد.»

پیش از این محمدحسین صفار هرندی عضو دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم گفته بود:

«بیش از دو سوم اعضای مجمع مخالف پیوستن ایران به پالرمو هستند».

قبل از این تحولات طلبه‌های مخالف دولت در قم دست به یک تجمع اعتراضی زده بودند و  با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده بودند که برای جلوگیری از تصویب FAFT در کاروانی کفن‌پوش عازم تهران می‌شوند با این هدف که اجازه ندهند به «امام خامنه‌ای» جام زهر را بنوشانند.

رئیس کل بانک مرکزی در اینستاگرام خود تلویحاً کسانی را که با اظهارات خود قصد اختلال در بازار دارند را با مقامات آمریکایی مقایسه کرد و نوشت:

«جالب این‌که تیم تحریم ترامپ از پمپئو گرفته تا برایان هوک نیز به محض ایجاد آرامش در بازار ارز کشور به جنگ روانی تکراری "قطع کامل صادرات نفت ایران؛ به زودی!..." متوسل می‌شوند.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.