ایران و چهار قدرت اروپایی بر اجرای توافق صلح یمن تأکید کردند
پنجمین نشست مشترک ایران با بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا در بروکسل با توجه ویژه به جنگ یمن با موفقیت به پایان رسید. طرف اروپایی از روند مذاکرات رضایت داشت.
پنجمین نشست مشترک ایران با بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا (کشورهای موسوم به E4 ) در مقر اتحادیه اروپا برگزار شد. هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده که طرفین از اجرای توافق صلح سازمان ملل قویاً حمایت کردهاند.
اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای اعلام کرده است که در پنجمین نشست مشترک ایران با چهار قدرت اروپایی، مسائل خاورمیانه با توجه ویژه به جنگ یمن و اجرای توافق صلح سوئد به بحث گذاشته شد.
هیأتهای نمایندگی دولت یمن و شیعیان حوثی ۱۳ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۲ آذر ۹۷) در مذاکراتی که با نظارت سازمان ملل در سوئد برگزار شده بود بر سر آتشبس در بندر الحدیده به توافق رسیدند.
ایالات متحده آمریکا و ائتلاف عربی، ایران را به حمایت تسلیحاتی از انصارالله یمن متهم کردهاند. شورای امنیت سازمان ملل اما ۲۱ دسامبر / ۳۰ آذر بر سر پیشنویس قطعنامهای با عنوان «محکومیت حمایت از ایران و سایر بازیگران» در حملات حوثیها به توافق نرسید.
هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و حسین جابری انصاری، دستیار ارشد و معاون وزیر امور خارجه ایران، ریاست هیأتهای اروپایی و ایرانی را در پنجمین دور مذاکرات بروکسل بر عهده داشتند.
جابر انصاری پیش از این در گفتوگو با سالنامه اعتماد گفته بود درباره نفوذ ایران در یمن اغراق شده است. رئیس هیأت ایرانی در نشست مشترک ایران با چهار قدرت اروپایی اظهار امیدواری کرده بود که اگر این گفتوگوها به نتیجه برسد، ممکن است مسائل دیگر نیز با چهار قدرت اروپایی به بحث گذاشته شود.
هلگا اشمید، رئیس هیئت ۴ کشور اروپایی در این مذاکرات، در پایان نشست بروکسل با انتشار پیامی در توئیترش اعلام کرد که رایزنیها با هیأت ایرانی «مهم» بود و طرفین از اجرای توافق استکهلم «حمایت قوی» کردند.
وزارت خارجه ایران دوشنبه ۱۲ آذر (۳ دسامبر ۹۸) با انتشار بیانیهای از مذاکرات صلح یمن تحت نظارت سازمان ملل متحد در سوئد حمایت کرد و از انصارالله یمن خواست در این مذاکرات شرکت کنند. وزارت خارجه ایران در این بیانیه اعلام کرده بود که «بحران یمن راهحلی جز راهکار سیاسی مبتنی بر گفتوگوهای یمنی-یمنی ندارد.» و همزمان برای «تسهیل روند صلح» خواستار توقف صدور سلاح به عربستان سعودی و متحدانش در منطقه شده بود.
بر اساس توافقی که در نشست چندجانبه صلح یمن در ریمبو سوئد در دسامبر ۲۰۱۸ حاصل شد، شورشیان حوثی متعهد شدند بندر الحدیده را ترک کنند و تأمین امنین بندر را به نیروهای امنیتی محلی بسپرند. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل شخصاً در مذاکرات ریمبو سوئد حضور داشت. با این حال اجرای این توافق تا فوریه سال جاری (بهمن ۹۷) به تعویق افتاد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
sattar beheshti
از بنگلادش تا خاورمیانه و شمال افریقا وامریکای مرکزی به عالم و آدم اسلحه و پول داده اند تا تنش ایجادکنند و اینها یا نیروهای شیعی طرفدار ولایت فقیه را را تقویت کنند و یا با ارسال موادمخدر و فروش انها پول دلارویا طلا به کشور برسانند.