ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خامنه‌ای: از تحریم‌ها ننالید

رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی نوروزی خود در حرم رضوی تحریم‌ها را یک فرصت دانست و اعلام کرد که مخالفان با این نظر تحت تأثیر دشمن قرار دارند.

سخنرانی نوروزی رهبر جمهوری اسلامی ایران در حرم رضوی به چهار موضوع اختصاص داشت: چالش‌های سال جاری، رابطه ایران با دولت‌های غربی، بحران اقتصادی و آینده «نظام». خامنه‌ای با صراحت اعلام کرد که تحریم اقتصادی ایران یک فرصت و به معنای «گشایش» است و آن‌ها که نظری جز این دارند «دانسته یا ندانسته» تحت تأثیر دشمنان قرار دارند. رهبر جمهوری اسلامی گفت: از تحریم‌ها نباید «بنالیم».

۱ فروردین ۹۸، مشهد: علی خامنه‌‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران هنگام سخنرانی نوروزی در حرم رضوی

مرکز آمار ایران نرخ تورم را نزدیک به ۲۷ درصد اعلام کرده است. بر اساس این گزارش، با تحریم ایران و افزایش نرخ تورم، خانوارهای روستایی بیشتر از خانوارهای شهری تحت فشار بوده‌اند. به همین ترتیب دهک‌های پایینی جامعه هم فشار بیشتری را تحمل کرده‌اند. تنها در اسفند ۹۷ نرخ تورم بیش از ۳ درصد افزایش یافته است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی نوروزی خود در حرم رضوی گفت:

«برخی نویسندگان و گویندگان درباره سال ۹۸ گفته‌اند سال تهدیدهاست بنده این را قبول ندارم. سال ۹۸ سال فرصت‌ها و سال گشایش است. آن کسانی که نظری غیر از این دارند و تهدیدها را بیان می‌کنند دانسته یا ندانسته تحت تاثیر دشمن هستند.»

خامنه‌ای اعلام کرد که بودجه یا به تعبیر او «بنیه» دفاعی کشور افزایش می‌یابد و از مردم و مسئولان خواست که از تحریم‌ها شکوه‌ای نداشته باشند:

«نباید از تحریم بنالیم، از تحریم‌کنندگان آمریکایی و اروپایی هم نمی‌شود انتظار داشت. باید طرح‌های مقابله با تحریم را به صورت جدی دنبال کنیم. مسئولان دولتی به من گزارش داده‌اند که در حال تدوین این طرح‌ها هستند. امروز همه مسئولان باور کرده‌اند که دشمن در حال جنگ با ما است.»

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی بارها به مناسبت‌های مختلف اعلام کرده که ایران در حال جنگ است اما در این جنگ کشته و زخمی وجود ندارد. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران هم در سخنانی که ۱۶ اسفند در اندیمشک ایراد کرد از یک «جنگ تمام عیار» و «فشار خفه‌کننده» سخن گفته بود. خامنه‌ای در ادامه سخنانش در حرم رضوی گفت:

«ما در این جنگ باید دشمن را شکست دهیم. اما این کافی نیست. ما باید علاوه بر شکست دشمن، بازدارندگی ایجاد کنیم. ما باید به نقطه‌ای برسیم که دشمن بداند از رخنه اقتصادی نمی‌تواند به ما ضربه بزند.»

کانال مالی اروپا موسوم به اینستکس برای تجارت با ایران در گروی تصویب لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام است. با تصویب این لایحه کمک‌های تسلیحاتی و مالی جمهوری اسلامی به گروه‌های شبه‌نظامی شیعه در خاورمیانه دشوار می‌شود. خامنه‌ای اتحادیه اروپا را به خیانت به ایران متهم کرد:

«اروپایی‌ها باید در مقابل آمریکا می‌ایستادند تا تحریم برداشته شود. با بهانه‌های مختلف نه تنها نایستادند، اروپایی‌ها خودشان با اعمال تحریم‌های جدید عملا از برجام خارج شدند. این کانال مالی اروپایی‌ها هم به شوخی شبیه‌تر است. اروپایی‌ها مانند گذشته از پشت خنجر زدند.»

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنانش بحران مؤسسات مالی و اعتباری را جلوه‌ای از «ذهن مبتکر ایرانی» که گاهی هم «در شیطنت» به کار می‌آید دانست و خواهان توقف چنین فعالیت‌هایی شد. خامنه‌ای ۴۰ سال بعد از انقلاب بهمن ۵۷ از ایرانیان خواست که همچنان هزینه‌های سیاست‌های جمهوری اسلامی در خاورمیانه را بپردازند:

«امروز شما باید هزینه ایستادگی در برابر دشمن را بدهید تا نسل‌های آینده با عزت زندگی کنند.»

او در بخش دیگری از سخنانش عربستان سعودی را هم بی‌نصیب نگذاشت. خامنه‌ای پیش‌بینی کرد که چنانچه غرب، عربستان را به موشک‌های بالستیک و فن‌آوری هسته‌ای مسلح کند، دیری نمی‌گذرد که این سلاح‌ها به دست «مجاهدین اسلامی» می‌افتد:

«کشوری در این منطقه و شاید در همه جای دنیا به بدی دولت سعودی من سراغ ندارم. هم مستبد است، هم دیکتاتور است، هم فاسد است، هم ظالم است، هم وابسته است. این دولت اینجوری را برایش امکانات هسته‌ای فراهم می‌کنند. اعلام کردند که نیروگاه هسته‌ای برایش می‌سازند. اعلام کردند که مراکز تولید موشک درست می‌کنند. اینجا اشکالی ندارد، چون وابسته به آنها و چون متعلق به آنهاست. حالا البته اگر بسازند هم بنده شخصاً ناراحت نمی‌شوم، چون می‌دانم که اینها ان‌شاالله در دوران نه چندان دوری به دست مجاهدان اسلامی خواهد افتاد.»

پیشنهادهای خامنه‌ای برای «رونق تولید» به عنوان شعاری که او برای سال ۹۸ در نظر گرفته، بیشتر ناظر به زندگی روستایی بود: تولید کشاورزی، دامداری، صنایع دستی، صنایع خانگی همچون تربیت دام در خانه‌های روستایی. او از مسئولان خواست در این زمینه‌ها برنامه‌ریزی کنند. کنترل واردات برای روتق صنایع کوچک و متوسط داخلی و همچنین اصلاح نظامی بانکی یکی دیگر از تأکیدات رهبر جمهوری اسلامی بود.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران ساعتی قبل از آغاز سخنرانی خامنه‌ای در حرم رضوی در پاسخ به رهبر جمهوری اسلامی شش شرط را برای رونق تولید داخلی برشمرده بود:

«رونق تولید و تقویت ارزش پول ملی در گرو چند نکته مهم است: کاستن از وام‌های تکلیفی کاهنده توان بانک‌ها، تلاش برای کاستن از فشار ناترازی بودجه جاری دولت بر سیستم بانکی و بانک مرکزی، کاهش معوقات بانکی و فروش اموال مازاد بانک‌ها، پیگیری با قدرت اصلاح ناترازی بانک‌های کشور، برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد و اصلاح نقشه تجاری کشور و مبادی وارداتی و مقاصد صادراتی و از این طریق کاهش نیاز کشور به ارزهای مورد هدف تحریم‌های آمریکا.»

در یک کلام: پایان رانت‌خواری و در همان حال کاستن از بار مالی دولت و واگذاری مسئولیت‌های دولت به بخش خصوصی، ادامه راهی که روحانی در سال‌های گذشته در پیش گرفت اما با خروج آمریکا از برجام به بن‌بست خورد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهادر

    پسر سید علی خامنه ای، 140 هزار میلیارد را زیر قبای بابا جان قایم کرد و از کشور خارج کرده است که برای 12 نسل به میمنت 12 امام همام کافی به نظر می رسد. نالیدن از تحریمها دیگر معنا ندارد!

  • حقیقتگو

    درحقیقت باید از*** تبارو *** پرست ضدایرانی پرسید که مقصودش چه قشری ازجامعه ایران می تواند باشد که نباید ازتحریم ها بنالند؟ اگرقشرآخوندسانان و عناصرحکومتی و آقازاده ها و هزارها مفت خوران سپاه پاسداران وبسیج و مفت خورهای طلبه باشند که مسلم که تحریم ها شاملشان نخواهد شد و نخواهند نالید...ولی قشر غیروابسته حکومتی با آنچه که بدون شک وشبهی چه ازلحاظ اقتصادی ورفاهی ودرمانی وتحصیلی و بیکاری و کمبود کالا وکسادی وهزینه های چند ده و چند صدبرابری زندگی اش روبرو است باید ننالد و درحقیقت بمیرد ...واقعا" ایران دشمنی بالترازقشرآخوندسانانی ندارد که عمدا" تحریم ها را برعلیه مردم میسازد واز زجروشکنجه دادن مردم خشنود است..ااگربیماری ازدرد می نالد باید ننالد و یا دلیل این ناله را کردن را بیابد...آیا لاریجانی ها وقالیباف ها و صدها چپاولگردیگر هم با تحریم ها خواهند نالید مسلم است خیر؟ جناب لاریجانی ناله کن ...مگرمن مشکلی دارم؟مرگ ونفرت بردشمنان ایران ودشمان مردم ایران که همین آخوندهای *** تبارباشند...حتی برای شاداب کردن مردم درایام نوروز هم دست ازنفاق پراکنی و دشمن سازی برنمی دارند...بدستورهمین عبابردوش *** تبار بوده وهست که کالاهای اساسی مردم جمع آوری ودرجهت زندگی وخورد خوراک *** ها صادر میشود و آنهم مفت و موجب کمیابی کالاها وگرانی های سرسام آور درایران شده است!!!مردم کلیه عبادتگاه ها ومساجد ونمازجمه ها را تحریم کنید...خمس و ذکات ندهید...وسوس ومجذوب ه خرافات مردم فریبانه عبابردوشان نشوید اینها دشمان تان هستند...چهل سال که دنبال کلاغ سیاه ها دویدید وطلب معجزه ازآنها داشتید که بلاخره آنها درکویر اقتصادی و رفاهی و آزادی سرگردانتان کردند...

  • bidada

    از مردمان داخل ایران امیدی نیست. فقط با حمله نظامی خارجی به قوای سرکوب دیکتاتوری خامنه ای و سپاه مزدور ضدبشری و اطلاعاتی ها جنایتکار، چاره است. حمله نظامی هر چه دیرتر انجام شود، این هیولای ضد بشری قوی تر و بی رحم تر و پر خسارت تر علیه بشریت میشود.

  • کیوان

    بیش از ۴۰ سال است که خودتان دارید می نالید ... حتی پیش از اشغال خزندهء ایران به دست آل خمینی ، از شرق و غرب و از قاجار و پهلوی و از داخل و خارج و از زمین و زمان می نالیدید و هنوز می نالید. اصلا درس نالیدن برسر منار و منبر را می خوانید ... حالا که صدای نالهء دردمندان بلندتر شده ، آنهم از فرط ناچاری ، میفرمایند ننالید !!! دیگر همه می دانند که بزرگترین دشمن ایران و ایرانی همین رهبر و حوزه و ولائیون هستند . دیگر این بهانهء دشمن خارجی و توطئه اجنبی خیلی نخ نما و تهوع آور شده.

  • Ndjn

    هر وقت بلد شدید از کلمه رهبر انقلاب استفاده کنید به جای خامنه ای ان وقت مطالبتون شاید مورد توجه قرار گیرد

  • ناشناس

    لطفا یه مقاله در مورد 22 تريليون دلار بدهی آمریکا هم تهیه کنید. از اون روزی که پمپئو با مسیح علی نژاد دیدار کرد مطمئن شدم آمریکا فقط طبل توخالی و در برابر ایران شکست خورده. 7 تریلیون دلار تو سوریه هزینه کنی اونوقت ایرانیا از تهران تا مرز اسرائیل با زبون فارسی احوال پرسی کنن. این خیلی درد داره.

  • حامد

    به نظر من قانون اساسی ایران نیاز به اصلاح دارد. اصلاحات گسترده. اینکه مقام رهبری با وجود اختیارات گسترده در قانون اساسی در شرایط سخت هیچ کاری از دستش بر نمی آید جای سوال دارد! اینکه رئیس جمهور مملکت برخلاف ریاست بر قوه مجریه در خیلی از موارد توان اظهار نظر ندارد و یا میگوید نمیشود! فلان ارگان، فلانی اجازه کار نمیدهد جای سوال دارد! و هزاران تناقض دیگر... ما یک سبستم خوب میخواهیم نه آدم خوب! آدم خوب در سیستم فاسد نمیتواند کار کند، اما آدم فاسد در یک سیستم خوب یا باید کار کند یا رها کند و برود...

  • بردیا

    آقای ناشناس! هم اکنون در خود اسرائیل بسیاری از مردم فارسی صحبت می کنند. چندی پیش فیلمی در شبکه های اجتماعی پخش شد که یک بازار را در اسرائیل نشان می داد که همگی فارسی صحبت می کردند. احتمالاً این از شاهکارهای شما و جمهوری اسلامی نیست! هست؟ البته، اینکه شما یهودیان کشور را از کشور خودشان مهاجرت اجباری دادید، بحث دیگری است. شما نه تنها انقلابتان را نتوانستید صادر کنید، بلکه پشتیبانی مردم داخل کشور را هم از دست دادید. چون شما و جمهوری اسلامی به مردم ایران خیانت کردید. برای من ایرانی این فارسی صحبت کردن تا مرز اسرائیل هیچ ارزشی ندارد، وقتی به هزینه پرداخت شده آن می اندیشم. مبالغ مالی آن پیشکش، این نفوذ دزدانه شما در سوریه به قیمت ویرانی سوریه و کشته شدن بیش از صد هزار سوری تمام شد (کشته های مدافعان حرم‌، فدای اسد باد). از کلمه نفوذ دزدانه استفاده کردم چون اگر زمانی این افرادی که فارسی صحبت می کنند، جرأت کنند و سرشان را از زیر زمین بیرون بکشند، قطعاً اسرائیل آن را بمباران خواهد کرد. و شما نمی توانید پاسخی بدهید! همانگونه که در بیش از 200 حمله قبلی نتوانستید.

  • بردیا

    جمهوری اسلامی فعالان محیط زیست را زندانی کرده، ترور کرده و در زندان بقتل رسانید. جنگلها را به آتش کشید، مابقی آن هم غارت شد، زمینهای بایر شده ویلا شدند، و نهایتاً امروز با اولین بارانهای بهاری بزرگترین شهرهای کشور زیر آب فرو می روند. شما با چه رویی در این وبسایتها چنین چیزهایی می نویسید؟ امروز باید از درگاه خداوند استغفار کنید نه دروغی دیگر به مردم بگویید. فریب و دروغ گویی شما پیروان حسین روی بدترینهای این کره خاکی را سفید کرده است. شاید نا آگاهید! و شستشوی مغزی شده اید! و برای اقناع خودتان، به خودتان بگویید که از این حواث و بلاهای طبیعی در همه جا هست. اما این بارانهای بهاری حادثه طبیعی نیست اهمال مسئولین است و کم کاری. خانه ای که شما در آن زندگی می کنید هر ساله نیاز به مرمت و نگهداری دارد، تا بتوانید در آن زندگی کنید، تا زمستان آینده سقف چکه نکند، دیوارها تمیز باشد، چکه شیرآلات گرفته شود، فاضلاب گرفته شده تمیز شود. در غیر اینصورت، اگر برای مثال مجرای فاضلاب گرفته باشد آب خانه را خواهد گرفت و خانه غیر مسکونی می شود. کشور ما چند ده سال است که مرمت و نگهداری نشده؟ در آق قلا اگر رودخانه به طول 6 کیلومتر لایروبی می شد، شاید حجم فاجعه این گونه نبود و یا اصلاً سیل شهر را فرا نمی گرفت. اگر سپاه جنگلهای زاگرس را به بهانه های واهی آتش نمی زد، آبهای سرازیر شده از زاگرس در خوزستان بسیار کمتر می بود. اگر فلان نماینده رهبری و امام جمعه جنگلها را غارت نمی کردند، امروز ما چنین حجم سیلی را نداشتیم. آن آقای رهبرتان و سلفش (خمینی) که تحریم و جنگ را نعمت الهی می دانند، بیایند پاسخ دهند که چرا کشور را مرمت و نگهداری نکردند تا با اولین باران بهاری آب تا اتاق نشیمن رهبرتان تان نفوذ نکند؟ چه بنویسم که هر گوشه این مملکت مظلوم، آه و فغانش از دستهای ناپاک جمهوری اسلامی (و امثال شما) به سوی خداست.