ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سیل در ایران: ۱۸ کشته و ۹۴ مصدوم در شیراز

در میان کشته شدگان یک پسربچه دو ساله و یک دختربچه شناسایی شده‌اند. در استان‌های خوزستان، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد شرایط فوق بحرانی برقرار است.

تا شامگاه دوشنبه ۵ فروردین ۲۵ استان ایران درگیر سیلاب شدند. احتمال طغیان رودخانه‌ها و وقوع سیل در البرز و تهران وجود دارد. شرایط فوق بحرانی در خوزستان، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد برقرار است. پیش‌بینی شده بارش سنگین باران در شیراز ادامه داشته باشد. هرمزگان، استان مرکزی و قم به حالت آماده‌باش درآمد. ۲۲ راه مواصلاتی مصدود شده است. تعداد کشته‌شدگان سیل شیراز به ۱۸ نفر رسید. ۹۴ نفر هم مصدوم شده‌اند. آخرین خبرها و رویدادهای سیل در ایران:

دوشنبه ۵ فروردین: سیل در محدوده دروازه قرآن شیراز. شهردار در دسترس نبود

سازمان هواشناسی ایران دوشنبه ۵ فروردین پیش‌بینی کرد که در بیشتر مناطق کشور به جز نوار شرقی بارندگی پیش‌بینی می‌شود. میزان بارش در استان‌های غربی، جنوب غربی، جنوب دامنه‌های زاگرس، سواحل دریای خزر و دامنه‌های جنوبی البرز زیاد است و سه‌شنبه ۶ فروردین بارندگی به شمال شرق ایران گسترش خواهد یافت و چهارشنبه ۷ فروردین در شمال شرق، جنوب و به شکل پراکنده در شمال غرب، غرب و سواحل شمالی بارش‌های بیشتری خواهد بود.

جلسه ستاد مدیریت بحران ایران غروب دوشنبه ۵ فروردین به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری اسلامی تشکیل شد. جهانگیری در پایان این نشست احتمال داد که شرایط بحرانی در اثر بارندگی‌ها و وقوع سیل در کشور تا ۷۲ ساعت آینده تداوم خواهد داشت.

معاون اول روحانی از مردم خواست به توصیه‌ها و هشدارهای دستگاه‌های مسئول توجه ویژه داشته باشند و آن را به کار ببندند. مسئولان از مردم خواسته‌اند که تا پایان شرایط بحرانی از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

سیل به زلزله‌زدگان سرپل ذهاب رسید

بر اساس گزارش‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، با طغیان رودخانه الوند، زلزله‌زدگان سرپل ذهاب که هنوز در کانکس زندگی می‌کنند، در محاصره سیلاب قرار گرفتند.

آب آشامیدنی در این مناطق گل‌آلود شده و آب به برخی کانکس‌ها نفوذ کرده است. مهر سال گذشته نیز بیش از یکصد خانوار زلزله‌زدگان سرپل ذهاب دچار سیل شده بودند.

امیر سرتیپ دوم تقی خانی سخنگوی ارتش به خبرگزاری‌های داخلی گفت تیپ ۷۱ نیروی زمینی ارتش مستقر در پادگان ابوذر به یاری سیل‌زدگان سرپل ذهاب رفته است:

«تیپ ۷۱ نیروی زمینی ارتش مستقر در پادگان ابوذر مردم یکی از اردوگاه‌های ساحل رودخانه سرپل ذهاب را که سیل کانکس آنها را تقریباً در خود غرق کرده بود و آب تا بیش از نیمی از کانکس‌ها را گرفته بود به همراه اثاثیه از آنجا خارج کرده و به نقطه امنی که ستاد بحران شهرستان پیش‌بینی کرده بود منتقل کردند.»

تهران در معرض توفان

حسن رضوی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران نسبت به بارش شدید باران و سیلابی شدن رودخانه‌های استان البرز در روزهای آینده هشدار داد و گفت بر پایه اعلام سازمان هواشناسی کشور مبنی بر ورود سامانه‌های بارشی از سمت جنوب و غرب کشور و گسترش آن به استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب و ارتفاعات البرز در استان تهران احتمال بارش شدید باران و وقوع سیلاب در رودخانه‌ها و مسیل‌های سطح استان وجود خواهد داشت. تهران خود را برای وقوع یک توفان آماده کرده است.

الهام فخاری عضو شورای شهر در توییتر خود نوشت:

«ساعت ۱۷ امروز تهران طوفان سنگینی را تجربه خواهد کرد. پیش از طوفان از خودرو‌ها خارج شده باشید و در مکان‌های امن پناه بگیرید. از حضور در سازه‌های فلزی بی‌حفاظ، و فضای باز خودداری کنید.»

انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران گفت مرخصی‌های معاونان استاندار، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و اعضای ستاد مدیریت بحران استان تهران و ستادهای متناظر شهرستان‌ها را تا اطلاع ثانوی لغو کرد. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) استاندار تهران دوشنبه ۵ فروردین با ابلاغ این بخشنامه اعلام کرد:
«حضور تمامی فرمانداران شهرداران، بخشداران و دهیاران تا زمان پایداری شرایط جوی استان تهران در شهرستان‌های محل خدمت الزامی است.»

سدهای فرسوده استان مرکزی

برخی سدهای استان مرکزی فرسوده شده‌اند. با بارش‌های سنگین احتمال شکستگی این سدها وجود دارد. بخش عمده‌ای از آب‌های سطحی اراک نیز وارد شبکه فاضلاب می‌شود. با بالا زدن سطح آب‌ امکان جاری شدن فاضلاب وجود دارد.

در استان اراک دوشنبه ۵ فروردین جلسه مدیریت بحران تشکیل شد. عزت الله آمره‌ای مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی گفت:

«با توجه به اینکه عمر مفید برخی سدهای استان مرکزی تمام شده، احتمال شکستگی این سدها در صورت مواجه شدن با بارش‌های سنگین وجود دارد.»

در پی بارش‌های اخیر تمام رودخانه‌های استان مرکزی سیلابی شده‌اند و با تداوم بارش‌ها رودخانه‌ها طغیان خواهند کرد. به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی در اراک سه منطقه حادثه‌خیز گردو، ورودی نظم‌آباد و پل سردشت شناسایی شده که این مناطق نیازمند توجه جدی‌تر و ویژه‌تری‌اند.

آمره‌ای هشدار داد که احتمال شکستگی سدهای هندودر، چال هما و سدهای منطقه قره کهریز وجود دارد. عمر مفید این سدها به پایان رسیده. عزت الله آمره‌ای از فرمانداران و بخشداران خواست که سایر سدهای فرسوده را شناسایی کنند و تدابیری برای مراقبت از این سدها بیاندیشند.

یکی دیگر از مشکلات در استان مرکزی احتمال ورود آب معابر به فاضلاب‌هاست. رئیس دادگستری استان مرکزی هشدار داد که بخش عمده‌ای از آب‌های سطحی اراک وارد شبکه فاضلاب می‌شود و در صورتی که آب بالا بزند مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت.

 تعداد کشته‌شدگانِ شیراز به ۱۸ نفر رسید

پیرحسین کولیوند، رئیس اورژانس ایران اعلام کرد که دوشنبه ۵ فروردین سیل در شیراز تاکنون ۱۸کشته و ۹۴ مصدوم داشته است.

صبح دوشنبه با طغیان سیل در دروازه قرآن شیراز بیش از ۲۰۰ خودرو در آب گرفتار شدند. مصیب امیری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت حدود ۲۰۰ مسافری که در اطراف دروازه قرآن کمپ زده بودند، پس از این حادثه در یکی از نزدیک‌ترین هتل‌ها پناه داده شده‌اند تا شرایط برای اسکان آن‌ها فراهم شود.

شمار قربانیان سیل در شیراز به تن رسید. به گزارش ایسنا، غلامزاده مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس گفت:

 «جسد پسر بچه‌ای با نام سپهر آزادی فرزند آرش حدود دو و نیم ساله ساکن شیراز شناسایی شد.» مدیر پزشکی قانونی شیراز همچنین اعلام کرد که در میان جانباختگان شش نفر مرد، هفت نفر زن، سه پسر بچه و یک دختربچه هستند.

 استاندار فارس در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم گفت:

«این سیلاب در کمتر از ۱۰ دقیقه از ارتفاعات تنگ الله‌اکبر شروع و در ورودی شهر شیراز و در دروازه قرآن خودروهای در حال حرکت را با خود برد.»

پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور با تأیید آمار پزشکی قانونی استان فارس اعلام کرده که تاکنون ۹۴ نفر مصدوم بستری شده‌اند.

یک کارشناس حوزه مدیریت منابع آبی به نام داریوش مختاری به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از سوءمدیریت دستگاه‌ شهرداری شیراز در پی سیلاب امروز انتقاد کرد و گفت: مدیران پیشین شهرداری و معاونت عمرانی استانداری‌ها در دوره‌های مختلف باید پاسخگوی سوء مدیریت و سهل‌انگاری‌هایشان باشند. در دهه ۶۰، تنگ الله‌اکبر در ابتدای شیراز و همجوار آثار باستانی دروازه قرآن، امکان هدایت سیلاب‌های بزرگ را فراهم می‌کرد. در دهه ۷۰، همزمان با طرح توسعه آرامگاه خواجوی کرمانی، این آبراهه بزرگ از آوارهای ساختمانی پُر شد و این وضعیت امروز، خروجی همان اقدامات نسنجیده دستگاه شهرداری شیراز بوده است. به‌گفته او در سال ۱۳۸۶ نیز چنین سیلابی البته با شدت کمتر در این استان تجربه شد.

سید احمد رضا دستغیب، رئیس شورای شهر شیراز به خبرگزاری‌های داخلی گفته است شهردار شیراز در دسترس نیست:

«از صبح شهرداران مناطق و عوامل اجرایی شهرداری در نقاط مختلف شهر حاضر بودند، حاضر نبودن شهردار و مدیریت نشدن حادثه از سوی مدیریت کلانشهر، موضوعی مهم است که به شکلی قاطع و جدی با آن مواجه خواهیم شد.»

در همان حال در شبکه های اجتماعی تصائیری از شهردار شیراز در حال فعالیت برای مدیریت بحران منتشر شده است.

رئیس کل دادگستری استان فارس اعلام کرد پیگیری دستگاه قضایی برای بررسی سهل‌انگاری احتمالی مسئولان در حادثه جاری شدن سیل در محل دروازه قرآن شیراز آغاز شد. به گفته علی القاصی مهر در تحقیقات اولیه مشخص شده که مسیل منتهی به دروازه قرآن لایروبی نشده و مجرای عبور آب به طور کامل باز نبوده است و همین امر موجب راه افتادن سیلاب مرگبار ناشی از بارندگی در کوه‌های اطراف شده است.

سد کبار سرریز کرد

۸۰ درصد مناطق پرجمعیت کشور در معرض سیل قرار دارند. ‎

در استان‌های خوزستان، لرستان و کهگیلویه و بویر احمد شرایط فوق بحرانی برقرار است. شامگاه دوشنبه ۵ فروردین رسانه‌های داخلی گزارش دادند که سد کبار در استان قم نیز بعد از مدت‌ها سرریز کرده و با بارندگی‌های روزهای آینده احتمال چالش‌های بیشتری را برای حوزه این آبخیز به وجود آورده است. ستاد مدیریت استان قم به حالت آماده‌باش درآمد.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران در گفت‌وگوی تلفنی با استانداران کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان و خوزستان بر آمادگی لازم برای مقابله با احتمال وقوع سیل تأکید کرد.

پانویس:

این گزارش در طول روز دوشنبه ۵فروردین با خبرهای تازه، با تغییر تیتر تا ساعت ۲۳ به وقت ایران به روز  شد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روزبه

    «با توجه به اینکه عمر مفید برخی سدهای استان مرکزی تمام شده، احتمال شکستگی این سدها در صورت مواجه شدن با بارش‌های سنگین وجود دارد.» اگر شما مسئولین اطلاع داشته اید منتظر چه بودید و چرا از قبل برنامه ریزی و راه حلی برای این مسئله نیندیشیده اید؟ الان این حرفها تو این هیرو ویر چه کمکی به این مردم سیل زده میکنه. تنها معنی حرف شما اینست خانه وزندگیتان را که با بدبختی و خون دل و سالها زحمت فراهم کرده اید رها کنید و برای نجات جانتان فرار بکنید. متاسفانه هر بار کوچکترین چیز غیر مترقبه !!!اتفاق میفتد پنهانکاریی ها و سو مدیریت بیرون میریزد . انگار قرار نبوده روزی باران سهمگینی ببارد واگر آن روز هم بیاید گویا قرار است فقط خدا بداد مردم برسدو وظایف مسئولین را انجام بدهد . حقوقش مال «مسئولین» و انجام وظایفش بعهده خدا تقسیم کار عادلانه ای بنظر میرسد.

  • جعفر محمدی

    مسیل‌ها را شکاف‌هایی نابهنجار پنداشتیم و پُرشان کردیم (مانند مسیل کنار دروازه قرآن در شیراز) ، در مسیر صدها و شاید هزاران ساله سیلاب‌ها، خاکریزی کردیم و راه آهن ساختیم تا آبهای خروشان به جای آن که در دشت‌های خالی از سکنه فروکش کنند یا به دریا بریزند، به سمت شهرها بیایند( مانند آنچه در آق قلا رخ داد) ، جنگل‌ها و مراتع را تراشیدیم و ویلا ساختیم ( مانند بخش‌های زیادی از شمال ایران) ، در کنار رودها خانه‌ها و رستوران‌های مجلل ساختیم ( مانند رودهای اطراف تهران) و کارهای نابخردانه دیگری از این دست فراوان مرتکب شدیم. یادمان رفت که وقتی باران‌های شدید باز گردند و راه‌های قدیمی شان را منهدم یا اشغال شده ببینند، توقف نمی‌کنند بلکه این بار از روی خانه‌ها، جاده‌ها، پل‌ها و جنازه‌های ما رد می‌شوند... و قرعه این اتفاق گریزناپذیر به نام نوروز ١٣٩٨ افتاد تا شادی عید با غم عزا درآمیزد. ما ایرانی‌ها، امروز تاوان بدرفتاری‌های احمقانه‌ای را می‌دهیم که با طبیعت داشته ایم و بی هیچ تردید و تعارفی، اگر به خود نیاییم و عذر تقصیر به پیشگاه طبیعت نبریم و جبران مافات نکنیم، با هر بارندگی پشت مان خواهد لرزید که نکند این بار نویت ما باشد تا در کام هیولای سیل بلعیده شویم.

  • کبری

    بغضی راه گلوم رو بسته واقعا ما ایرانیا به چی پایبندیم .ما مسلمونای شیعه نما ییم واقعا ....این همه دعا میکنیم بارون بیاد مردم از خشکسالی نجات پیدا کنند .چقدر زنان و دختران سرزمین مون رو توهین و تحقیر کردن گفتن خدا به خاطر بد حجابی و غیره رحمت بارون رو از مون گرفته ....دعا کردیمو خودمون باور نداشتیم یه روزی دعامون مستجاب شه .اصلا فکری نکرده بودن مسیولین عزیز که اگه واقعا یک 24 ساعت بارون بیاد چه اتفاقی میفته ...مسیولین مدیریت بحران بعد از اینکه کلی کشته دادیم تازه یادشون اومده اطلاع رسانی کنند و به مردم یاد بدند که چطوری جونشون رو نجات بدند ....چون مردم خودشون مسئول خودشونند .ایران ما شده مثل خونوده ای که همه خونواده از هم پاشیده و یه بچه نابالغ مونده چطوری خودشو نجات بده در حالی که همه هزینه های شهروندیش رو هم پرداخت کرده ولی اماااان از کم کاری بالاسری ها ......این مردم تا کی باید چوب ندانم کاری و بی مسئولیتی مدیران و مسئو لینش رو بدند ....گرونی کم بود این از سیل و کشتار مردم ....که هیچ چاره ای از قبل براش نیندیشیدند...پس این ستادا دارن چکار میکنند انصافا ....چرا هیچکی مسئولیتش رو درست انجام نمیده ...چرا هیچکی به داد این مردم نمیرسه ...شده یه ماه توی این چند سالی دلمون خوش باشه اینقدر غم و درد به دلمون نریزن ... یعنی توی ساخت و بافت شهر کسی نبود فکر کنه که بارندگی بشه راه خروجی برای آب و بارون داشته باشن ..طوفان بشه چکار کنن.زباله های شهر رو کجا بریزن .اب اشامیدنی رو از کجا تامین کنند همه شهر تامین باشه ...اسفالتا رو چطوری درست کنن هر دو سال نیاز به تعمیر نباشه ............تا کی باید عذاب بکشییم واقعا ....چه به روز کشور عزیزمون اوردن ...

  • مومن

    تا آخوند هست وضع همین است وبدتر هم خواهد شد، خیالتان راحت باشد.

  • صدیق

    بانوی محترم، خانم کبری! تا زمانی که ما مردم ایران برای باران دعا کنیم، این مشکل حل نخواهد شد. قبلاً که ما جوانتر بودیم، آخوندها خشکسالی را دلیل بر ظلم حاکم جابر می دانستند. امروز که خودشان حاکم شده اند آن را به تار موی زنان پیوند زده‌اند. اما حقیقت این است که در تمام دنیا انسانهای فریبکار، دروغگو و دغل فراوانند. و مردم حواسشان هست که کلاهشان را نبرند. متأسفانه در کشور ما این افراد در حوزه های علمیه جمعشان جمع است و با سوء استفاده از اعتقادات مردم ساده لوح و عوام این مزخرفات را به خورد مردم می دهند و هزاران هزار میلیارد پول مردم را غارت کرده و به ریش مردم می خندند. بالاخره روزی باید مردم بیدار شوند، و به این شیادان کولی ندهند. البته کشورهایی هستند که پولهای خوبی برای به حماقت کشیدن و جهل جامعه ما خرج می کنند، چون اقتصادشان ایجاب می کند. اما آگاهان جامعه ما باید تا می توانند مردم را آگاه کنند تا بلکه بتوانیم ریشه این طاعون را از جامعه برکنیم.