بازداشت دوباره محمد نجفی، چهار روز پس از آزادی او با بهرهمند شدن از شرایط «عفو»
گفته میشود بازداشت محمد نجفی، وکیل دادگستری به دست ماموران امنیتی با ارائه حکم دادگاه مبنی بر اجرای حکم ۱۰ سال حبس او صورت گرفته است.
چهار روز پس از آزادی محمد نجفی، وکیل دادگستری از زندان اراک با بهرهمند شدن از شرایط عفو، نیروهای امنیتی بار دیگر او را بازداشت و به زندان اراک منتقل کردند. آزادی این وکیل دادگستری در بند با استقبال فعالان مدنی روبهرو شده و کاربران شبکههای اجتماعی آن را به عنوان «خبر خوب این روزها» بازنشر کرده بودند.
خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ضمن اعلام این خبر نوشته است:
«گفته میشود این اقدام از سمت ماموران با ارائه حکم دادگاه مبنی بر اجرای حکم ۱۰ سال حبس آقای نجفی صورت گرفته است.»
نجفی اواسط آذر ماه سال گذشته در حالی که برای تحمل حکم سه سال حبس در زندان اراک بود، در بخش دوم پروندهای که در شعبه یک دادگاه انقلاب اراک تشکیل و در بخش اول آن حکم سه سال زندان گرفته بود، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دو سال حبس تعزیری، به اتهام «توهین به رهبری» به یک سال حبس تعزیری و به اتهام «کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بیبیسی فارسی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.
او که به گفته پیام درفشان، وکیل مدافعش، روز پنجشنبه هشتم فروردین با استفاده از شرایط «عفو» آزاد شده بود، ساعت ۹:۳۰ صبح روز دوشنبه ۱۲ فروردین بار دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اراک منتقل شد.
محمد نجفی هفتم مرداد ماه سال ۹۷ در دادگاه بدوی در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شازند به ریاست قاضی محمدرضا عبداللهی به اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی» به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «انتشار مطالب کذب به قصد تشویش اذهان عمومی» به تحمل دو سال حبس محکوم شد.
او روز ششم آبان ماه برای اجرای حکم سه سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق بازداشت و به زندان اراک منتقل شد.
نجفی اواسط آذر ماه سال گذشته برای رسیدگی به بخش دوم پروندهاش در شعبه یک دادگاه انقلاب اراک، به اتهامات «تبلیغ علیه نظام» به دو سال حبس تعزیری، به اتهام «توهین به رهبری» به یک سال حبس تعزیری و «کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بیبیسی فارسی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.
روز ۲۴ آذر ماه اما شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو دادگستری شهرستان شازند به پرونده باز شده دیگری برای محمد نجفی رسیدگی کرد. او در این پرونده به اتهام «تشویش اذهان عمومی» ابتدا به یک سال حبس تعزیری محکوم شد اما در تاریخ دوم بهمن ۹۷ در همان شعبه به دو سال حبس تعزیری و پرداخت ۴۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
دادگاه تجدید نظر رسیدگی کننده به احکام بدوی صادر شده برای محمد نجفی بابت بخش دوم پروندهای که به دلیل آن در حبس بود اما روز دوشنبه ششم اسفند ۹۷ در شعبه ۹ دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی برگزار شد اما این هنوز رای خود را صادر نکرده است.
نجفی از جمله افراد پیگیر نحوه جان باختن وحید حیدری، یکی از معترضان وقایع دی ماه ۹۶ بود. حیدری در اراک بازداشت و در بازداشتگاه کلانتری ۱۲ این شهر درگذشت.
مسئولان قضایی جمهوری اسلامی گفتهاند وحید حیدری فروشنده مواد مخدر بوده و در بازداشتگاه کلانتری اراک دست به خودکشی زده است. محمد نجفی اما پس از انجام تحقیقات میدانی از طریق اقوام و دوستان وحید حیدری، گفت که او یک دستفروش بوده، هیچ سوءپیشینهای نداشته و بر جسدش که در شرایط امنیتی دفن شده، نشانی از خودکشی وجود نداشته و آسیب ناشی از اصابت شیء به سر او بهوضوح پیدا بوده است.
در همین زمینه، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، مراجع امنیتی را به «پروندهسازی» برای این وکیل دادگستری متهم کرد و گفت آقای نجفی «ثابت» کرده است وحید حیدری، جوان جانباخته در بازداشتگاه کلانتری اراک، «مواد فروش» نبوده است.
- در همین زمینه
نظرها
جهان
یک دادگاه محلی مصاحبه این وکیل حامی حقوق انسانهای بیگناه را مصاحبه با رادیو صدای امریکا و بی بی سی و مصاحبه با رادیو کشور متخآصم ( یعنی دشمن ) میشناسد و «کمک به دولت متخاصم از طریق مصاحبه با صدای آمریکا، رادیو فردا و بیبیسی فارسی» به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد ( عین حکممحکومیت صادره دادگاه ). ، بی بی سی رادیو رسمی دولت انگلستان هست و در زمان مصاحبه آقایی نجفی دولت انگلستان روابط رسمی دیپلماتیک با جمهوری اسلامی داشته و ایران و انگلستان سفارتخانه و سفیر و دیپلمات در دو کشور دارند و حضرت آیت الله ها برای معالجه هم به انگلستان مسافرت میکنند و تعداد زیادی از فرزندان و سران رژیم هم که در انگستان مقیم و یا مشغول تحصیل هستند و اخیرا هم وزیر خارجه انگستان دیدار رسمی از ایران داشته اند انگلستان از نظر هیچ یک از قوانین مدون ایران، انگلتان یا بین المللی دشمن شناخته نمیشود و مصاحبه با بی بی سی مصاحبه و تماس با رادیو و کمک به کشور متخا صم نیست ،جالب است دولت ایران اخیرا در دیو ان داوری بین المللی لاهه بر اساس پیمان مودت و دوستی ایران و امریکا طرح دعوی و بر علیه امریکا و تحریم ها پس از خروج امریکا از برجام شکایت و از قضا برنده این دعوی میشود در همین حال که ایران میگوید امریکا کشور دوست و ملزم به رعایت پیمان نامه مودت و دوست دو کشور در سال ۱۹۵۵ است و اگرچه ایران و امریکا روابط دوستی با هم ندارند ولی طبق اظهارات و لایحه حقوقی و دفاعیات وکلای ایران و حکم صادره دادگاه لاهه ایران و امریکا دشمن نیستند پس چگونه دادگاه اراک همانند دادگاه بلخ در ضرب المثل ها چنین حکم نه عادلانه ای در مورد این وکیل شریف مدافع حقوق بشر داده است ، امیدوارم قاضی پرونده یا وکلای آقای نجفی یا هرکسی که در دادگستری ایران یا اراک هنوز قدری اعتقاد به خطا در صدور رای محکومیت و دسگیری مجدد آقای نجفی دارد به این تذکر قانونی من توجه و رای به آزادی آقای نجفی بدهند با ازوی احترام به آزادی و حقوق برابر انسانهای بی گناه در ایران و دنیا ... - جهان آرشید