بررسی نقض گسترده حقوق بشر در ایران در کمیسیون امور خارجه پارلمان هلند
کمیسیون امور خارجه پارلمان هلند و کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی نشستی در ارتباط با وضعیت وخیم زندانیان سیاسی و نقض حقوق بشر در ایران برگزار کردند.
کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، روز چهارشنبه ۱۴ فروردین ۹۸/ سوم آوریل ۲۰۱۹ با حضور تعدادی از فعالان حقوق بشر ایرانی و نمایندگان مجلس هلند، نشست علنی در کمیسیون امور خارجه پارلمان هلند برگزار کرد. در این نشست در ارتباط با وضعیت وخیم زندانیان سیاسی و نقض مستمر حقوق انسانی در ایران بحث و تبادل نظر شد. سادت کارابولوت (Sadet Karabulut)، نماینده حزب سوسیالیست (SP) در پارلمان کشور هلند مدیریت این نشست را بر عهده داشت.
پیش از این نشست کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی در فراخوان خود این جلسه را فرصتی برای اعتراض به سرکوب مبارزات کارگران، معلمان، دانشجویان، زنان و مردم ایران و جلب توجه افکار عمومی مردم هلند، سازمانها، احزاب مترقی و اتحادیهها نسبت به مبارزه حقطلبانه مردم ایران دانسته بود.
این کمیته در جریان این نشست خواهان فشار هر چه بیشتر بر حکومت جمهوری اسلامی در ارتباط با موارد متعدد نقض حقوق بشر شد.
سخنرانان این نشست تاکید کردند که جمهوری اسلامی کماکان به اعدام و شکنجه ادامه میدهد، آزادی بیان، مذهب، تشکل و تجمعات مسالمتآمیز را زیر پا میگذارد و همچنین مبارزان حقوق کارگران و دگراندیشان را زندانی کرده و سرکوب میکند.
شیوا محبوبی، سخنگوی کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، پریسا پوینده، مسئول کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، حسین احمدی نیاز، وکیل دادگستری و زندانی سابق سیاسی، شعله پاکروان، فعال حقوق بشر و مادر ریحانه جباری که در ایران اعدام شد، در این نشست شرکت داشتند و در ارتباط با نقض حقوق بشر در ایران سخن گفتند.
زمانه با هر چهار سخنران این نشست گفتوگو کرده است:
شیوا محبوبی: هلند از جمهوری اسلامی بخواهد احکام شلاق و شکنجه را متوقف کند
شیوا محبوبی،سخنگوی کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی درباره این کمیته و افق فعالیتهای آن به زمانه میگوید: «فشار آوردن به دولتها و سازمانهای جهانی و منعکس کردن وضعیت زندانیان و خانوادههایشان در افکار عمومی کشورهای مختلف، چشمانداز فعالیتهای این کمیته است.»
به گفته شیوا محبوبی این کمیته سال ۲۰۰۶ با همراهی تعدادی از زندانیان سیاسی از جمله خود او تشکیل شده است و هدف نهایی آن ایجاد همبستگی جهانی برای دفاع از زندانیان سیاسی و مبارزههای مردم ایران است.
محبوبی در این نشست مشخصا پیشنهاد داد که دولت هلند در مذاکراتش با ایران از جمهوری اسلامی بخواهد که احکام شلاق و شکنجه را متوقف کند. به گفته او اگر دولت هلند در مذاکرات با ایران اسامی زندانیان سیاسی را مطرح کند، جمهوری اسلامی ناچار میشود این زندانیان را به رسمیت بشناسد و در این صورت این زندانیان دیگر گمنام نخواهند بود.
شیوا محبوبی امیدوار است در این شرایط حکومت برای اینکه منافعش به خطر نیفتد به خواسته مذاکره کنندگان اروپایی پاسخ دهد.
پریسا پوینده: به وضعیت زندانیان بیمار، شکنجه و شلاق فعالان مدنی پرداختیم
پریسا پوینده، مسئول کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی درباره چرایی برگزاری این نشست به زمانه میگوید: «زمانیکه رامین حسین پناهی در شرف اعدام بود، به عنوان کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی با حزب سوسیالیست هلند و سادت کارابولوت در ارتباط قرار گرفتیم. پس از اعدام رامین حسین پناهی و زانیار مرادی و لقمان مرادی، با کارابولوت و حسین احمدی نیازوکیل رامین حسین پناهی در سوم دسامبر سال گذشته نشستی داشتیم. آنجا از او خواستیم که نشستی دیگر داشته باشیم که حاصلش شد این نشست امروز با کمیسیون وزارت خارجه که آن را به وضعیت زندانیان بیمار، شکنجه و شلاق فعالان کارگری و مدنی اختصاص دادیم.»
حسین احمدی نیاز: اتحادیه اروپا دیالوگی درباره حقوق بشر با ایران آغاز کند
حسین احمدی نیاز، وکیل دادگستری در این نشست پیشنهاد داد که اتحادیه اروپا دیالوگی درباره حقوق بشر با ایران آغاز کند. او همچنین گفت در سالهای گذشته خط قرمزها بیشتر به پرونده هستهای و اقدامات تروریستی ایران در عراق و سوریه مربوط بوده است. حسین احمدی نیاز معتقد است در حال حاضر که اتکای حکومت ایران به اتحادیه اروپاست چه بهتر که اتحادیه اروپا در مذاکرات با ایران حقوق بشر را به عنوان اهرم فشار به کار برد، به این معنا که ایران را ملزم به دادن ضمانتهای اجرایی درباره رعایت حقوق بشر کند.
از مسائل دیگری که احمدی نیاز در این نشست مطرح کرد لزوم آشکارسازی نظام قضایی سیاسی ایران در جهان است: نظام قضاییای که بر قانون استوار نیست بلکه بر محور اراده رهبر جمهوری اسلامی است.
شعله پاکروان: چندان خوشبین نیستم
شعله پاکروان، فعال حقوق بشر و مادر ریحانه جباری که در ایران اعدام شد، درباره دستاوردهایی که این نشست ممکن است در آینده داشته باشد، چندان خوشبین نیست. به گفته او کشورهای اروپایی دلشان به حال مردم ایران نمیسوزد و تنها منافع خودشان برایشان اهمیت دارد، گاهی منافعشان با خواسته مردم ایران جور درمیآید و ممکن است در این صورت به آنها کمکی کنند.
شعله پاکروان با این حال امیدوار است که این نشست دستاوردی داشته باشد، اما معتقد است این امید باید حاشیه باشد نه متن.
به گفته پاکروان اصل مبارزه، مردم ایران و خواست تک تک آنهاست.
نظرها
Bardia
برپایە گزارش سازمان حقوق بشری هەنگاو، بامداد روز دوشنبە (١٢ فروردین ٩٨ / ١ آبریل ٢٠١٩)، یک کولبر ٥٥ سالە با هویت ”کریم راستی“ فرزند رحمان در اثر برخورد با مین پای چپ وی قطع شدە و از ناحیە پای راست و دست نیز دچار شکستگی شدە است. کریم راستی اهل روستای سردوش مریوان بودە و در محلی مابین برجک کوانان و برجک کانی بی با مین برخورد کردە است. یکی از ساکنین روستای سردوش در اینبارە بە خبرنگار هەنگاو اعلام کرد کە این منطقە سال گذشتە از سوی سپاه پاسداران مین گذاری شدە است. این کولبر پا بە سن گذاشتە جهت مداوا بە مراکز درمانی سلیمانیە منتقل شدە و هم اکنون تحت مراقبت های پزشکی می باشد. از سوی دیگر، طی روزهای گذشتە یک کولبر ٣٠ سالە اهل سردشت با هویت ”رئوف اسماعیلی“ اهل بخش وزینە این شهرستان، با شلیک مستقیم نیروهای مسلح ایران از ناحیە پا زخمی شدە است.
مهدی
در درگیری سپاه با روستانشینان عرب در خوزستان که سیل مزارع آنها را از بین برده بود باز هم جمهوری اسلامی یک عرب را کشته و چند نفر دیگر را زخمی کرده است و صدایی از شبکه های فارسی زبان که ضد عرب هستند در ن نمی آید.بلا می آید عرب ایرانی را میکشند.مشکل اقتصادی و سیاسی باش عرب می کشند. آرامش باشد عرب می کشند.این پارسیان تبعیض نژاد و ضد حقوق بشر کی می خواهند از رفتار خشن و عقاید نژاد پرستانه شان دست بردارند