ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر کشور: در خوزستان ۴۰۰ هزار نفر در معرض سیل قرار دارند

عبدالرضا رحمانی‌فضلی به پنج استان ایران ابلاغ کرد که با تمامی امکانات آماده کمک به خوزستان باشند. ۹۶ روستا تخلیه شد.

سازمان هواشناسی اعلام کرد که همه سیلاب‌ها به سمت خوزستان حرکت می‌کنند. بارش‌های سیل‌آسا نیز ادامه دارد. در خوزستان ۴۰۰ هزار نفر در معرض سیل قرار دارند. عبدالرضا رحمانی‌فضلی به پنج استان ایران ابلاغ کرد که با تمامی امکانات آماده کمک به خوزستان باشند. ۹۶ روستا  تخلیه شد.

پنجشنبه ۱۵ فروردین: تصویر هوایی از یکی از روستاهای خوزستان غرق در آب (عکس: فارس)

عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور که برای بررسی وضعیت مناطق سیل‌زده استان به خوزستان سفر کرده، شامگاه جمعه ۱۶ فروردین پس از جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان در جمع خبرنگاران گفت:

«حدود ۴۰۰ هزار نفر در معرض سیل قرار دارند. مقرر شد استان‌های معین خوزستان را تعیین کنیم و آن استان‌ها از نظر تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی آمادگی داشته باشند و در هدایت استانداری و فرمانداری خوزستان باشند و هر زمان لازم بود، برای کمک مردم به خوزستان بیایند.»

سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرده که موج تازه‌ای از بارش‌های سیل‌آسا در راه است. به گفته مدیرکل هواشناسی خوزستان شکل عوارض زمین و توپوگرافی منطقه نشان می‌دهد که تمام سیلاب‌ها به سمت خوزستان حرکت می‌کند. محمد سبزواری اعلام کرد که شنبه ۱۷ و یکشنبه ۱۸ فروردین هسته اصلی سامانه بارشی در استان خوزستان در حوضه‌های دز، کرخه و کارون فعال است. بارش این سامانه از نظر هواشناسی ضعیف خواهد بود اما به دلیل اینکه زمین‌ها خیس و سدها پر هستند ممکن است شهرها و روستاهای اطراف دز، کرخه و کارون را به مخاطره بیندازد. شمال خوزستان بیش از پیش از در معرض سیلاب قرار گرفته‌ است. صبح جمعه فرماندار شهر گوریه از ورود سیلاب به خیابان‌های این شهر خبر داد. اهواز، سوسنگرد، بستان و حمیدیه، روستاهای اطراف ملاثانی، اندیمشک، شوش، شادگان، روستاهای بخش مرکزی اهواز، شهر کارون (کوت عبدالله)، حمیدیه و شوشتر نیز در معرض سیل قرار دارند. عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور گفت:

 «با توجه به تدابیری که اتخاذ شد، با پخش سیلاب در دشت و انحراف آب به کانال‌ها و هدایت آن به هور، باید صیانت خوبی از سوسنگرد، بستان و حمیدیه و همچنین سایر شهرها داشته باشیم.»

به گفته وزیر کشور تا شامگاه جمعه ۱۶ فرودین ۹۶ روستا از ساکنان آن تخلیه شد. در روزهای گذشته ساکنان این روستاها به دلیل بدعهدی دولت در پرداخت غرامت به آن‌ها در سیل قبلی خوزستان در برابر تخلیه روستاها مقاومت می‌کردند. شهروندان خوزستانی در شبکه‌های اجتماعی گزارش داده‌اند که مردان معمولاً برای حفاظت از دارایی‌ها در روستاها می‌مانند و زنان و کودکان سیل‌زده در اقامتگاه‌های اضطراری شرایط زیستی نامناسبی دارند. یک نمونه از این شرایط دشوار را می‌توان در نحوه اسکان دادن ساکنان روستای بامدژ در واگن‌های قطار سراغ گرفت. وزیر کشور گفت:

«در حال حاضر ما بین بد و بدتر تصمیم‌گیری می‌کنیم. بنابراین در بد هم هزینه دادیم و هزینه آن را مردم می‌دهند. دولت حتما خسارت‌های کشاورزان را در ابعاد مختلف می‌بیند و یقینا پرداخت می‌کند و خودم ضامن کار هستم و حتما به عنوان مسئول ستاد این موضوع را پیگیری خواهم کرد.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه پنجشنبه ۱۵ فروردین در جلسه مدیریت بحران استان خوزستان که در اهواز تشکیل شد گفته بود:

«مردم اضطراب پرداخت خسارت‌ها را نداشته باشند و این وعده عملی می‌شود زیرا مقام معظم رهبری این دستور را دادند.»

همزمان با این اقدامات و تدابیر، وزیر کشور که به خاطر عملکرد ستاد بحران در مدیریت سیل مورد انتقاد قرار گرفته است، صبح جمعه اعلام کرد که با هماهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات، موکب‌های اربعین «به منظور امدادرسانی و رفع نیاز غذایی سیل‌زدگان» در مناطق سیل‌زده مستقر می‌شوند. قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس نیز با انتشار پیامی بر ضرورت اعزام موکب‌های اربعین به پلدختر، سوسنگرد و بستان تأکید و اعلام کرده که او و گروهی از فرماندهان سپاه به مدت یک ماه در خوزستان مستقر می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.