امدادگران و جوانان در تلاش برای نجات محلههای اهواز
دو رودخانه کرخه و دز به هم پیوستهاند و حجم عظیمی از آب روانه اهواز شده. محله عین دو زیر آب رفته. سیلبندها در سایر محلههای در خطر تقویت شدهاند.
دو رودخانه کرخه و دز به هم پیوستند. حجم عظیم آب این دو رود به سمت اهواز در حال حرکت است. آب از ورودی اهواز عبور کرد و محله حاشیهنشین عین دو را فراگرفت. در اثر تلاش مردم محلی و امدادگران شامگاه گذشته ارتفاع سیلبندها افزایش یافت با این امید که مانع از نفوذ آب به سایر محلههای در خطر اهواز شود.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان چهارشنبه ۲۱ فروردین دستور تخلیه پنح منطقه در اهواز را صادر کرد. مناطق عین دو، گلدشت، سیاحی، سادات، و سلیمآباد اهواز باید فوراً تخلیه شوند. منطقه کیانشهر اهواز نیز به حالت آمادهباش درآمد.
به گفته علیرضا عالیپور، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز روز گذشته با به هم پیوستن دو رود کرخه و دز، در کمتر از ۱۲ ساعت، آب از کانال چمران به کانال سلمان و سپس به زهکش دهخدا وارد شد. همچنین سیلابهای بامدژ و الهایی و آبهای سرگردان دشتها افزوده شدند و در ورودی اهواز از سمت اندیمشک (پلیس راه قدیم) آب بالا آمد و وارد میدان میوه و ترهبار و پلیس راه شد و به منطقه سهراه خرمشهر هم سرایت کرد. نیمی از محله عین دو با جمعیت حدود ۲۷ هزار نفر زیر آب رفت و آب در حال سرایت به منطقه کوی سیاحی بود اما با اقداماتی که انجام شد کوی سیاحی فعلا تا حدی ایمن است.
اکثر جمعیت این منطقه را طایفههای السواری، شریفی، سادات موسوی و هاشمی تشکیل داده است. در مجموع بیش از ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت حاشیهنشین اهواز در خطر سیل قرار گرفتهاند. استاندار خوزستان روز گذشته در یک گفتوگوی تلویزیونی از ساکنان عین دو، گلدشت، سیاحی، سادات، و سلیمآباد و کیانشهر اهواز خواست که فقط کودکان زنان و افراد سالخورده این محلهها را تخلیه کنند و مردان و جوانان برای امدادرسانی در محل بمانند. عملیات خاکریزی در طول شب ادامه داشت. علیرضا عالیپور، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز پنجشنبه ۲۲ فروردین به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت:
«محلههای سادات و گلدشت در معرض تهدید هستند که با عملیات خاکریزی در حال نجات محلهها هستیم. همچنین اقدامات جهت ایمنسازی منطقه سلیمآباد در حال انجام است. در منطقه کیانشهر تهدید جدی وجود ندارد و اقداماتی نیز جهت برقراری ایمنی این منطقه در حال انجام است. امیدواریم در ۴۲ ساعت آینده تلاطم آبهایی که سمت غرب میآیند و متاثر از افزایش دبی سد کرخه هستند، کاهش پیدا کند.»
معاون خدمات شهری شهرداری اهواز اعلام کرد که در حال حاضر برای تقویت سیلبندها به حداقل ۶۰ دستگاه ماشینآلات سنگین از قبیل بیل مکانیکی زنجیری، لودر و کمپرسی نیاز است تا بتوان ایمنی مناطق سیلزده اهواز را تامین کرد. امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده قرارگاه امداد ذوالفقار ارتش در خوزستان اعلام کرده ترمیم سیل بندها و رصد مداوم مسیر سیلابها در دستور کار یگانهای ارتش در خوزستان قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.