۲۵ امدادرسان محلی در اهواز دستگیر شدند
شیوه امدادرسانی حکومتی در خوزستان اعتراض سیلزدگان را برانگیخته است. حکومت فعالان محلی را به «شایعهپراکنی» و «نشر اخبار انحرافی» متهم میکند.
نیروهای امنیتی ۲۵ تن را در خوزستان بازداشت کردند. منابع نزدیک به فعالان عرب در اهواز میگویند دستگیرشدگان از اعضای کمیتههای مردمی امدادرسانی به سیلزدگان بودند. فرمانده پلیس فضای مجازی استان خوزستان پیشتر از دستگیری و معرفی ۲۴ تن به اتهام «نشر اخبار منحرف» از سیل در این استان به مراجع قضایی خبر داده بود.
«ناقوس» کانال تلگرامی نشریه اینترنتی تریبون خلقها ظهر یکشنبه ۲۵ فروردین از دستگیری ۲۵ تن از اعضای کمیتههای مردمی امدادرسانی در منطقه ملاشیه اهواز استان خوزستان خبر داد.
براساس این گزارش تمامی این افراد هنگام استراحت پس از ایجاد و استحکام یک سیلبند، در منزل یکی از اعضای کمیته مردمی به دست نیروهای امنیتی لباس شخصی دستگیر و به مکان نامعلوم منتقل شدند.
ملاشیه در جنوب غربی اهواز از محرومترین مناطق این شهر به شمار میرود و جمعیت غالب ساکن آن را عربها تشکیل میدهند.
پیش از این نیز منابع نزدیک به فعالان عرب از دستگیری دو تن از اعضای کمیتههای امداد مردمی در آبادان خبر داده بودند.
مقامهای قضایی و انتظامی اما خبر بازداشت این افراد را انکار کرده و مدعی شدند که دستگیرشدگان به انتشار «اخبار انحرافی» در ارتباط با سیل اقدام کردند.
در همین رابطه شاهین حسنوند رئیس پلیس "فتا"ی استان خوزستان شنبه ۲۴ فروردین از دستگیری ۲۴ تن در استان خوزستان به اتهام انتشار «خبر انحرافی» و «شایعه پراکنی» در ارتباط با سیل خبر داده بود.
حسنوند از بیان جزئیات بیشتر در باره هویت دستگیرشدگان خودداری کرده و گفته بود که این افراد که به گفته او «موجب تشویش اذهان عمومی شده بودند، به مراجع قضایی معرفی شدند».
رسانههای دولتی ایران پیش از این نیز به نقل از مقامهای امنیتی مدعی شدند که سه تن از «وابستگان به نیروهای وهابی» که در خوزستان حضور داشتند را «شناسایی و دستگیر کردند».
مسئولان دولتی در خوزستان مدعی شدند که این افراد در میان سیل زدگان «ریال عربستان توزیع میکنند و سیلزدگان را به اعتراض تحریک میکنند».
این اظهارات در حالی بیان میشود که سیلزدگان در استان خوزستان به امدادرسانی نیروهای دولتی معترض هستند. فعالان مدنی در خوزستان انتشار این اخبار را «زمینهسازی برای دستگیری فعالان» و «پروندهسازی قضایی» برای آنان میدانند.
طی روزهای گذشته ساکنان برخی از مناطق اهواز در اعتراض به امدادرسانی و اقدامات دولت برای کنترل سیل تجمع و راهپیمایی کردند.
همچنین تصاویر و ویدئوهایی از حضور مسئولان دولتی در میان سیل زدگان منتشر شد که نشان میدهد سیل زدگان به مسئولان دولتی اعتراض میکنند.
در یک ویدئو که با واکنش وزیر کشور جمهوری اسلامی نیز روبرو شد، یکی از سیلزدگان خطاب به غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان میگوید که آیا دولت فقط به عربهای سوریه کمک میکند یا به عربهای خوزستان هم میرسد.
استاندار خوزستان در پاسخ، فرد معترض را «بی ادب» و «مخالف نظام» خواند. اما پس از انتشار این ویدئو در شبکههای اجتماعی که با واکنش گسترده روبرو شد، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران گفت که به استاندارگفته شده از فرد معترض دلجویی کند.
یک روز بعد یک ویدئو از دلجویی استاندار خوزستان از یکی از سیلزدگان که گفته میشد همان فرد معترض است،منتشر شد. این فرد اما گفت که اقدامی برای دلجویی از او صورت نگرفته است.
در یک ویدئوی دیگر هم یکی از سیلزدگان خطاب به شریعتی میگوید که او میتواند با خیال راحت به محل کارش برگردد چرا که مردم سیل زده خودشان دست به کار شدهاند و امیدی به کمکهای دولتی ندارند.
سیلزدگان در خوزستان میگویند که دولت برای حفظ تأسیسات نفتی دشت آزادگان، سیل را به این منطقه هدایت نمیکند. بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اما گفته که هدایت سیل به میادین نفتی موجب وارد شدن خسارت به تاسیسات نفتی شده است.
براساس اعلام مدیرعامل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی، سیل تا به حال موجب آواره شدن حداقل ۱۰۰ هزار تن از ساکنان مناطق مختلف استان خوزستان شده است.
او گفته که این افراد در اردوگاههای موقت و اضطراری اسکان داده شدهاند.
جاری شدن سیل در مناطق مختلف ایران تا به حال حداقل ۲۷۷ هزار تن را آواره و به گفته مقامهای رسمی ۷۶ تن را کشته است.
در همین زمینه:
نظرها
بیش از پیش امنیتی کردن فضای اهواز
اسامی ۹ تن از بازداشتشدگان کمیتههای مردمی مقابله با سیل در ملاشیه اهواز عارف صرخی مسعود حریزاوی مهدی رشگ سید علی البگدیمی رسول فرطوسی حسن سحاگی ناجی مجدم قاسم لازم حردانی ابو کرار سیلاوی سرخط: این افراد در ساخت سیلبند و کمک رسانی به مناطق سیلزده فعالیت میکردند. اطلاعات سپاه پاسداران این افراد را بازداشت کرده و در رسانههای حکومتی گفته شده که آنها با انتشار ویدئو از شرایط منطقه به تشویش اذهان عمومی دامن میزنند. همانطور که انتظار میرفت، نهادهای امنیتی که با نام جهادی و بسیج مردمی در این مناطق حضور یافتند به جای امدادرسانیْ مشغول شکار فعالین محلی و پروندهسازی شدهاند. خبرگزاری ایرنا جمع افراد بازداشتی را در مناطق ملاشیه و حميديه ۲۴نفر ذکر کرده است که این نشان از آغاز پروژهی سرکوب و بیش از پیش امنیتی کردن فضای اهواز است.
اسامى بعضی از بازداشتشدگان
فوری اداره کل #اطلاعات اهواز بيش از ۲۵ نفر از امدادرسانان مردمى در #اهواز را بازداشت كرد بامداد امروز ۲۵ فروردين ماه ۱۳۹۸، نیروهای امنیتی به مرکز کمیته مردمی در ملاشیه حملهور شده و بیش از ۲۵ فعال عرب را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. اين فعالان زمانى بازداشت شدند كه بعد از اتمام استحكام سيلبند، جهت استراحت و حمل موادغذایی برای امدادرسانی به مناطق دیگر، به منزل مجيد صرخى واقع در ملاشيه-منطقه رمله مقابل مسجد الرسول پلاک ۷۸ رفته بودند. كليه اين افراد در منزل مجيد صرخى توسط نیروهای امنيتی و لباس شخصى محاصره و بازداشت شده و به مكان نامعلومى منتقل شدند. اسامى بعضی از بازداشتشدگان منطقه ملاشيه در بامداد ۲۵ فروردين ماه ۱۳۹۸ بشرح زير است. ۱- رسول فرطوسی ۲- شاعر ابراهيم بدوی ۳- شاعر امين سيلاوي 4- شاعر علی موسوى (البوگديمى) ۵- حسن بيت اسحاق ۶-عماد حيدری ۷- علی ناصری ۸- حاتم دحيمي ۹- شاعر احمد بدوی ۱۰- حسين حمودی ۱۱- مهدی شريفی ۱۲- قاسم تميمی ۱۳- عارف صرخى ۱۴- فؤاد بدوی ۱۵- كاظم مروانی ۱۶- محسن زويدات ۱۷- حبيب كروشات ۱۸- مسعود حريزاوی ۱۹- ناجی السواری (معلم) ۲۰- حيدر سيلاوى امروز یکشنبه نیز گزارشها حاکی از آن است که تعداد زیادی ماشین نظامی از سمت رامز (#رامهرمز) و بندر معشور به سوی اهواز گسیل شدهاند. زامبیها با حمله به مراکز کمیتههاى مردمی در شعيبيه، ملاشيه و حمیدیه که جهت یاری به سیلزدگان فعالیت میکرد تعدادی از جوانان و فعالین عرب را بازداشت کردند