ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معترضان سودان خواستار حضور مردم در شورای انتقالی دولت شدند

«ائتلاف برای آزادی و تغییر»، گروهی متشکل از نمایندگان معترضان که رهبری تظاهرات را در سودان برعهده دارد، در بیانیه‌ای خواستار گفت‌وگو با نظامیان و «انتقال مدنی» قدرت شد.

اعتراضات خیابانی و تحصن در سودان ادامه دارد و معترضان خواهان گفت‌وگو با شورای ارتش و تشکیل دولتی مدنی و غیرنظامی هستند. گروهی از نمایندگان معترضان بیانیه‌ای را به ارتش تحویل داده که فهرستی از مطالبات مدنی را شامل می‌شود. معترضان به رغم حمایت عربستان و امارات از شورای انتقالی ارتش می‌گویند تا مشاهده اقدام عملی در جهت اجابت خواسته‌هایشان به تحصن و اعتراض ادامه خواهند داد.

تجمع معترضان سودانی در خارطوم - یکشنبه ۲۵ فروردین/۱۴ آوریل

به گزارش شبکه خبری الجزیره «ائتلاف برای آزادی و تغییر»، گروهی متشکل از نمایندگان معترضان که رهبری تظاهرات را برعهده دارد، در بیانیه‌ای خواسته‌های خود را با شورای انتقالی ارتش مطرح کرد. از مهم‌ترین مواردی که در این بیانیه طرح شده تشکیل یک دولت مدنی غیرنظامی و بازسازی نظام سرکوبگر اطلاعاتی و امنیتی سودان است. طبق اعلام این ائتلاف، بیانیه مذکور را که شامل فهرستی از مطالبات معترضان و مخالفان است، گروهی متشکل از ده نماینده به ارتش تحویل داده است.

پس از حدود چهارماه اعتراضات ضددولتی در سودان، پنج‌شنبه ۲۲ فروردین ارتش این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که با «سرنگونی رژیم» و دستگیری عمرالبشیر، رئیس جمهوری سودان، روند انتقال قدرت در این کشور آغاز شده و شورایی متشکل از نظامیان ارتش به عنوان دولت موقت دو سال کنترل کشور را در اختیار خواهند داشت. با این وجود اعتراضات مردمی متوقف نشد و مردم معترض اعلام کردند که دولت نظامی را نمی‌پذیرند.

با پافشاری معترضان برای تشکیل شورای انتقالی غیرنظامی، ژنرال عوض بن‌ عوف، رئیس شورای انتقالی نظامی سودان از سمت خود استعفا داد. با این یک نظامی دیگر، ژنرال عبدالفتاح برهان عبدالرحمان به ریاست شورای انتقالی منسوب شد وهمین سبب شد تا اعتراضات ادامه یابد.

نارضایتی عمومی از ادامه حاکمیت نظامیان

شنبه شب،۱۳ آوریل/ ۲۴ فروردین هزاران نفر بیرون از پایگاه‌های اصلی ارتش در پایتخت تحصن کردند تا بر شورای انتقالی فشار بیشتری بیاورند. «ائتلاف برای آزادی و تغییر»، ائتلاف رهبر در اعتراضات، اصرار دارد که نمایندگان غیرنظامی از مردم باید در شورای نظامی پذیرفته شده و حضور داشته باشند و باید یک دولت مدنی تشکیل شود تا اداره روزانه امور دولتی را به‌دست بگیرد.

یکی از معترضین متحصن می‌گوید:

«ما به تحصن خود ادامه می‌دهیم تا اینکه خواسته‌هایمان - از جمله تشکیل یک دولت کاملا غیرنظامی و مدنی - برآورده شود. ما مطمئنا پیگیر مطالباتمان هستیم اما هر دوطرف باید برای رسیدن به یک توافق از خود انعطاف نشان دهند».

در طرف مقابل،‌ ژنرال عبدالفتاح البرهان عبدالرحمان وعده داد تا دولت البشیر را برچیند و حکومت نظامی و منع عبور و مرور در ساعت‌های خاموشی اعلام کرد. او همچنین گفت که افرادی که در کشتن معترضان دخیل بوده‌اند با مجازات روبه‌رو خواهند شد و معترضانی که در شرایط اخیر کشور دستگیر شده‌اند را آزاد خواهد کرد.

براساس گزارش‌ها تاکنون ده‌ها نفر از معترضان سودانی توسط نیروهای امنیتی و پلیس جان خود را از دست داده‌اند. کمیته پزشکان سودان نیز اعلام کرد که پس از برکناری البشیر ۱۶ نفر به دست نیروهای امنیتی و شبه‌نظامیان نزدیک به رژیم کشته شده اند.

انتقال قدرت «صلح‌آمیز»

پس از سرنگونی عمرالبشیر که سال ۱۹۸۹ میلادی به دنبال یک کودتا و با حمایت گروه‌های اسلام‌گرا به‌قدرت نشسته بود،‌ عربستان سعودی و امارات متحده عربی در بیانیه‌های جداگانه از شورای نظامی به عنوان دولت موقت در سودان حمایت کردند. در بیانیه حمایتی عربستان سعودی آمده است که این کشور «در کنار مردم سودان ایستاده» و از همه مردم سودان درخواست کرده تا «منافع ملی کشورشان را در اولویت قرار دهند». محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی دستور به ارسال یک محموله کمک به سودان داده که محصولات نفتی، گندم و دارو را شامل می‌شود. امارات هم در بیانیه خود از مردم سودان خواسته تا «کاری کنند که مشروعیت حکومت حفظ شود و از یک انتقال قدرت صلح‌آمیز اطمینان حاصل شود».

اما مردم این روند انتقال قدرت را نمی‌پذیرند. آن‌ها در روزهای پایانی سال گذشته میلادی در اعتراض به مشکلات معیشتی، تورم و نابه‌سامانی اقتصادی به خیابان‌ها آمدند، اما به سرعت این اعتراض‌ها به تظاهراتی علیه حکومتِ ۳۰ ساله‌ عمر البشیر تبدیل شد.  رفتار با معترضان تاکنون جنبه صلح‌آمیز نداشته است. نیروهای امنیتی تا به‌حال به تظاهرات و خواسته‌های مردم با خشونت پاسخ داده‌اند. آنها بارها به تحصن معترضان در برابر مقر ارتش و حتی به سربازانی که قصد کمک به مجروحان را داشتند حمله کرد‌ه‌اند.

به‌رغم خشونت‌ها تحصن در مقابل پایگاه‌های ارتش ادامه دارد. گروه‌های هدایت‌کننده از مردم می‌خواهند تا به حکومت نظامی توجهی نکنند و برای فشار بر نیروهای مسلح به حضور اعتراضی ادامه دهند. آن‌ها می‌گویند تا اقدام عملی نبینند دست از اعتراض برنمی‌دارند و به خانه‌هایشان برنمی‌گردند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    سودان کشوری است که میان مسلمان و مسیحی یان به دوقسمت سودان جنوبی وشمالی تقسیم شده است وسودان برخلاف مردمان فقیرش هم نفت ودیگرمنابع معدنی قابل توجهی دارد حکومت البشیر وشرکاء اسلامی برچپاول منابع سودان و همچنین حمایت روس ها استواربوده است ..حکومت البشیر یک حکومت ضدامریکائی بود وبا قوای نظامی امریکا بدفعات درگیر شده بود..البشیروشرکاء درطول مدت حکومتشان همانند علی خامنه ای وقشونش به صدورمنابع وجمع اوری پولهای آن پرداختند و مردم را هم با اسلام و آیات سرگرم کردن ...درحقیقت محض سقوط حکومت البشیر با حمایت مسیحی یان سودان و امریکا میسرشده است..البته اسلامیون بیکارنخواهند نشست ودوباره درصدد علم کردن ولایت فقیه دیگری برخواهند خواست...حالا بسیاری درسودان بدنبال سوارشدن براسب انقلاب مردمی ورکاب زدن درآینده را دربرنامه شان دارند نه حکومت نظامی ونه هیچگونه ارگان دیگررا می پذیرند ...درست شبیه به دولت شاپوربخیتار...