ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فلاحت‌پیشه: نباید لوایح FATF را به روابط با آمریکا مربوط کنیم

رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس می‌گوید قرار دادن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی توسط آمریکا موضوع دیگری است و باید از هر اقدامی که سبب انزوای بین‌المللی ایران می‌شود، پرهیز کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گوید ایران پس از قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی توسط آمریکا نباید بحران را گسترش دهد و لوایح مربوط FATF ربطی به روابط با آمریکا ندارد. او معتقد است که باید از هر اقدامی که سبب انزوای بین‌المللی ایران می‌شود، پرهیز کرد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سه‌شنبه ۲۷ فروردین گفت قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی و «موضوع FATF و لوایح پالرمو و CFT مقوله‌های جدا از اقدام آمریکا هستند». حشمت‌الله فلاحت‌پیشه گفت:

«جمهوری اسلامی ایران نباید فعالیت مرتبط با FATF را در قالب روابط با آمریکا ببیند که هر کدام شرایط خاص خود را دارند. هر چند که معتقدم این شرایط منجر به اثرات منفی هم می‌شود.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ فروردین / ۸ آوریل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که سپاه پاسداران مهم‌ترین نهادی است که جمهوری اسلامی برای هدایت و اعمال کارزارهای تروریستی خود در سطح جهان در اختیار دارد و به همین سبب در فهرست گروه‌های تروریستی ایالات متحده آمریکا قرار می‌گیرد. شورای عالی امنیت ملی نیز در واکنش به این اقدام اعلام کرد دولت آمریکا را «دولت حامی تروریسم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند.

قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالفت‌هایی را با تصویب لوایح گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برانگیخته است.

محمد اسماعیل سعیدی، نماینده اصولگرا در مجلس شورای اسلامی در واکنش به تصمیم آمریکا با تصویب لوایح مربوط FATF مخالفت کرد و گفت از ابتدا مخالف این لوایح بوده است. غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز ۲۰ فروردین گفته بود:

«قطعاً این اقدام آمریکا موضع اعضای مجمع در مورد FAFT را مستحکم و تقویت می‌کند و احتمال تصویب نکردن آن قوی‌تر شد.»

احمد توکلی، عضو دیگر مجمع تشخیص مصلحت نیز پس از تروریست خواندن سپاه اعلام کرد که تصویب دو لایحه پالرمو و CFT در مجمع منتفی شده است. این در حالی است که توکلی قبلاً از تصویب این لوایح حمایت می‌کرد.

یکی از شرایطی که اتحادیه اروپا برای اجرایی کردن کانال مالی تجارت با ایران تعیین کرده پیوستن ایران به FAFT است. چهار لایحه مربوط به FATF که ایران برای استانداردسازی و ساماندهی نظام بانکی و ارتباط بانک‌های ایران با بانک‌ها و مؤسسات مالی دنیا باید آن‌ها را بپذیرد، عبارتند از: «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی»، «اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم»، «الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با تأمین مالی تروریسم» (CFT)، و «الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل برای مقابله با جرایم سازمان‌یافته فراملی – پالرمو». در پی اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان بر سر تصویب این لوایح، مجمع تشخیص مصلحت دو لایحه «اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» و «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» را که بیشتر ناظر به قوانین داخلی کشور هستند تأیید کرد اما دو لایحه دیگر، سی‌اف‌‌تی و پالرمو بلاتکلیف ماندند.

فلاحت‌پیشه روز سه‌شنبه درباره چگونگی مقابله با تصمیم آمریکا در مورد تروریستی خواندن سپاه پاسداران گفت:

«بنده اولین کسی بودم که تأکید داشتم که باید با اقدام آمریکا مقابله به مثل کرد و نظامیان آمریکا در منطقه را در لیست سیاه قرار داد. ما ملزم به مقابله به‌مثل و نه تصاعد و گسترش بحران هستیم. (...) آمریکای امروز و تل آویو جریان‌هایی را راه انداختند که تلاش می‌کنند ایران را وارد میدان جنگ و کمین‌گاه تشنج کنند که نباید وارد این کمین‌گاه شویم. رفتارهایی در پیش گرفته که باید با منطقه نسبت به آن‌ها واکنش نشان دهیم.»

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ۱۷ فروردین گفته بود که اگر آمریکا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد، نظامیان این کشور برای ایران در کنار داعش قرار می‌‌گیرند.

فلاحت‌پیشه بعد که به مسکو رفت ۲۱ فروردین در آن‌جا گفت «واکنش ایران یک اقدام تدافعی است که در قالب منشور ملل متحد باید از آن دفاع کرد و این به معنای اعلان جنگ نیست». او همچنین از نمایندگان مجلس خواست در قالب مقررات حقوق بین‌الملل به دفاع از ایران و تصمیمات صورت گرفته بپردازند و از بیان اظهاراتی همچون بازگرداندن تابوت سربازان آمریکایی و کشتن سربازان آمریکایی اجتناب کنند «چرا که چنین اظهاراتی در دستور کار قرار ندارد و سیاست کشور تدافعی است» فلاحت‌پیشه روز سه‌شنبه نیز همین موضع را تکرار کرد و گفت:

«این گفتار که آمریکایی‌ها باید منتظر تابوت باشند را قبول ندارم. تا زمانی که مقتضیات دفاعی ما اقتضا نکند از کشته شدن آمریکایی‌ها خوشحال نخواهیم شد. باید این موارد را در نظر گیریم و مانع از این شویم که وارد یک مرحله بحرانی شده که به سود افراطیون شکل می‌گیرد.»

فلاحت‌پیشه تأکید  کرد که «ما به آمریکا اعلان جنگ نکردیم».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.