عراق میزبان روسای مجلس ایران و عربستان سعودی
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق میخواهد با برگزار کردن این نشست نقش میانجی را میان ایران و عربستان به عنوان دو کشور متخاصم بازی کند.
عراق میزبان مقامات ارشد مجلس ایران و عربستان شده است. عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق میخواهد با برگزار کردن این نشست، نقش میانجی را میان دو کشور متخاصم بازی کند.
به گزارش نیویورک تایمز، هیاتی متشکل از روسای پارلمان ترکیه، کویت، سوریه و اردن نیز در کنفرانس یک روزهای که امروز شنبه ۲۰ آوریل/ ۳۱ فروردین در بغداد برگزار میشود، درباره مسایلی همچون امنیت منطقه، دیپلماسی و مسایل اقتصادی گفتوگو خواهند کرد.
عبدالمهدی اخیرا از سفر به ایران و عربستان سعودی بازگشته است. این دو کشور تولیدکننده نفت مدتهاست بر سر کسب قدرت در منطقه با هم رقابت دارند.
مقامات این دو کشور معمولا در مراسم مشترک شرکت نمیکنند.
نخست وزیر عراق اما گفته است این کشور ارتباط نزدیک خود را با ایران حفظ خواهد کرد اما میخواهد با آمریکا و همسایگان منطقهای خود هم ارتباط داشته باشد.
روابط بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی با ایران خصمانه است و طرفین یکدیگر را به بر هم زدن ثبات منطقه و دخالت در امور داخلی هم متهم میکنند.
عادل عبدالمهدی در سفر خود به ریاض با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرد. این دیدار نخستین سفر رسمی او به این کشور در شش ماهی است که قدرت را به دست گرفته است.
عراق و عربستان قبلا به دنبال حمله عربستان به کویت در سال ۱۹۹۹ با هم اختلافاتی داشتند. در زمان نخستوزیری نوری المالکی که ریاض را متهم به حمایت از گروههای افراطی سنی در عراق میکرد، روابط این دو کشور باز به سردی گرایید.
در سال ۲۰۱۶ نیز شبهنظامیان شیعه بعد از اعدام یک روحانی شیعه در عربستان به سفارت این کشور در بغداد که تازه بازگشایی شده بود حمله کردند.
این دو کشور اما اخیرا برای بهبود روابط خود گامهایی برداشتهاند. عربستان ۱۳ فروردین اعلام کرد سفارت خود را در بغداد بار دیگر بازگشایی میکند و یک میلیارد دلار به عراق کمک مالی خواهد کرد.
عبدالمهدی ۱۰ روز پس از سفرش به ایران، به عربستان سفر کرد. در سفر به ایران، او با حسن روحانی، رییس جمهوری و علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد.
گفته شد نخست وزیر عراق در سفر به تهران به مقامات جمهوری اسلامی پیشنهاد کرده تا به عنوان یک میانجی منطقهای میان ایران و عربستان عمل کند.
بسیاری از رهبران شیعه عراق روابط نزدیکی با ایران دارند که قدرت اصلی شیعه در خاورمیانه به شمار میرود.
- در همین زمینه
نظرها
نظری وجود ندارد.