دوره رئیس جمهوری اشرف غنی بار دیگر تمدید شد
برخی مخالفان دولت کمیسیون مستقل انتخابات را به عدم استقلال و حرفشنوی از دولت وحدت ملی متهم میکنند. کمیسیون از تمامی نامزدها خواست به این تصمیم احترام بگذارند.
دادگاه عالی افغانستان یکشنبه اول اردیبهشت ریاست جمهوری اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور را تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تمدید کرد. این رای بهدنبال تعویق دوباره تاریخ انتخابات ریاست جمهوری صادر شده است. قبل از صدور این رای، دوره اشرف غنی در اول خرداد ۹۸ به پایان میرسید.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس دادگاه عالی افغانستان در بیانیهای دوره ریاست جمهوری اشرف غنی را تا انتخابات یک رئیس جمهوری جدید تمدید کرد. در این بیانیه آمده است: «دادگاه عالی متوجه است که کمیسیون انتخابات با چالشهای مالی، امنیتی و لجستیکی رو به روست و از نامزدهای انتخابات خواسته تا به تاخیر در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری احترام بگذارند».
چندین تن از مخالفان دولت درخواست کرده بودند یک دولت موقت تشکیل شود تا شکاف زمانی میان اتمام دوره ریاست جمهوری غنی و مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را پرکند.
ابتدا قرار بود انتخابات ریاست جمهوری افغانستان فروردین سال ۱۳۹۸ برگزار شود. اما کمیسیون انتخابات افغانستان بهدلیل عدم آمادگی برای برگزاری کشوری انتخابات، تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را دوبار به تاخیر انداخت. باردیگر اما انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای ولایتی و انتخابات پارلمانی ولایت غزنی تا ۶ مهر ۹۸/۲۸ سپتامبر ۲۰۱۹ به تعویق افتاد تا «اصلاحات انتخاباتی و شرایط بهتر برای برگزاری آن انجام و فراهم شود».
پس از تعویق دوباره انتخابات برخی از جریانها و شخصیتهای سیاسی افغانستان کمیسیون مستقل انتخابات را به عدم استقلال و حرفشنوی از دولت وحدت ملی متهم کردند. احمدولی مسعود، یکی از نامزدهای احتمالی گفته بود احتمال دارد در پی این اقدام، انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر تا زمان «نامحدودی» به تعویق افتد. گروه «محور مردم افغانستان» و محمدحنیف اتمر، از دیگر نامزدهای احتمالی انتخابات پیش رو نیز کمیسیون مستقل انتخابات را به نقض قانون اساسی متهم کردند.
پیشتر زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان گزینه تعلیق انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را مطرح کرده و با طرفهای درگیر در مناقشات افغانستان و میانجیها در میان گذاشته بود.
آمریکا از ماهها پیش تلاش میکند تا از طریق خلیلزاد برای صلح با طالبان به توافق برسد اما هنوز به صورت رسمی هیچ توافق مشخصی صورت نگرفته است. از اینرو سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری افغانستان و تأثیر آن بر مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در ابهام قرار دارد. بسیاری بر این باورند که تعلیق انتخابات بهمنظور ایجاد فضای بیشتر برای گفتگوهای صلح انجام شده است. طالبان که بیش از نیمی از ولایتهای افغانستان را تحت کنترل خود دارد از گفتگوی مستقیم با دولت سرباز میزند و آخرین تلاشها برای برگزاری این گفتگوها نیز جمعه ۳۰ فروردین بهدلیل اختلاف در ترکیب طرفین به جایی نرسید.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.