برخلاف وعده دولت افزایش حقوق کارمندان در برخی دستگاهها پرداخت نشد
برخی از دستگاههای دولتی مصوبه افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت در فروردینماه را اجرا نکردهاند. رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور داده تا پایان این هفته پرداخت شود.
در پی واریز نکردن ۴۰۰ هزار تومان افزایش حقوق فروردینماه کارمندان دولت در برخی دستگاهها، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بخشنامهای دستور پرداخت این مبلغ تا پایان هفته جاری را داد.
محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه دوشنبه ۲ اردیبهشت طی بخشنامهای به دستگاههای اجرایی، اعلام کرد که با وجود همه محدودیتهای مالی در ماه نخست سال، تمهیدات لازم برای پرداخت ۴۰۰ هزار تومان مورد اشاره در قانون بودجه به صورت علیالحساب بابت افزایش حقوق فروردینماه کارکنان دولت و بازنشستگان تخصیص اعتبار داشته و آن را به خزانهداری کل کشور اعلام کرده است.
نوبخت تأخیر در پرداخت افزایش حقوق کارمندان را «غیرموجه» و «غیرمسئولانه» خوانده و افزوده است: «تمامی دستگاههای اجرایی تا پایان هفته جاری نسبت به پرداخت مبلغ ۴۰۰ هزار تومان علیالحساب به افراد ذینفع اقدام و در اولین فرصت نسبت به صدور احکام کارگزینی اقدامات لازم را انجام دهند.»
خبرگزاری فارس ۲۱ فروردین گزارش داد که حقوق فروردینماه بازنشستگان دولت به حسابشان واریز شده اما افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق اجرا نشده است.
این خبرگزاری افزود: «صندوق بازنشستگی کشوری تصمیم گرفته افزایش حقوق این افراد را خودش بپردازد و از منابع مالی خود تأمین کند.»
نوبخت چهارشنبه ۲۸ فروردین در حاشیه جلسه هیأت دولت اعلام کرده بود که در ماه جاری باید برای همه کارکنان دولت اعم از شاغل و بازنشسته حتماً ۴۰۰ هزار تومان افزایش محسوب شود.
افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق کارکنان و بازنشستگان براساس بودجه ۹۸ اعمال میشود که باید به همراه آن افزایش ۱۰ درصدی نیز وجود داشته باشد.
دولت در سال به حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار کارمند و بازنشسته حقوق پرداخت میکند که در این بین شمار کارکنان حقوقبگیر به دو میلیون و ۶۳۷ هزار نفر میرسد. حدود ۴۰ درصد از کارمندان دولت کمتر از سه میلیون تومان دریافتی دارند که باتوجه به میزان افزایش مصوب حقوق، در سال جاری حقوقهای سه میلیون تومانی به حدود سه میلیون و ۴۷۰ هزار تومان، حقوقهای ۲،۵ میلیون تومانی به حدود سه میلیون تومان، حقوقهای دو میلیون تومانی به دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حقوقهای یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومانی به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش مییابد.
با در نظر گرفتن میزان تورم و گرانی موجود افزایش این میزان به حقوق کارکنان دردی از آنها دوا نمیکند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
پروین
بعد از تورم سال قبل حتی متکدیان نیز از گرفتن مبالغ زیر هزار تومان خود داری میکنند و در آمد خود را مطابق با تورم بین دو تا سه برابر کرده اند. کسبه جزء و کلان هم که جای خود دارد و خیلی راحت با اضافه کردن قیمت فروش اجناس و خدمات خیلی بیشتر از میزان تورم به دخل خود افزوده اند و هیچ کنترل و نظارتی هم بر آنان وجود ندارد. در این بین فقط و فقط اکثریت حقوق بگیران هستند که در زیر چرخ گرانی و تورم در حال خرد شدن ونابودی هستند. مسئولین مملکت هم که ظاهرا جزئی از حقوق بگیران هستند اما برای خودشان آنچنان حقوق های نجومی تعیین کرده اند که هر ماهه میتوانند با باقیمانده حقوق شان کلی ریخت و پاش کنند و یا به عنوان مثال تمام دکوراسیون و مبلمان منازل و یا خودرو خود و فرزندانشان را تغییر داده و تبدیل به احسن کنند همانطور که بسیاری از این افراد این کار را میکنند. بیچاره به حقوق بگیرانی که دریافتی شان کمتر از شش میلیون تومان است چرا که در واقع حتی با شش میلیون تومان هم خانواده زیر خط فقر هست و نمیتوان نیازهای متعارف یک خانواده چهار تا پنج نفره را در حد متوسط برآورده کرد.