برایان هوک: آمریکا حاضر است با ایران مذاکره کند
دولت آمریکا معتقد است کاهش درآمد نفتی ایران بر سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی و اقتصاد ایران، حمایت مالی جمهوری اسلامی از همپیمانانش را محدودتر کرده است
همزمان با پایان معافیت از تحریم مشتریان نفت ایران و سفر محمدجواد ظریف به نیویورک، برایان هوک، مسئول «کارگروه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا» اعلام کرد که ابالات متحده حاضر است دوباره با ایران پای میز مذاکره بنشیند. هوک میگوید آمریکا میخواهد به «یک توافق جدید و بهتر» برای جایگزینی توافق هستهای برسد که «برنامه هستهای و موشکی ایران، نقش جمهوری اسلامی در منطقه و بازداشت خودسرانه شهروندان آمریکایی» را در بر بگیرد.
فشار آمریکا برای حذف ایران از بازار جهانی نفت، خریداران نفت ایران را نگران کرده است. آمریکا اما میگوید تحریمهای نفتی مؤثر بودهاند و اکنون که ایران تحت فشار است دولت آمریکا امکان مذاکره با جمهوری اسلامی را رد نمیکند.
همزمان با اظهارات هوک، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران سهشنبه ۲۳ آوریل / ۳ اردیبهشت برای شرکت در نشست «روز بینالمللی چندجانبهگرایی و دیپلماسی برای صلح» در مجمع عمومی سازمان ملل متحد عازم نیویورک شده است.
با خروج آمریکا از برجام در آبان ۹۷ و از سرگیری تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی، برخی از مشتریان نفتی ایران معافیت تحریمی موقت دریافت کردند. دولت آمریکا که پیشتر اعلام کرده بود میخواهد درآمد نفتی ایران را به صفر برساند اکنون از تمدید این معافیتها که ۲ مه به پایان میرسند، خودداری کرده است. برایان هوک در گفتوگو با شبکه الحره (شبکه ماهوارهای دولتی عربزبان مستقر در آمریکا) گفت:
«هدف از این تصمیم این است که مانع از استفاده ایران از درآمد نفتیاش در راستای تأمین مالی سیاست خارجی خود در تجاوزهای منطقهای و توسعه برنامه موشکی شد. در ماههای گذشته ما بیش از ۱۰ میلیارد دلار از درآمد نفتی ایران را کاهش دادیم و اکنون تصمیم گرفتهایم که دیگر هیچ معافیتی به کشورها برای خرید نفت ایران ندهیم. رقم درآمدهای نفتی ایران بازهم کاهش خواهد یافت.»
به گفته برایان هوک، دولت آمریکا معتقد است کاهش درآمد نفتی ایران بر سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی و اقتصاد ایران، حمایت مالی جمهوری اسلامی از همپیمانانش را محدودتر کرده است:
«تأثیر فشارها را قبلاً دیدهایم زیرا در ماه مارس رهبر حزبالله در یک سخنرانی خواستار کمک شد. ۷۰ درصد بودجه حزبالله توسط جمهوری اسلامی ایران تأمین میشود. اخیراَ نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که چون ایران دیگر منابع مالی قبلی را ندارد، بسیاری از همپیمانان آن در سوریه و لبنان از کاهش منابع رنج میبرند. زیرا ایران دیگر منابع مالیی که برای جنگهای نیابتی بهکار میبرد را در دست ندارد. جنگهایی که به استفاده از حزبالله و سپاه قدس علیه اسرائیل و یا حمایت از حوثیها در یمن مربوط میشود. ایران این درگیریها را گسترش داد و ما نیز تصمیم گرفتیم که ایران را از منابع مالیاش محروم کنیم. این کشور باید تصمیم بگیرد که شبیه یک کشور عادی رفتار کند یا به اقدامات خود ادامه دهد و شاهد سقوط اقتصادش باشد.»
برایان هوک که پیشتر نیز اعلام کرده بود دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در پی دستیابی به یک پیمان با ایران است، گفت کشورش حاضر به مذاکره با حکومت ایران است و میخواهد برای تحت فشار قراردادن جمهوری اسلامی یک توافق عمومی جهانی ایجاد کند:
«ما سعی داریم توافقی جهانی را احیا کنیم که از ایران میخواهد به جای یک دولت انقلابی، همچون یک کشور عادی رفتار کند. اگر آنها میخواهند به میز مذاکره بازگردند، ما مشکلی نداریم. ما میخواهیم به یک توافق جدید و بهتر برای جایگزینی با توافق هستهای برسیم؛ توافقی که برنامه هستهای، برنامه موشکی ایران، نقش آن در منطقه و بازداشت خودسرانه شهروندان آمریکایی را در بر بگیرد، ما امیدوار هستیم که این توافق جدید را در قالب یک پیمان در سنا به تصویب برسانیم.»
او قبلاً گفته بود که برجام متفاوت از پیمان مورد نظر آمریکاست:
«برجام یک پیمان نبود و در سنا به رأی گذاشته نشد، به همین خاطر هم در شورای امنیت به رأی گذاشته شد. این در نظام حکومتی ما کافی نیست. به همین خاطر نیز ما خواستار یک پیمان شدهایم. توافق هستهای میبایست به یک پیمان تبدیل میشد.»
تصمیم دولت آمریکا علاوه بر اقتصاد ایران بر بهای نفت و بازارهای بورس تأثیر گذاشته است. پس از آنکه کاخ سفید اعلام کرد که معافیت هشت کشور از مشتریان نفتی ایران از تحریمها را تمدید نمیکند، شاخصهای عمده سهام در بورس کشورهای آسیایی افزایش یافت.
بیشتر بخوانید:
نظرها
اندر مظلومیت سکولاریسم
متاسفانه مسئولان دولتی که اولین وظیفه انسانی-اخلاقی-حقوقی شان دفاع از منافع ملی کشورهای سکولار است، چهل است با دشمن شماره یک سکولاریسم (یعنی نظام تروریستی و جنایکار ضد بشری ولایی حاکم بر ایران/جاعشی) مماشات و بلکه مصالحه و معامله میکنند. داعش چیزی نبود جز مقلد جاعش (جمهوری اسلامی عقربی شیعی)! هیچ توجیه ندارد – دول سکولار- مانند از اروپا و امریکا تا چین و هند و روسیه و کره جنوبی و ژاپن تعامل اقتصادی کنند. همین تناقضات عملکرد جهان سکولار دربرابر تنها نظام تئوکراسی جهان (جاعش/جمهوری اسلامی عقرب شیعی در ایران) است، خیلی میبینم در فضای مجازی شایعاتی را تکرار میکنند مانند: سقوط نظام شاه کار خود غربی ها بود! غرب و امریکا و اسرائیل در اصل بودن نظام جاعش سود میبرند، حتی شایعات بالاتر میگویند و میگویند اصلا امریکا و اسرائیل متحد سپاه و نظام اخوندی هستند! براستی مردم این کشور از دولتهایشان نمیپرسند چرا با نظام جاعش ایران تعامل اقتصادی دارید و هر ساله بیش از صد میلیارد دلار به اقتصاد ضد بشری جاعش پول تزریق میکنید؟! چرا فرزندان و حتی خود اینها در کشورهایتان پذیرا میشوید؟ چرا اموال غارت شده مردمان ایران اجازه میدهید در کشورهایتان منتقل شود توسط عوامل این نظام؟ بارها اعلام شد بخشی بزرگی جاسوسان سپاهی در پوشش تاجر و بازرگان و حتی دانشجو هستند. حسن روحانی مامور کارکشته اطلاعتی در بریتانیا دکتری بهش میدهند!! نظامی رسما اعلام کرده قصد نابودی سکولاریسم و همه ادیان و مذاهب از جمله سنی دارد و میخواهد دین من دراوردی و نژادپرستانه ترین ایدئولوژی تاریخ -یعنی تشیع ولایی- را جایگزین در جهان کنند.
خسرو از سوئد
من اگر رییس دولت بودم همان سال قبل که آمریکا اعلام تحریم کرد و بقیه کشورهای دنیا کورکورانه به دنبالش رفتن شیرهای نفت را بسته بودم و میدید که بحرانی ایجاد میشد بعد میآمدند و التماس میکردند به ایران ولی متاسفانه الان دیر شده
نهایت
اگر دنیای سکولار بخصوص ابرقدرت اولش یعنی امریکا، بالاخره بعد از ۴۰ سال به این حقیقت رسیدن که موجودیت ضد بشری جمهوری اسلامی ایران، در نهایت موجودیت جهان غیر شیعی ولایی را نابود میکند، باز هم جای شکر باقی است و اما امریکا و کل جهان سکولاار از جمله چین و روسیه… هنوز بگمان این هستند که با بازی با کارت حفظ نظام ولایی سپاهی میتوانند چند صباح دیگر سپری کنند، فقط افسوس خورد به حال مردمان جهان امروز و آینده!