ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ششمین دور مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در دوحه آغاز می‌شود

مهم‌ترین موضوع اجلاس دوحه نحوه خروج سربازان آمریکایی از افغانستان است. طالبان لویی جرگه صلح کابل را تحریم کرده است.

گروه طالبان اعلام کرد که ششمین دور مذاکرات با زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان در دوحه قطر برگزار می‌شود. خلیل‌زاد از طرف دولت ترامپ مأموریت دارد جنگ ۱۷ ساله افغانستان را در گفت‌وگو با طالبان به پایان برساند. همزمان لویه‌ جرگه مشورتی صلح با حضور اشرف غنی و بیش از سه هزار نفر از نمایندگان مردم افغانستان که دست‌کم ۳۰ در صد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند، در کابل به کار خود ادامه می‌دهد. طالبان اعتقاد دارد لویی جرگه صلح یک نمایش سیاسی است و به همین سبب آن را تحریم کرده است.

مذاکره‌کنندگان طالبان در دوحه قطر (عکس: آرشیو)

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان چهارشنبه ۱ مه/ ۱۱ اردیبهشت گفت مهم‌ترین موضوعی که در دور ششم مذاکرات قطر با زلمی‌خلیل‌زاد به بحث گذاشته می‌شود، نحوه خروج سربازان آمریکایی از افغانستان است. طالبان در دور قبلی مذاکرات دوحه ضمانت داده است که پس از خروح سربازان آمریکایی، گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان امنیت جهان را به خطر نیندازند.

زلمی خلیل‌زاد روز گذشته (سه‌شنبه ۳۰ آوریل/ ۱۰ اردیبهشت) به پاکستان سفر کرده بود که در دیدار و گفت‌وگو با مقامات این کشور راهی برای پایان دادن به جنگ افغانستان بیابد.

پنجمین دور نشست طالبان با نماینده آمریکا در دوحه اسفند سال گذشته به مدت ۱۶ روز ادامه یافت. خلیل‌زاد اعلام کرد که در پایان این نشست طرفین بر سر «پیش‌نویس» خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و تضمین‌هایی بر سر مبارزه با تروریسم به توافق رسیدند. رهبری این دور از مذاکرات دوحه را ملا عبدالغنی برادر از بنیانگذاران طالبان به عهده داشت. او از زندانی در پاکستان آزاد شده بود که ریاست دفتر سیاسی طالبان در دوحه را به عهده گیرد. ملا برادر روز گذشته با وزیر خارجه اندونزی درباره روند صلح در افغانستان دیدار و گفت وگو کرد.

قرار بود گفت‌وگوهای افغان‌ـ‌افغان جمعه ۳۰ فروردین / ۱۹ آوریل در دوحه قطر برگزار شود. از این گفت‌وگوها به‌عنوان نخستین گام برای دستیابی به توافق صلح بین دولت اشرف غنی و طالبان و سرآغازی برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان یاد شده بود.

دولت افغانستان روز قبل از آن فهرستی از ۲۵۰ نفر از جمله ۵۰ زن را به قطر ارائه داده بود. این ۲۵۰ نفر هیأتی را تشکیل می‌دادند که به نمایندگی از طرف دولت افغانستان و احزاب می‌بایست با نمایندگان طالبان گفت‌وگوها را آغاز کنند. اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان با انتقاد از تعداد زیاد نمایندگان در هیأت دولت افغانستان اعلام کرد که طالبان قصد ندارد با شمار زیادی از نمایندگان دولت اشرف غنی گفت‌وگو کند. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در یک گفت‌وگوی تلفنی با محمد اشرف غنی نارضایتی خود از تعویق گفت‌وگوهای بین‌الافغان را اعلام کرده بود.

 بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.