ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جنگ در غزه: امیدی به خاموش شدن آتش نیست

نتانیاهو گفت: «دستور تهاجم گسترده به غزه» را صادر کرده است. فرستاده ویژه سازمان ملل نسبت به بروز یک درگیری خطرناک دیگر در غزه و از دست‌رفتن ناگوار جان‌ها ابراز نگرانی کرد

درگیری میان نیروهای ارتش اسرائیل و حماس در نوار غزه بالاگرفته است و تا کنون نه فلسطینی و سه اسرائیلی، از جمله یک فرمانده حماس در حملات دوطرف کشته شده‌اند. در سومین روز درگیری‌ها، بنیامین نتانیاهو تهدید کرد حملات به غزه را گسترش خواهد داد و نیروهای اسرائیلی در مرز تجمع کرده‌اند. ساکنان غزه و مقامات بین‌المللی در مورد حمله زمینی اسرائیل به غزه و طولانی‌شدن این درگیری‌ها ابراز نگرانی می‌کنند.

خودروی احمد الخودری، فرمانده حماس که مورد هدف اسرائیل قرار گرفته است. عکس از خبرگزاری فرانسه

هواپیماهای جنگی و ناوچه‌های اسرائیلی یکشنبه ۵ مه/۱۵ اردیبهشت نیز به بمباران نوار غزه ادامه دادند.  از سوی مقابل ده‌ها موشک از غزه به جنوب اسرائیل شلیک شد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پس از دو روز  و شدت گرفتن خشونت‌هایی که به کشته‌شدن نه فلسطینی و سه اسرائیلی انجامید، گفت: دستور یک «تهاجم گسترده» به نوار غزه داده است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد در حمله‌ای هدف‌دار یک فرمانده ۳۴ ساله حماس به نام احمد الخودری که اسرائیل او را «واسطه انتقال پول از ایران به حماس» می‌خواند،کشته است.

در میان  فلسطینی‌های کشته شده، بک زن حامله و خواهرزاده یکساله‌اش نیز دیده می‌شوند. اکثر کشته‌شدگان را مردان جوان بین ۲۰ تا ۲۶ سال تشکیل می‌دهند. سازمان جهاد اسلامی فلسطین هم به صورت رسمی تائید کرد دو تن از کشته‌شدگان نیز از اعضای این گروه بوده‌اند. یکی از کشته‌شدگان اسرائیلی نیز یک مرد ۵۸ ساله است که در شهر اشکلون در یک حمله موشکی کشته شد.

ادامه درگیری‌ها و «بیم وقوع جنگ»

نتانیاهو پس از مشورت با اعضای امنیتی کابینه، اظهارات وزیر دفاع اسرائیل را تکرار کرد و در بیانیه‌ای گفت: «امروز صبح من به نیروهای ارتش اسرائیل دستور دادم تا با یک تهاجم گسترده به حمله علیه تروریست‌ها در نوار غزه ادامه دهند. همچنین به نیروهای اطراف نوار غزه دستور دادم تا با تانک، توپخانه و نیروهای پیاده‌نظام به سمت نوار غزه پیشروی کنند. حماس نه تنها مسئول حملاتش علیه اسرائیل است بلکه مسئولیت حملات جهاد اسلامی را برعهده دارد و به همین خاطر هزینه سنگینی خواهد پرداخت».

نیروهای مسلح در غزه که به نام «اتاق عملیات مشترک» خوانده می‌شوند شامل شاخه نظامی حماس و جهاد اسلامی فلسطین‌اند. آن‌ها نیز شنبه تهدید کردند اگر ارتش اسرائیل به هدف قرار دادن نوار غزه ادامه دهد، پاسخ وسیعی به آن خواهند داد.

اتاق عملیات مشترک در بیانیه‌ای اعلام کرد:

«اگر اسرائیل تهاجم خود را افزایش دهد، تلافی ما وسیع‌تر و دردناک‌تر خواهد بود و ما سپردفاعی مردم و سرزمین‌مان باقی می‌مانیم».

خبرگزاری الجزیره از سمت اسرائیل گزارش داده که درگیری‌ها «دور از خاموش‌شدن‌»اند. به گزارش این خبرگزاری وضعیت ملتهب است و احتمال یک درگیری بزرگ خطرناک و طولانیِ نظامی وجود دارد. رسانه‌های اسرائیل به نقل از منابع دفاعی می‌گویند انتظار می‌رود مناقشات خشونت‌بار غزه چند روز به طول بیانجامد.

رسانه‌های اسرائیلی همچنین می‌گویند نیروهای مسلح در غزه در دو روز گذشته بیش از ۴۰۰ موشک به شهرها و روستاهای جنوب اسرائیل شلیک کرده‌اند و سپر آهنی ضد موشکی اسرائیل از اصابت بیش از ۲۵۰ موشک جلوگیری کرده است. از سوی مقابل، دفتر رسانه‌ دولتی در غزه نیز گفته جنگنده‌های اسرائیل ۱۵۰ بار به غزه حمله کرده‌اند و علاوه بر آن،  توپخانه اسرائیل ۲۰۰ نقطه غیرنظامی از جمله ساختمان‌های مسکونی، مساجد، مغازه‌ها و موسسات رسانه‌ای  را در نوار غزه مورد هدف قرار داده است.

براساس اعلام وزارت بهداشت غزه، حدود ۷۰ نفر در این حملات زخمی شده‌اند.

تلاش برای فرونشاندن تنش‌ها

ساختمان خبرگزاری آنادولو (خبرگزاری دولتی ترکیه) نیز در این بمباران‌ها ویران شده است. وزارت امورخارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما از جامعه جهانی می‌خواهیم تا به سرعت برای فرونشاندن تنش کاری انجام دهند. اقدامات نامناسب اسرائیل در منطقه دلیل افزایش این تنش‌هاست».

نیکولای ملادنوف فرستاده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه نیز از هر دوطرف خواسته تا «فورا به درگیری پایان دهند و به وضعیت چندماه پیش برگردند».  او همچنین گفته: «من عمیقا نسبت به بروز یک درگیری خطرناک دیگر در غزه و از دست‌رفتن ناگوار جان‌ها نگرانم. با خانواده‌ها و دوستان قربانیان همدردی می‌کنم و امیدوارم مجروحان هرچه سریعتر بهبود پیدا کنند».

درگیری‌های روزهای اخیر از جمعه و پس از کشته‌شدن چهار فلسطینی شعله‌ور شد. دوتن از آن‌ها در تظاهرات هفتگی«روز سرزمین» یا «راهپیمایی بزرگ بازگشت» نزدیک به حصارهای مرزی با اسرائیل و دو تن دیگر در حمله هوایی به یک پایگاه مرزی حماس کشته شدند. ارتش اسرائیل اعلام کرد حملات روز جمعه، واکنشی به حملات غزه بوده که به زخمی شدن دو سرباز در مرزهای این کشور انجامیده است. پس از آن حمله یک پهپاد اسرائیلی به یک خودرو سه فلسطینی را زخمی کرد و در جواب به این حمله موشک‌های حماس به سمت اسرائیل شلیک شدند.

اسرائیل و مصر پس از اینکه حماس در ۲۰۰۷ کنتزل نوار غزه را در دست گرفت، غزه را تحت یک محاصره فلج کننده قرار داده‌اند. پس از جنگ سنگین در اواخر ماه مارس، اسرائیل موافقت کرد که محاصره را در ازای  توقف شلیک موشک‌های حماس کم‌تر کند. این توافق شامل گسترش یک منطقه پرورش ماهی در ساحل غزه، افزایش واردات به غزه و اجازه به دولت قطر برای تحویل کمک‌ها نقدی به غزه می‌شد. با این‌حال، اسرائیل تاکنون هیچ‌یک از موارد مورد توافق را انجام نداده و اواخر آوریل گسترش منطقه پرورش ماهی را نیز کاهش داد.

به نوشته الجزیره افراد بسیاری از کاهش محدودیت‌های اقتصادی، ایجاد شغل، و دنبال کردن بهبود جریان برق در غزه گزارش داده‌اند اما در عمل هیچ‌یک از این موارد اتفاق نیفتاده است.  حدود دو میلیون فلسطینی در غزه زندگی می کنند که محاصره و همچنین کاهش اخیر کمک‌های خارجی عرصه را بر معیشت آن‌ها تنگ‌تر کرده‌ است. براساس اعلام بانک جهانی، نرخ بیکاری در غزه به ۵۲ درصد رسیده و فقر بسیار شایع است.

اسرائیل از ماه دسامبر ۲۰۰۸ تاکنون سه‌ بار به غزه حمله کرده است. آخرین حمله وسیع اسرائیل در ۲۰۱۴ زیرساخت‌های غزه را به شدت ضعیف کرد و باعث شد سازمان ملل نسبت به غیرقابل سکونت شدن غزه تا ۲۰۲۰ هشدار دهد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.