سهمیهبندی بنزین و گران شدن قیمت آن منتفی شد
پس از چند روز بحث و جدل بر سر سهمیهبندی بنزین و افزایش قیمت آن سرانجام دولت و مجلس تصمیم گرفتند این دو مورد کنار گذاشته شود و کارت سوخت برای جلوگیری از قاچاق سوخت احیا شود.
دولت و مجلس شورای اسلامی سرانجام بر سر منتفی شدن سهمیهبندی بنزین و افزایش قیمت آن توافق کردند و قرار شد کارتهای سوخت دوباره برقرار شود.
بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی دوشنبه ۱۶ اردیبهشت گفت: «براساس مذاکرات نمایندگان دولت با مجلس در جلسه غیرعلنی امروز مجلس، قرار شد کارتهای سوخت برای جلوگیری از قاچاق سوخت دوباره زنده شوند اما بنزین سهمیهبندی نمیشود و قیمت آن هم هر لیتر هزارتومان میماند.»
در جلسه غیرعلنی روز دوشنبه مجلس وزیران نفت و کشور، و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه شرکت داشتند.
نعمتی تأکید کرد که «هیچگونه افزایش قیمت بنزین نخواهیم داشت و احیای کارت سوخت تنها برای ساماندهی بنزین است و مصرف آن هم سقفی ندارد.»
بهروز نعمتی روز گذشته، یکشنبه ۱۵ اردیبهشت گفته بود که مجلس در جلسه غیرعلنی طرح افزایش نرخ و سهمیهبندی بنزین را «فعلاً» متوقف کرده است.
او افزوده بود که دولت و مجلس در آینده جلسات مشترکی بهمنظور تصمیمگیری در باره بنزین برگزار خواهند کرد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس روز دوشنبه تأکید کرد که مصرف بنزین سقفی ندارد و احیای کارت سوخت فقط برای ساماندهی و جلوگیری از قاچاق سوخت است.
همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز دوشنبه در جلسه علنی مجلس در توضیح نشست غیرعلنی پارلمان درباره بنزین، گفت: «درباره بحث سهمیهبندی بنزین نظر مجلس بر این نبود که قیمت بنزین افزایش پیدا کند. اکثریت مجلس موافق این فرآیند نبودند و نظر مجلس به دولت منعکس شد.»
لاریجانی سیستم ارائه بنزین از طریق کارت سوخت را «درست» دانست و گفت مجلس از آن حمایت میکند.
زمزمه افزایش نرخ بنزین و بازگشت به نظام سهمیهبندی طی روزهای گذشته بارها از سوی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأیید و تکذیب شد. افزایش نرخ بنزین به منظور جبران بخشی از کسری بودجه و همچنین منابع مالی بازسازی مناطق سیلزده عنوان شده بود.
چهارشنبه هفته گذشته، ۱۱ اردیبهشت، خبرگزاری تسنیم که به سپاه پاسداران نزدیک است، از سهمیهبندی بنزین و افزایش نرخ آن خبر داد. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی اما این خبر را شایعه خواند و گفت که تا به حال تصمیمی در اینباره گرفته نشده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
ناشناس بد بخت
مملکتی که نفت دارد و هزینه ی واردات نفت بر ملتش را ندارد چرا باید گرانی نفت داشته باشد. مملکتی که صادرات نفت دارد ولی سفر های ملتش خالی است ، چرا باید گرانی بنزین داشته باشد. مملکتی که خیابانشان کشش رفت و آمد اتومبیل ندارد و ملتش مجبور است ده ها برابر زمان تلف شده در ترافیک را بنزین بسوزاند ، چرا باید توان بی کفایتی مسولان را بدهند. چرا مردم مملکتی که حق انتخاب خودرو با کیفبت ندارند و مجبورند ،خودروی پر مصرف را بخرند، تاوان گرانی بنزین را بدهند. مردمی که بنزین بی کیفیت را مجبورند به خودرو بزند و بیشترین مصرف را داشته باشند. به چه جرمی باید تاوان گرانی بنزین را بدهند. مملکتی که حمل نقل عمومی فرسوده و ناکافی مثل اتوبوس و مترو و... دارند. چرا باید به بهانه مصرف بنزین بیشتر را با گرانی بنزین پس بدهند. ملتی که در آمدشان به ریال و مخارجشان به دلار است هر سال درآمدشان کمتر از تورم است چرا باید گرانی بنزین داشته باشند. و به این بهانه حتی جریمه های سنگین را بدهند و ده ها درد نا گفته..