ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کفیل وزارت دفاع آمریکا: نشانه‌هایی از تهدیدات «قابل باور» ایران در دست است

ناوگروه «یو اس‌ اس آبراهام لینکلن» در هر حال به سوی خلیج فارس اعزام شده بود. اکنون حرکت آن به دلیل گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی شتاب گرفته است.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای کوتاه به امضای جان بولتون اعلام کرده که یک ناو هواپیمابر با تعدادی بمب‌افکن به خاورمیانه اعزام می‌شود: «پیامی روشن و عاری از سوءتفاهم» به ایران. کفیل وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد به این دلیل که نشانه‌هایی از «تهدید قابل باور توسط حکومت ایران» در دست بود، با اعزام ناوگروه «یو اس‌ اس آبراهام لینکلن» و شماری بمب‌افکن در منطقه تحت نظارت «سنتکام» موافقت کرده است.

ناوگروه یواس‌اس آبراهام لینکلن (عکس: آرشیو)

پاتریک شاناهان، کفیل وزارت دفاع آمریکا دوشنبه ۶ مه/ ۱۶ اردیبهشت با انتشار پیامی در توییتر نوشت:

«غروب روز گذشته [یکشنبه ۵ مه/ ۱۵ اردیبهشت] اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن (CVN 72) و یک نیروی واکنش سریع هوایی برای جابجایی با احتیاط تجهیزات نظامی در واکنش به نشانه‌هایی از تهدید قابل اعتنا نیروهای نظامی رژیم ایران را اعلام کردم.»

شاناهان در توییت دیگری در ادامه توییت قبلی نوشت:

«از رژیم ایران می‌خواهیم که از هرگونه تحریک خودداری کند. ما حکومت ایران را بابت هرگونه حمله به نیروهای نظامی آمریکا یا منافع‌مان پاسخگو می‌کنیم.»

— Acting SecDef Pat Shanahan (@ActingSecDef) 6. Mai 2019

کفیل وزارت دفاع آمریکا درباره تهدیدی که جمهوری اسلامی متوجه نیروهای آمریکایی کرده است سکوت کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از سه مقام دولت آمریکا که نام آن‌ها افشا نشده نوشت که نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده گزارش‌هایی ارائه داده‌اند که بر اساس آن‌ها جمهوری اسلامی در وهله اول تهدیدهایی را متوجه نیروهای نظامی آمریکا مستقر در عراق کرده است. همچنین نگرانی‌هایی از امنیت نیروهای نظامی آمریکا مستقر در سوریه و در حوزه خلیج فارس وجود دارد.

در حال حاضر ۵۲۰۰ سرباز آمریکایی در عراق و دو هزار سرباز آمریکایی در سوریه مستقرند.

یک مقام دولت آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته است این تهدیدها کاملاً مشخص بوده‌اند به شکلی که نهادهای اطلاعاتی حتی زمان تهدید را هم به دقت مشخص کرده‌اند. به گفته این مقام دولت آمریکا، این تهدیدها فقط متوجه نیروهای نظامی آمریکا مستقر در عراق نیست. بلکه همه نیروهایی را که در خاورمیانه تردد دارند نشانه رفته است.

وزیر خارجه آمریکا که برای گفت‌وگو با سرگئی لاوروف، همتای روس خود درباره بحران ونزوئلا به فنلاند سفر کرده، در جمع خبرنگاران در این کشور گفت ایالات متحده روز دوشنبه فعالیت‌هایی را در ایران مشاهده کرده. مایک پمپئو درباره جزئیات و کیفیت این تحرکات سکوت کرد.

صبح دوشنبه روزنامه گاردین گزارش داده بود که ظاهراً نهادهای اطلاعاتی اسرائیل هم در ارزیابی تهدیدی که ایران متوجه نیروهای آمریکایی در خاورمیانه کرده سهیم بودند. در حال حاضر ناوگروه «یو اس‌ اس آبراهام لینکلن» در دریای مدیترانه است و پیش از بیانیه جان بولتون و پیام‌های کفیل وزارت دفاع آمریکا به طرف خلیج فارس اعزام شده بود. یک مقام وزارت دفاع آمریکا شامگاه گذشته گفته بود به دستور پنتاگون حرکت این ناوگروه تسریع شده است.

وزیر خارجه ایران در سفرش به نیویورک هشدار داده بود از نظر او دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌خواهد به قول انتخاباتی خودش که پرهیز از آغاز یک جنگ تازه است وفادار بماند اما «گروه ب» متشکل از بی‌بی (نتانیاهو)، (جان) بولتون، (محمد) بن سلمان و (محمد) بن زاید به دنبال کشاندن آمریکا به رویارویی با ایران‌اند. محمد جواد ظریف درباره جریان‌های جنگ‌طلب داخلی سکوت کرده بود. حجت‌الاسلام علی سعیدی، رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا روز گذشته (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت)  ادعا کرد که محافلی در داخل در تلاش‌اند که «نظام» را همسو با سیاست‌های رئیس جمهوری آمریکا وادار به عقب‌نشینی از مواضع خود کنند. او اعلام کرد در وهله اول می‌بایست مجلس شورای اسلامی انقلابی تشکیل شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ماریا

    با سلام و احترام بنظر بنده الان بهترین فرصت ممکن برای ایالات متحده است که هم خودش را از شر رژیم ایران خلاص کند و هم این ملت را نجات دهد. الان در داخل کشور آنقدر مشکل اقتصادی بیکاری ازدواج اجتماعی و... هست خود مسئولین هم میدونن که با یک حرکت نظامی خارجی برای همیشه به زباله دان تاریخ میرن. از این لحاظ ناتوانی و حفظ قدرت خود را اسمش خویشتن داری می نامند و میگن ما جنگ طلب نیستیم. درحالیکه الان ناتوان شدن نه جنگ طلب نباشن. از ملت خود میکنن میدن به نیروهاشون در یمن افغانستان پاکستان سوریه و لبنان عراق نیجریه و... این جنگ طلبی و ظلم به ملت نیست؟؟؟ از طرفی ملت هم صداشون در میاد سرکوب میشن. اگه ایالات متحده به فکر ساقط کردن نظام توسط مردمه این خیالی واهی بیش نیست چرا که مردم جرات نفس کشیدن ندارن سرکوب میشن نه اینکه به نظام علاقه ای داشته. جالب اینجاست اینها گنده کاریهاشون را به ملت وصله میزنن. و میگن ملت ملت. کدوم ملت؟؟؟ این ملت دیگه از این کشور دفاع نخواهد کرد. مسئولینم دارن وقت کشی میکنن که دوره ترامپ تموم شه. ترامپ اگه ایران رو ساقط نکنه در این دوره دور بعدی معلوم نیست که باشه یا نباشه از اینرو این حکومت پرو تر میشه.

  • زمینه قیام

    تمام راههای ممکن ازموده شده و دیگر هیچ امیدی به راه حل مسالمت آمیز نیست. تا ترامپ هست مخالفان واقعی نظام جاعشی ضد سکولاری (جمهوری اسلامی عقربی شیعی) تا می توانند زمینه را برای حمله تمام کننده قدرتهای سکولار آماده کنند. اشتباه ۴۰ ساله تکرار نکنند امید به بستن قیام مردمی واهی است. مردم توان مقابله با ماشین کشتار و تروریستی نظام را ندارند، مگر با حملات کوبنده هوایی و موشکی و نابودی مراکز سرکوبگران، زمینه قیام فراهم شود.