ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جنگ تجاری آمریکا با چین بازار نفت را تحت تأثیر قرار داد

بازار نفت تحت تأثیر بحران ونزوئلا و ایران قرار دارد. علاوه بر این این واهمه نیز وجود دارد که رشد اقتصادی جهان به سبب افزایش تعرفه‌های گمرکی کالاهای چینی کند شود.

بازار نفت خام سه‌شنبه ۷ مه/ ۱۷ اردیبهشت تحت تأثیر جنگ تجاری آمریکا و چین، بحران ونزوئلا و تحریم نفت ایران قرار داشت. در بازارها این واهمه وجود دارد که جنگ تجاری چین و آمریکا رشد اقتصادی در جهان را کند کند. همزمان توقف صدور نفت ایران و بحران ونزوئلا ذخایر نفتی در جهان را تحت فشار قرار داده است.

عکس از آرشیو زمانه

قرار بود یکشنبه گذشته (۵ مه/ ۱۵ اردیبهشت ) هیأتی از چین برای گفت‌وگوهای تجاری به واشنگتن برود. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اما پیش از آغاز این مذاکرات با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرد تعرفه‌های ۱۰ درصدی کالاهای وارداتی از چین به ارزش ۲۰۰ میلیارد از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش می‌یابد و به زودی بر سایر کالاهای وارداتی از چین به ارزش ۳۲۰ میلیارد دلار، تعرفه  ۲۵ درصدی اعمال خواهد شد. وزارت خزانه‌داری آمریکا، چین را متهم کرده است که به تعهدات خود در توافق تجاری بین دو کشور عمل نمی‌کند. بازار سهام و نفت تحت تأثیر قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سه‌شنبه ۷ مه/ ۱۷ اردیبهشت نفت خام در بازارهای جهانی در هر بشکه به قیمت ۷۱ دلار و ۹ سنت معامله شد. نفت وست تگزاس اینترمدیت هم به قیمت ۶۲ دلار و ۲۰ سنت به فروش رسید.

رویترز به نقل از تحلیلگران بازار نوشت برخی از عوامل بازار نفت را تحت تأثیر قرار داده‌اند:

  • واهمه از تأثیرپذیری رشد اقتصاد جهانی از جنگ تجاری آمریکا و چین
  • بحران ونزوئلا و تحریم نفتی این کشور
  • توقف صدور نفت خام ایران

یک تحلیلگر اقتصادی به خبرگزاری رویترز گفته است:

«تنش‌های تجاری بین چین و آمریکا در این هفته همه بازارهای جهانی را تحت تأثیر قرار داده. هرگونه تعبیری از گفت‌وگوهای واشنگتن با پکن ممکن است به تحرکاتی در بازار بینجامد.»

بیانیه کاخ سفید مبنی بر اعزام ناوگروه یواس‌اس آبراهام لینکلن به دلیل گزارش نهادهای اطلاعاتی اسرائیل مبنی بر آنکه ایران نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه، در وهله نخست در عراق و سوریه را متوجه تهدیداتی کرده است، همراه با لغو معافیت چند کشور از تحریم نفتی ایران نیز بر بازارهای نفت بی‌تأثیر نبوده است.

به گزارش رویترز در اثر تحریم نفت ایران، میزان تولید نفت خام در این کشور به یک میلیون بشکه کاهش یافت و سپس با لغو معافیت کشورها از جمله چین، هند، کره جنوبی و ترکیه از تحریم نفت ایران، تولید نفت در این کشور فقط به ۵۰۰ هزار بشکه رسید.

روز گذشته (دوشنبه ۱۶ اردیبهشت) معاون بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت از «کشف یک بازار خاکستری» برای فروش نفت خام ایران خبر داد. به گفته امیرحسین زمانی‌نیا همه ظرفیت کشور بسیج شده تا نفت ایران از این مسیر به فروش برسد. این مقام مسئول درباره میزان «فروش نفت» در این بازار گفت:

«من نمی‌توانم بگویم روزانه چند بشکه نفت می‌فروشیم، این کمکی به کسی نمی‌کند، اما به آمریکا خط می‌دهد و به او کمک می‌کند تا بر مقدار صادرات تاثیر بگذارد.»

بحران ونزوئلا هم سبب شده که این کشور عضو اوپک از صدور نفت محروم بماند. بانک آمریکا مریل لینچ در یادداشتی نوشت:

«کاخ سفید سطح تنش با ایران و ونزوئلا را بالا برده و صدور نفت از این کشور ممکن است باز هم کاهش بیشتری پیدا کند. یک چشم‌انداز تیره برای بازار. علاوه بر این ممکن است صدور نفت ایران هم در اثر اعمال سیاست فشار حداکثری [دولت ترامپ] متوقف شد.»

بانک آمریکا در ادامه این یادداشت از عربستان سعودی خواست که به تعهدات خود عمل کند و تولید نفت خام برای جایگزینی سهم ایران از بازار نفت را افزایش دهد.

عربستان سعودی و امارات متحده عربی اعلام کرده‌اند که توازن بازار نفت جهان را حفظ می‌کنند. برای رسیدن به این هدف این کشورها می‌بایست یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت در روز بیشتر تولید کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.