آمریکا صنایع معدنی ایران را تحریم کرد
۹۱ هزار نفر به طور مستقیم در صنایع معدنی ایران اشتغال دارند و به ازای هر یک شغل ۱۷ شغل وابسته و تکمیلی در این بخش ایجاد شده است.
رئیسجمهوری آمریکا با صدور یک فرمان اجرایی، صنایع فولاد، آلومینیوم و مس ایران را تحریم کرد. ۱۰ درصد از درآمد سالانه ایران از صادرات غیر نفتی از طریق صنایع مدنی تأمین میشود. ۹۱ هزار نفر به طور مستقیم در صنایع معدنی ایران اشتغال دارند و به ازای هر یک شغل ۱۷ شغل وابسته و تکمیلی در این بخش ایجاد شده است.
رئیسجمهوری آمریکا شامگاه چهارشنبه ۸ مه/ ۱۸ اردیبهشت، در فرمان اجرایی خود صنایع مدنی ایران را تحریم کرد. ترامپ در این فرمان اجرایی که در سایت کاخ سفید منتشر شده، اعلام کرده که تحریمهای بیشتری در راه است، مگر آنکه جمهوری اسلامی ایران به شکل اساسی رفتار خود در خاورمیانه را تغییر دهد. ترامپ در این فرمان یک بار دیگر اعلام کرده که در نظر دولت آمریکا، برجام به ایران فرصت داد شبکه تروریستی و برنامه موشکیاش را گسترش دهد و به منازعات منطقه دامن بزند و شهروندان ایالات متحده را دستگیر و با شهروندان ایرانی بیرحمانه رفتار کند.
در فرمان اجرایی ترامپ گفته شده که تحریم صدور محصولات صنایع معدنی ایران ۱۰ درصد از درآمد حاصل از صادرات این کشور را هدف قرار میدهد. رئیسجمهوری آمریکا هشدار داده که ایالات متحده صدور مجوز برای ورود فولاد و سایر فلزات ایران به بنادر کشورهای دیگر را تحمل نمیکند.
سازمان توسعه و تجارت اعلام کرده که در آمد ایران از صدور آهن و آلیاژهای آن در سال ۹۷ بالغ بر سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بوده است. درآمد حاصل از صدور مس ۷۰۰ میلیون دلار و در آمد حاصل از صدور سنگآهن ۸۵۰ میلیون دلار بود. ۹۱ هزار نفر در صنایع معدنی ایران اشتغال مستقیم دارند. به ازای هر یک شغل، ۱۷ شغل وابسته و تکمیلی در این بخش ایجاد شده است.
نزدیک به ۶۸ نوع ماده معدنی مختلف در ایران شناساییشده که ذخایر مس، روی و سنگآهن شاخصترین آنها به شمار میآید. ذخایر مس و روی ایران هرکدام چهار درصد از کل ذخایر این دو فلز در جهان را تشکیل میدهند و سنگآهن ایران نیز هشت دهم درصد از کل ذخیره این ماده معدنی در دنیاست.
شورای عالی امنیت ملی با صدور بیانیهای خطاب به کشورهای عضو برجام اعلام کرده است: جمهوری اسلامی ایران در راستای اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، محدودیتهای مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنیشده و ذخایر آب سنگین را رعایت نمیکند. شورای عالی امنیت ملی به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز فرصت داد که به تعهدات خود به ویژه در حوزههای بانکی و نفتی عمل کنند.
چند ساعت قبل از صدور فرمان اجرایی ترامپ برای تحریم صنایع معدنی ایران، تیم موریسون، دستیار ویژه رئیسجمهوری آمریکا و مدیرکل نهاد مقابله با سلاحهای کشتار جمعی و بیولوژیکی این کشور در نخستین واکنش آمریکا به توقف برخی اقدامات ایران ذیل برجام اعلام کرده بود که ایالات متحده به اعمال تحریمهای جدید علیه ایران بسیار نزدیک شده است.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران چهارشنبه شب در نشستی در مرکز مطالعات بینالمللی و استراتژیک آمریکا اقدام ایران در کاهش تعهداتش در توافق هستی، را نشانگر درستی ارزیابی آمریکا از تهدیدات وضع موجود خواند و گفت: «ما گروگان تهدیدات نمیشویم.»
بیش از ۲۰ عضو برجسته نهادها و اندیشکدههای اروپایی در فراخوان مشترکی از آمریکا خواستهاند در رویکردش در قبال برجام تجدید نظر کند. در این بیانیه گفته شده تصمیم واشنگتن برای ترک برجام تلاشها برای منع گسترش سلاحهای اتمی را «تضعیف» کرده و به رنج «بیمورد» مردم ایران انجامیده و به شعلهورکردن تنشها در منطقه کمک کرده است.
وزارت خارجه فرانسه هم خواهان خویشتنداری طرفین شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.