ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عراقچی: احتمال وقوع جنگ نیست

معاون وزیر خارجه ایران می‌گوید آمریکا صرفاً یک جنگ رسانه‌ای علیه ایران راه انداخته. او می‌گوید خط قرمز جمهوری اسلامی طرح دوباره موضوع هسته‌ای در شورای امنیت و بازگشت دوباره تحریم‌هاست.

عباس عراقچی خطر جنگ با آمریکا را رد کرد و اقدامات ایالات متحده را صرفاً برای ترساندن ایران ارزیابی کرد. او هشدار داد که اگر در مهلت ۶۰ روزه‌ی ایران به کشورهای اروپایی در مورد برجام  موضوع هسته‌ای ایران به شورای امنیت کشیده شود و یا تحریم‌های گذشته برقرار شود، برجام به‌طور کامل از بین خواهد رفت.

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه دو تلویزیون جمهوری اسلامی در مورد احتمال بروز درگیری نظامی و تنش در منطقه خاورمیانه گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد احتمال وقوع جنگ نیست و مواردی که مطرح می‌شود، صرفاً یک جنگ رسانه‌ای علیه ایران و در چارچوب فشار حداکثری به جمهوری اسلامی ایران است.»

او با بیان این‌که «ایران قصد ایجاد تنش و درگیری ندارد»، افزود: «ناوگانی که ماه‌ها پیش بر اساس برنامه پیش‌بینی شده از آمریکا حرکت کرده تا به منطقه بیاید را به‌گونه‌ای اعلام می‌کنند تا فضاسازی علیه مردم ایران داشته باشند.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ فروردین / ۸ آوریل با انتشار بیانیه‌ای سپاه پاسداران را جزو گروه‌های تروریستی قرار داد. شورای عالی امنیت ملی نیز در واکنش به این اقدام اعلام کرد دولت آمریکا را «دولت حامی تروریسم» و فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به «سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» می‌داند. در پی آن وزارت دفاع آمریکا ناوگروه یو اس اس آبراهام لینکلن را از دریای مدیترانه به طرف خلیج فارس اعزام کرد. ارتش آمریکا سه‌شنبه گذشته نیز اعلام کرد که چند فروند بمب‌افکن‌های بی‌-۵۲ را در خاورمیانه مستقر می‌کند.

عباس عراقچی با تأکید بر این‌که نظامیان ایران «به وظایفشان به‌خوبی آگاه هستند»، گفت: «جنگ رسانه‌ای برای برخورد نظامی به‌منظور ایجاد ترس است که راه به جایی نخواهد برد.»

«به اروپایی‌ها فرصت کافی دادیم»

عراقچی در بخش دیگری از سخنان خود به مهلت ۶۰ روزه‌ای که جمهوری اسلامی در رابطه با برجام به کشورهای اروپایی داده است گفت: «خط قرمز جمهوری اسلامی ایران، مطرح شدن دوباره موضوع هسته‌ای در شورای امنیت و بازگشت دوباره تحریم هاست. اگر در فاصله ۶۰ روز آینده کشورهای ۱+۴ موضوع هسته‌ای ایران را به شورای امنیت بکشند و یا تحریم‌های گذشته برقرار شود، برجام به‌طور کامل از بین خواهد رفت و طرف مقابل پاسخ قاطع و محکم جمهوری اسلامی ایران را خواهد دید.»

شورای عالی امنیت ملی ایران چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که جمهوری اسلامی به مدت ۶۰ روز محدودیت‌های مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنی‌شده و ذخایر آب سنگین را رعایت نمی‌کند، مگر آن‌که کشورهای عضو برجام به تعهدات بانکی و نفتی خود عمل کنند. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی نیز گفت توقف بخشی از تعهدات ایران به معنای پایان برجام نیست، بلکه «در چارچوب برجام» است.

به‌گفته عراقچی، ایران در یک سال گذشته «فرصت کافی» به اروپایی‌ها داده و به همین دلیل تصمیم به کاهش تعهداتش گرفته است. او گفت: «اروپایی‌ها در این مسیر خیلی کُند حرکت کردند. [...] آن‌ها به‌صراحت اعلام کرده‌اند که بانک‌ها و خزانه‌داری‌هایشان بیشتر از آمریکایی‌ها حرف‌شنوی دارند تا دولت اروپایی. [...] در یک سال گذشته، مدرن‌سازی اراک به‌خوبی پیش نرفته و علت آن هم ترس طرف‌های مقابل بوده است.»

او ادامه راه‌اندازی سازوکار مالی اروپا (اینستکس) را تأیید کرد اما سرعت آن را مورد قبول جمهوری اسلامی ندانست.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و بریتانیا، آلمان و فرانسه، سه کشور اروپایی که در توافق هسته‌ای با ایران باقی مانده‌اند پنج‌شنبه ۱۹ اردیبهشت / ۹ مه با انتشار بیانیه‌ای مهلت ۶۰ روزه ایران در رابطه با برجام را رد کردند.

در بیانیه‌ آن‌ها آمده است: «ما هر ضرب‌الاجلی را رد می‌کنیم و پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای خود را ارزیابی خواهیم کرد.»

کشورهای اروپایی تأکید کرده‌اند که همچنان به توافق هسته‌ای پایبند هستند و تلاش می‌کنند تا سازوکار مالی تجاری با ایران را راه‌اندازی کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.