ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش‌ها در کابل به سخنان عراقچی درباره احتمال اخراج افغان‌ها از ایران

عراقچی گفته بود اگر فشار تحریم‌ها بیشتر شود جمهوری اسلامی ممکن است مهاجران افغان را از کشور اخراج کند. وزارت خارجه افغانستان از ایران خواست مسئولانه عمل کند.

سخنان معاون وزیر خارجه ایران در مورد احتمال اخراج مهاجران افغانستانی، در صورت افزایش فشار تحریم‌ها با واکنش‌هایی در کابل روبه‌رو شد. وزارت خارجه افغانستان از ایران خواست در این‌باره مسئولانه عمل کند.

عکس از آرشیو

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه شب ۱۸ اردیبهشت در شبکه دو سیمای جمهوری اسلامی درباره نتایج تحریم‌ها و تأثیر آن بر زندگی مهاجران ساکن ایران گفت: «اگر تحریم‌ها اثر کند و فروش نفتمان به صفر برسد، جمهوری اسلامی ایران مجبور است سیاست ویژه‌ای را برای اقتصاد خود در نظر بگیرد و ممکن است نتوانیم به این شکل ادامه دهیم و از برادران و خواهران افغانستانی‌مان بخواهیم ایران را ترک کنند.»

عراقچی همچنین گفت ایران به لحاظ انسانی نمی‌خواهد این کار صورت بگیرد، اما هنگامی که مجبور شوند، مسئولیت آن به عهده آمریکا خواهد بود.

در واکنش به این اظهارات وزارت خارجه افغانستان گفته است که ایران باید در قبال مهاجران افغان مسئولانه عمل کند.

به‌گزارش شبکه طلوع‌ نیوز افغانستان، صبغت احمدی، سخنگوی وزارت خارجه این کشور ایران یک کشور «دوست و قابل حساب افغانستان» خطاب کرد و گفت کابل می‌خواهد که ایران «با مهاجران مسئولانه برخورد کند».

جاوید لودین، معاون سیاسی پیشین وزارت امور خارجه افغانستان با سخنان عراقچی انتقادی برخورد کرد و گفت: «هر از گاهی که روابط سیاسی، هم در ایران و هم در پاکستان مطرح می‌شود، مهاجران افغان در آن کشور همچون ابزار استفاده می‌شوند. اگر این مهاجران به کشور بیایند با این‌که با مشکل روبه‌رو خواهند شد ولی به یک باره‌ از این جنجال خلاص خواهند شد.»

در همین حال، محمود صیقل، نماینده پیشین افغانستان در سازمان ملل متحد می‌گوید که ایران نباید روابطش با افغانستان را قربانی روابط جهانی و بین‌المللی خود کند. او گفت: «رابطه بین افغانستان و جمهوری اسلامی ایران به مراتب عمیق‌تر از دیگر روابطی است که ما با جهان داریم و فوق‌العاده مهم است که روی این روابط نیک همسایه‌‌ای سرمایه‌گذاری بیشتر کنیم.»

عباس عراقچی، در گفت‌وگو با شبکه دوم سیما، گفته بود که در حال حاضر بیش از سه میلیون افغانستانی در ایران هستند که «دو میلیون فرصت شغلی را اشغال کرده‌اند و سالانه سه تا پنج میلیارد یورو از ایران خارج می‌کنند». ۴۶۸ هزار دانش‌آموز افغان «رایگان در مدارس ایران تحصیل می‌کنند؛ در حالی که هر کدامشان سالانه ۶۰۰ یورو هزینه دارند»، و ۲۳ هزار دانشجوی افغان در دانشگاه‌های ایران مشغول به تحصیل هستند که «سالانه ۱۵ هزار یورو برای هر کدام از آن‌ها هزینه می‌شود».

این مقام وزارت خارجه‌ ایران در حالی از احتمال اخراج مهاجران افغان از کشور خبر داده است که روز گذشته چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا با صدور فرمانی اعلام کرد که صنایع آهن، فولاد، آلومینیم و مس ایران را به مجموعه‌ تحریم‌ها علیه ایران می‌افزاید.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Faryad

    سخنگوى قوه قضائیه جمهورى اسلامى گفته است،کسانى که به هر دلیل از روزه گرفتن معذور هستند از تظاهر به روزه‌خوارى اجتناب کنند. به‌خصوص فروشنده‌هاى مواد خوراکى در فاصله اذان صبح تا اذان مغرب به مشتریان خود چیزى نفروشند!. در غیر این صورت نیروهاى انتظامى با هر دو خریداران و فروشنده‌ها برخورد خواهند کرد! غلامحسین اسماعیلى که اخیرا به این سمت منصوب شده گفت: توصیه دوم به بانوان این است که حجاب را بیش از پیش رعایت کنند و مهمتر از آن اینکه آقایان در طول ماه رمضان به خانم‌ها نگاه نکنند! البته بى‌توجهى به این توصیه‌ها طبق قانون جرم شناخته مى‌شود! وتنبیهاتى به دنبال خواهد داشت!

  • مسعود

    رسالت خبر نگاری کارکنان رادیو زمانه رو در انعکاس کامنت Faryad در ذیل خبر فوق مشاهده نمودیم، خوشا به این غیرت. هار هار هار هار

  • کولبه ر نیوز

    بالا رفتن از دیوار کوتاه مهاجرین افغانستانی، سرآغاز حمله ای دیگر به ته مانده سفره خالی کارگران است عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران در تشریح آخرین دور تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی گفت : "اگر تحریم ها اثر کند و فروش نفتمان به صفر برسد، ممکن است از برادران و خواهران افغانستانی‌مان بخواهیم ایران را ترک کنند. از لحاظ انسانی نمی‌خواهیم چنین اتفاقی بیفتد اما اگر مجبور شویم تبعاتش بر عهده آمریکاست؛ همان کشوری که افغانستان را به بحران کشید." این اولین بار نیست که سیستم های سرمایه داری و در میان آنها جمهوری اسلامی بار بحرانش را بر دوش ضعیف ترین اقشار اجتماعی سرشکن می کند. افعانستانی های مقیم ایران از قربانیان سیاستهای جنگ طلبانه و جنایت کارانه جمهوری اسلامی هستند و اینبار نیز چنین است. جمهوری اسلامی که عامل و مسبب این بحران است اگر سر پا بماند به اخراج افغانستانی ها بسنده نخواهد کرد و سفره کارگران را نیز یکبار نشانه خواهد رفت. راه حل پایان دادن به این شرایط فلاکت بار اتحاد کارگران، معلمان و سایر اقشار فرودست جامعه از جمله افغانستانی های تحت ستم در ایران برای پایان دادن به عمر ننگین و جنایت بار این رژیم است. پایانی که سرآغازی برای یک حاکمیت شورایی با افقی انسانی باشد.