ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا دستور خروج کارکنان «غیر ضروری» خود از عراق را صادر کرد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: تهدید جدی است و ما می‌خواهیم دامنه خطرات و خسارت‌ها را محدود کنیم.

در حالی که تنش بین ایران و آمریکا شدت گرفته است، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که کارمندان غیرضروری سفارت آمریکا در بغداد و کنسولگری آن در اربیل را از عراق خارج می‌کند. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت تهدید جدی است و ما می‌خواهیم دامنه خطرات و خسارت‌ها را محدود کنیم اما نوع تهدید را مشخص نکرد.

سفارت آمریکا در بغداد

سفارت آمریکا در بغداد چهارشنبه ۱۵ مه/ ۲۵ اردیبهشت با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد کارمندان غیر ضروری خود را از سفارت آمریکا در بغداد و از کنسولگری این کشور در اربیل خارج می‌کند. بر اساس این اطلاعیه خدمات صدور ویزا در هر دو مرکز به حالت تعلیق در آمده است.

سفارت آمریکا در بغداد همچنین اعلام کرده است که کارکنانش می‌بایست هرچه سریع‌تر عراق را ترک کنند.

به‌گزارش رویترز، این تصمیم در پی سفر هفته گذشته مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به بغداد و براساس اطلاعاتی گرفته شده که منابع امنیتی عراق در اختیار سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا قرار داده‌اند مبنی بر این‌که نیروهای حشد الشعبی، شبه‌نظامیان نزدیک به ایران در نزدیکی پایگاه‌های آمریکایی در عراق سامانه موشکی مستقر کرده‌اند.

ژنرال کریس گیکا، معاون فرمانده ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا اما شامگاه گذشته اعلام کرد «تهدید» نیروهای هم‌پیمان ایران در عراق و سوریه افزایش نیافته است. بیل اربن، سخنگوی سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا) با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد اظهارات گیکا با اطلاعات آمریکا و هم‌پیمانان این کشور درباره «نیروهای تحت حمایت ایران» در منطقه مغایر است. سنتکام در این اطلاعیه گفته است فرماندهی مرکزی آمریکا با هماهنگی ائتلاف ضد داعش سطح هشدار تمامی نیروهای ائتلاف در عراق و سوریه را افزایش داده است.

عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق در یک نشست خبری بعد از برگزاری جلسه هفتگی کابینه این کشور گفت: سیگنال هایی در پی مذاکره با ایران و امریکا دریافت کرده است که براساس آن همه چیز به خوبی به پایان می‌رسد. عبدالمهدی در این گفت‌وگو خاطر نشان کرد که با بالا گرفتن تنش‌ها بین آمریکا و ایران امنیت عراق به خطر نمی‌افتد.

عادل عبدالمهدی روز گذشته گفته بود بغداد فعالیت‌های تهدیدآمیز شبه‌نظامیان شیعه عراق را که از سوی ایران پشتیبانی می‌شوند شناسایی نکرده است:

«ما به آمریکایی‌ها گفتیم، دولت [عراق] مسئولیت‌های خود را در حفاظت از تمام طرف‌ها به‌عهده می‌گیرد.»

شبه‌نظامیان شیعه در عراق که زیر چتر گروه حشد الشعبی گرد آمده‌اند، هر گونه قصد حمله به منافع آمریکا را تکذیب و واشنگتن را به ایجاد «جنگ روانی» متهم می‌کنند.

لیث العذاری، سخنگوی جنبش عصائب اهل الحق عراق که به ایران نزدیک است اقدامات آمریکا را مشابه با بهانه‌هایی دانست که ایالات متحده در زمان حمله به عراق و سرنگونی حکومت صدام حسین مطرح می‌کرد:

«اتهامات ایالات متحده بی‌اساس است. این ما را به یاد دروغ وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق می‌اندازد.» آمریکا در سال ۲۰۰۳ با این استدلال به عراق حمله کرد اما بعد معلوم شد که سلاح کشتار جمعی در عراق وجود نداشته است.

به گزارش رویترز، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت تصمیم ایالات متحده برای خروج کارکنان غیر ضروری از دو مرکز دیپلماتیک این کشور در عراق بر اساس ارتقای سطح خطرات در عراق اتخاذ شده:

«امنیت کارکنان و شهروندان ایالات متحده در نظر دولت آمریکا در اولویت اول قرار دارد. ما خوشبین هستیم که مقامات امنیتی عراق بتوانند تدابیر لازم حفاظت از ما را به کار گیرند.»

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه سخنانش افزود:

«با این حال تهدید جدی است و ما می‌خواهیم دامنه خطرات و خسارت‌ها را محدود کنیم.»

با بالا گرفتن تنش‌ها در خلیج فارس و احتمال وقوع درگیری نظامی، نمایندگان کنگره آمریکا گفته‌‌اند که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور اطلاعات لازم درباره تهدید ایران را در اختیار آن‌ها قرار نداده است. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از دولت ترامپ خواست در جلسه‌ای ویژه، نمایندگان را در جریان رویدادهای خلیج فارس و احتمال درگیری نظامی با ایران قرار دهد.

پانویس:

این گزارش با اطلاعات تازه به روز شد و تیتر آن هم تغییر کرد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.