دیدار رئیسان جمهوری آمریکا و سوئیس در کاخ سفید برای ایجاد کانال گفتوگو با ایران
هنگام استقبال ترامپ از اولی ماور خبرنگاری پرسید: «آقای رئیسجمهور، داریم به جنگ ایران میرویم؟» رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ گفت: «امیدوارم اینطور نباشد.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه ۱۶ مه/ ۲۶ اردیبهشت از اولی ماور، رئیس جمهوری سوئیس در کاخ سفید استقبال کرد. یک منبع آگاه که نام او افشا نشده به «سی ان ان» گفته است که هدف از این دیدار ایجاد کانالی برای گفتوگو با ایران است.
کاخ سفید با انتشار بیانیهای اعلام کرد رئیس جمهوری آمریکا با اولی ماور، همتای سوئیسی خود برای گفتوگو درباره «موضوعاتی مانند نقش سوئیس در تسهیل روابط دیپلماتیک و سایر موضوعات بینالمللی» دیدار و گفتوگو میکند.
خبرنگاری هنگام استقبال دونالد ترامپ از اولی ماور، از رئیس جمهوری آمریکا پرسید: «آقای رئیسجمهور، داریم به جنگ ایران میرویم؟»
ترامپ در پاسخ گفت: «امیدوارم اینطور نباشد.»
همزمان با بالا گرفتن تنشها در خاورمیانه، دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه ۱۵ مه/ ۱۵ فروردین با انتشار پیامی در توییتر ابتدا گزارشهای «نیویورک تایمز» و «واشنگتن پست» درباره جدالهای درونی دولت او در غرب آسیا را تکذیب کرد و سپس در پیامی جداگانه نوشت که اطمینان دارد ایران سرانجام خواهان گفتوگو میشود. ترامپ در این پیام نوشت:
«نظرات مختلف ابراز میشوند و من تصمیم نهایی و قطعی را میگیرم- فرایند بسیار سادهای است. همه طرفها، دیدگاهها و سیاستها پوشش داده میشوند. مطمئن هستم ایران به زودی میخواهد گفتوگو کند.»
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران اما هرگونه مذاکره با آمریکا را ممنوع کرده است. کاخ سفید با انتشار بیانیهای از اعزام ناو یو اس اس آبراهام لینکلن به خلیج فارس و وزارت خارجه آمریکا هم در بیانیه جداگانه دیگری از استقرار بمبافکنهای استراتژیک بی ۵۲ در قطر خبر دادهاند. ترامپ هفته گذشته، همزمان با این تحولات در یک نشست خبری در کاخ سفید از ایران دعوت کرد بر سر میز مذاکره بازگردد. کاخ سفید شماره تلفنی هم برای تماس مستقیم تهران با واشنگتن در اختیار سفارت سوئیس در تهران قرار داده است. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در دیدار روز دوشنبه گذشته خامنهای با سران کشوری و لشکری در سخنانی پربازتاب همه شماره تلفنهای مستقیم کاخ سفید را از بر خواند.
منابع نزدیک به کاخ سفید به سی ان ان گفتهاند سوئیس شماره تلفن تماس مستقیم با ترامپ را صرفاً به درخواست رسمی سران جمهوری اسلامی در اختیار آنها قرار میدهد.
پس از گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران، سوئیس حفاظت منافع آمریکا را در ایران به عهده گرفت. در مذاکرات هستهای سال ۲۰۱۵ هم سوئیس نقش مهمی ایفا کرده بود. سوئیس مدتی است تلاش دارد ارسال دارو، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به ایران را از طریق یک کانال مالی مشترک با ایران امکانپذیر کند اما این تلاشها همچنان در انتظار تأیید واشنگتن است. سعید نمکی، وزیر بهداشت، یکشنبه ۲۲ اردیبهشت در دیدار و گفتوگو با مارکوس لایتنر از سفیر سوئیس در ایران خواست، کانال مالی ویژه که برای تأمین کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور تنظیم شده، هرچه سریعتر راهاندازی شود و همچنین، همکاریهای بانکی سوییس در زمینه دارو و غذا، عملیاتی شود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.