ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پالرمو و CFT از دستور کار مجمع خارج شد

صادق لاریجانی نقش تعیین‌کننده‌ای داشت. مجمع دو لایحه مبارزه با پولشویی را به قرار گرفتن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی ربط داد و به خواست خامنه‌ای رسید.

محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که دو لایحه «الحاق به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» (CFT) و «الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی» (پالرمو) از دستور کار مجمع خارج شد.

صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام

محمد صدر دوشنبه ۳۰ اردیبهشت از خارج شدن دو لایحه جنجالی پالرمو و CFT  از دستور کار مجمع خبر داد. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با همشهری گفت:

«لایحه CFT و پالرمو هر دو از دستور کار مجمع خارج شده‌اند. دلیل این امر را از دبیرخانه و رئیس مجمع باید بپرسید.»

یکی از شرایطی که اتحادیه اروپا برای اجرایی کردن کانال مالی تجارت با ایران تعیین کرده بود پیوستن ایران به FAFT بود. گروه ویژه اقدام مالی برای این منظور چهار ماه به ایران فرصت داد.  مجمع تشخیص مصلحت نظام بدون اذن رهبری توانایی تصمیم‌گیری نداشت و با وجود برگزاری چند جلسه تصمیم‌گیری در این زمینه را به بعد از نوروز موکول کرد.  صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بهمن سال گذشته از دو شرط اتحادیه اروپا برای به اجرا درآوردن ساز و کار ویژه مالی با ایران (اینستکس) پرده برداشت:

«بنا بود اروپایی‌ها فوائد جمهوری اسلامی از برجام را محقق کنند. تبدیل شد به یک ساز و کار مالی محدود – اینستکس – و آن هم با دو شرط عجیب و غریب. به حسب گزارش‌ها [جمهوری اسلامی] باید یکی بحث FATF را بپذیرد و بعد هم در بحث موشکی وارد مذاکره شود.»

رئیس قوه قضائیه سپس در ادامه سخنانش گفته بود:

«جمهوری اسلامی این دو شرط را نمی‌پذیرد. بنا نیست برای باز کردن یک آبراه کوچک تن به هر آنچه که آن‌ها می‌خواهند بدهیم. آن‌ها موظف‌اند تحریم‌ها را بردارند. مگر جمهوری اسلامی ناتوان است که برای دارو و غذا تن به خواسته‌های آن‌ها بدهد؟»

چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران محدودیت‌های مربوط به نگهداری ذخایر اورانیوم غنی‌شده و ذخایر آب سنگین را رعایت نمی‌کند. ایران به اتحادیه اروپا ۶۰ روز مهلت داد که به تعهدات خود به ویژه در زمینه بانکی و نفت عمل کند. یکی از راه‌کارهای برون‌رفت از این بحران این است که ایران نفت خود را از طریق روسیه در اختیار اتحادیه اروپا بگذارد و در ازای آن از مجرای کانال مالی موسوم به اینستکس از اروپا کالا و خدمات دریافت کند. گزارش‌های تأیید نشده‌ای از عدم رغبت اروپا به معامله با روسیه منتشر شده است. علاوه بر این، لازمه تهاتر نفت در برابر خدمات پیوستن ایران به FAFT است.

۱۹ فروردین رئیس جمهوری آمریکا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. به گفته علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مجمع تشخیص مصلحت این اقدام دولت آمریکا را با دو لایحه «الحاق به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» (CFT) و «الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو)» ربط داد. مطهری در گفت‌وگو با عصر ایران گفته بود:

«اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خیلی از خودشان رأی ندارند [...] اگر اشاره‌ای شود همه اعضا موافق می‌شوند و اگر اشاره برعکس باشد همه مخالف می‌شوند... در حالیکه طبق قانون مجمع تشخیص بازوی مشورتی رهبری است و این افراد باید فکر ‌‌و مشورت بدهند نه اینکه خود منتظر اشاره‌ای باشند.»

 محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز خواهان آن شده بود که پیش از تصویب دو لایحه پالرمو و  در مجمع دولت برای اجرای تعهدات اروپا در قبال برجام ضمانت بگیرد. بهروز نعمتی، عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی در توئیتی به اظهارنظر محسن رضایی پاسخ داد و نوشته بود:

«جنگ، جنگ است دیروز جنگ نظامی و امروز جنگ اقتصادی. در جنگ کسی به کسی تضمین نمی‌دهد، همان‌گونه که در برخی عملیات‌ها جنابعالی به مردم تضمین ندادید.»

قبل از این تحولات طلبه‌های مخالف دولت در قم دست به یک تجمع اعتراضی زده بودند و  با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده بودند که برای جلوگیری از تصویب FAFT در کاروانی کفن‌پوش عازم تهران می‌شوند با این هدف که اجازه ندهند به «امام خامنه‌ای» جام زهر را بنوشانند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.