تختروانچی: سازمان ملل بحران را کاهش دهد
نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به دبیرکل هشدار داد که دامنه یک جنگ احتمالی از منطقه خاورمیانه فراتر میرود.
مجید تختروانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به دبیرکل سازمان ملل، از آنتونیو گوترش خواست برای از سر گرفتن «گفتوگوهای دیپلماتیک» در جهت تخفیف وضع بحرانی منطقه خلیج فارس کوشش کند. نسخهای از این نامه را شورای امنیت سازمان ملل هم دریافت کرده است. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل خواهان خویشتنداری طرفین شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس مجید تختروانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل شامگاه دوشنبه ۲۰ مه/ ۳۰ اردیبهشت (به وقت تهران) برخی «حلقههای مشخص در خارج از منطقه» را متهم به اقدامات تحریکآمیز و افزایش تنشها در منطقه خاورمیانه کرد.
روانچی در نامهای به دبیرکل سازمان ملل، از آنتونیو گوترش خواست راه را برای «گفتوگوهای دیپلماتیک» هموار کند. روانچی در این نامه که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری آسوشیتدپرس قرار گرفته خاطرنشان کرد که «آغاز یک جنگ احتمالی» به زودی فراتر از منطقه خواهد رفت و اثرات جدی و پردامنهای بر صلح و امنیت جهانی خواهد گذاشت.
در روز ارسال نامه تختروانچی به گوترش، فرماندهی مرکزی آمریکا – معروف به سنتکام – تصویری از یک هواپیمای جنگنده ااف-۱۸-ای را بر فراز ناو هواپیمابر یواساس آبراهام لینکلن منتشر کرده است. ناو صد هزار تنی ایالات متحده در هزار کیلومتری تنگه هرمز در دریای عربی متوقف شده و در حال حاضر در حال تمرینات نظامی است. سنتکام نوشته است این ناو «جهت واکنش به اتفاقات احتمالی و دفاع از منافع آمریکا در منطقه» به خلیج فارس اعزام شده است.
— فرماندهی مرکزی آمریکا-سنتکام (@CENTCOMFarsi) 20. Mai 2019
مجید تختروانچی در نامه به آنتونیو گوترش تأکید کرد که ایران هرگز آغازگر جنگ نیست، اما اگر جنگی به این کشور «تحمیل» شود، از حق خود برای دفاع قطعاً استفاده میکند.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، ساعتی قبل از آن در جمع خبرنگاران در نیویورک به تأکید اعلام کرد که سازمان ملل همچنان نگران تنشها بین ایران و آمریکا در خاورمیانه است.
دوجاریک گفت حمله با راکت به سفارتخانه آمریکا در بغداد بر نگرانیهای دبیرکل افزوده است.
شامگاه گذشته همزمان با شلیک یک گلوله کاتیوشا (یا راکت. هنوز معلوم نیست) به محله سبز بغداد در حوالی سفارتخانه آمریکا در این شهر، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد:
«اگر ایران بخواهد بجنگد، این پایان رسمی ایران خواهد بود. دیگر هرگز ایالات متحده را تهدید نکنید.»
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در جمع خبرنگاران در نیویورک یادآوری کرد که منطقه خاورمیانه بسیار «شکننده» است و هرگونه تنش اعم از کلامی و غیر کلامی، ممکن است سبب سوءبرداشتهایی شود و این منطقه شکننده را آسیبپذیرتر کند.
در روزهای گذشته در رسانههای آمریکایی گمانهزنیهایی مبنی بر زمینهچینی دولت ترامپ برای مذاکره با ایران منتشر شده بود. رئیسجمهوری آمریکا با انتشار پیامی در توییتر این گزارشها را تکذیب کرد:
«ایران اگر و هر زمان که آماده باشد با ما تماس خواهد گرفت. در این فاصله، فروپاشی اقتصاد آنها ادامه پیدا میکند- بسیار غمانگیز برای مردم ایران.»
رئیسجمهوری آمریکا پنجشنبه ۱۶ مه/ ۲۶ اردیبهشت از اولی ماورر، رئیسجمهوری سوئیس در کاخ سفید استقبال کرد. هدف از این دیدار ایجاد کانالی برای گفتوگو با ایران بود. یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان هم صبح امروز وارد تهران شد و با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود دیدار و گفتوگو کرد. سفیر عمان در آمریکا دو هفته قبل برای میانجیگری در بحران ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرده بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.