نماینده سازمان ملل به شورای امنیت: از احیای دولت اسلامی در عراق باید جلوگیری شود
جنین هنیس-پلاسچارت در شورای امنیت: این نگرانی وجود دارد که تنش بین آمریکا و ایران، عراق را در مسیر بازسازی متوقف کند.
نماینده سازمان ملل متحد در عراق خواهان حمایت بینالمللی گستردهتری برای ممانعت از قدرت گرفتن دوباره افراطگرایان "دولت اسلامی" در عراق شد. جنین هنیس-پلاسچارت گفت: این نگرانی وجود دارد که تنش بین آمریکا و ایران، عراق را در مسیر بازسازی متوقف کند. گروههای مسلح خارج از دولت به رشد اقتصادی عراق لطمه میزنند.
جنین هنیس-پلاسچارت، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای برنامه کمکرسانی به عراق به شورای امنیت گفت اگر مساله هزاران جنگجوی بازگشتی دولت اسلامی و خانواده هایشان از سوریه به عراق به درستی مدیریت نشود، "با خطر تشکیل زادگاه جدیدی برای نسل آینده تروریستها مواجه خواهیم بود."
هنیس-پلاسچارت تاکید کردکه این تنها یک مشکل عراقی نیست زیراجنگجویان غیر عراقی نیز در میان این افراد وجود دارد. نماینده سازمان ملل به طور ضمنی از برخی کشورها بدون آن که نامی از آنها ببرد انتقاد کرد و گفت که این کشورها از شهروندان خود"فاصله استراتژیک" گرفتهاند.
گروه افراطگرای دولت اسلامی تعدادی از شهرهای عراقی را تصرف کرده و درمناطقی وسیع از سوریه و عراق در سال ۲۰۱۴ یک خلیفهگری اسلامی خود خوانده تشکیل داده بود، اما پس از سه سال نبرد خونین که حاصل آن ده ها هزار کشته و ویرانی شهرهای بسیاری بود، سال ۲۰۱۷ در عراق شکست خورد. با این وجود سلول های پنهان این گروه همچنان به حملاتی در نقاط مختلف عراق دست میزنند.
هنیس-پلاسچارت خاطرنشان کرد که به زودی بغداد تغییر خواهد کرد ودیگر "منطقه سبز" وجود نخواهد داشت. "منطقه سبز" بغداد محل استقرار بسیاری از سفارتخانهها و سازمانهای دولتی است، تحت تدابیر امنیتی شدید قرار دارد. با این وجود نماینده سازمان ملل متحد در عراق گفت، شرایط امنیتی در پایتخت و سراسر عراق نیازمند نظارت دقیق است زیرا تهدید از جانب افراطگرایان دولت اسلامی همچنان وجود دارد.
هنیس-پلاسچارت سخنان یکی از نمایندگان ائتلاف به رهبری آمریکا را نقل کرد مبنی بر اینکه "دولت اسلامی در حال باز خیزش است. جنگجویان دولت اسلامی متوقف شدند، تغییر مکان دادند و فعال هستند."
نماینده سازمان ملل متحد درعراق گفت، "یک نگرانی امنیتی غالب دیگر" بازیگران مسلحی هستند که خارج از دولت فعالیت میکنند و در فعالیتهای غیرقانونی یا مجرمانهای شرکت دارند که به اقتدار دولت ضربه میزند، اقتصاد را تضعیف میکند و مانع بازگشت هزاران نفر از آوارگان میشود.
ارائه گزارش هنیس-پلاسچارت به شورای امنیت پس از آن صورت میگیرد که این شورا به اتفاق آرا قطعنامه تمدید ماموریت هیات سیاسی سازمان ملل در عراق را تا پایان ماه مه سال ۲۰۲۰ تمدید کرد.
رهبری این هیات را جنین هنیس-پلاسچارت برعهده دارد. او یک سیاستمداربا نفوذ هلندی است که پیش از این در پارلمان اروپایی و نیز وزارت دفاع هلند خدمت کرده است.
جنین هنیس-پلاسچارت از نزاعهای سیاسی در عراق نیز انتقاد کرد. اختلافات جناحی در عراق سبب شده تا بسیاری از سمتهای وزارتخانهها در عراق با وجودی که هنوز یک سال از انتخابات میگذرد، خالی مانده باشد و فسادی گسترده درتمام سطوح، عراق را فرا گرفته است.
نماینده سازمان ملل در عراق همچنین به صورت تلویحی به بالاگرفتن تنش میان آمریکا و ایران اشاره کرد که این نگرانی را پیش آورده که عراقی که در مسیر بازسازی است، بار دیگر در این میان گرفتار آید.
عراق میزبان بیش از ۵۰۰۰ سرباز آمریکایی است و دراین حالی است که شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق نیز حضوری قدرتمند دارند و حتی برخی ازآنها خواهان خروج سربازان آمریکایی از عراق هستند.
جنین هنیس-پلاسچارت با ابراز خشنودی افزود که رهبران عراقی در حال تعامل با همتایان منطقه ای و بین المللی خود هستند و کشور عراق را به عنوان شریکی قابل اطمینان مطرح میکنند.
وی افزود: "عراق میتواند عاملی تثبیت کننده در منطقه ای پر تلاطم باشد و به جای این که صحنه درگیری باشد، فضایی برای سلح و آشتی منطقه ای ایجاد کرده و زمینه را برای گفتوگوی امنیتی منطقهای آماده سازد.
نماینده سازمان ملل در عراق گفت:" همزمان، ما نمیتوانیم چالش مهمی را که عراق در ممانعت از تبدیل شدن خاکش به صحنه رقابتهای گوناگون با آن مواجه است، نادیده بگیریم."
وی خطاب به تمام آنهایی که احساس میکنند به چالش گرفته شدهاند گفت: بار دیگری بر دوش عراق گذاشتن، آخرین چیزی است که این کشور به آن نیاز دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
farid
تمام گروههای تروریستی از جانب حکومت اسلامی ایران حمایت میشوند از لیبی و سودان گرفته تا یمن و افغانستان و بحرین ومصر...تا در منطقه تنش ایجاد کنند تا اینها بتوانند به صدور ولایت فقیه بپردازند...
عراقشیعه
دولت اسلامی حام است در عراق، اسمش هست عراقشیعه نسخه جاعیشه ایرانی که نمونه داعش هست. هر حکومتی به نحوی ادره کشور و صورتی اجبار بر اساس دین را در قانون اسسای و ایدئلوزی و حاکمیتش بگنجاند داعش است، می خواهد اسمش جمهوری اسلامی ایران باشد یا پاکستان یا عراق و ....