دیلیبیست: جامعه اطلاعاتی آمریکا شواهدی در مورد کمک القاعده به ایران در دست ندارد
اگر دولت آمریکا شواهدی درباره کمک القاعده به جمهوری اسلامی ارائه نکند، تلاش بالقوه جنگطلبان برای ساختن پرونده حقوقی جهت حمله به ایران بر اساس مجوز «جنگ علیه ترور» پیچیدهتر خواهد شد.
وبسایت خبری «دیلیبیست» به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که جامعه اطلاعاتی آمریکا شواهدی در مورد کمک القاعده به ایران در دست ندارد. این موضوع میتواند تلاشهای بالقوه جنگطلبان آمریکایی برای ساختن پرونده حقوقی جهت حمله به ایران را پیچیدهتر کند.
به گزارش دیلیبیست، یک مقام ارشد دولت آمریکا روز سهشنبه ٢١ مه / ٣١ اردیبهشت به اعضای کنگره گفت که جامعه اطلاعاتی آمریکا هیچ مدرکی در دست ندارد که القاعده با دولت ایران در اقدامات اخیر تهاجمی در خلیج فارس همکاری کرده باشد.
این خبر را سه منبع آشنا با این موضوع به نشریه «دیلی بیست» منتقل کرده اند. چنین یافتهای میتواند تلاشهای احتمالی جنگطلبان برای ساختن پرونده حقوقی جهت جنگ با ایران را با دشواری روبرو کند.
در روزهای اخیر تنشها بین تهران و واشنگتن بالاگرفته و ناظران سیاسی احتمال وقوع جنگ بین دو کشور را بالاتر ارزیابی میکنند.
برآورد جامعه اطلاعاتی در جلسهای محرمانه با حضور دهها تن از نمایندگان کنگره در کپیتول هیل مطرح شد. نمایندگان دموکرات پس از این جلسات توجیهی دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری را به تحریف شواهد متهم کردند.
بر اساس گزارش دیلی بیست، یکی از مقامهایی که به نمایندگان کنگره گزارش میداد، گفت که دولت آمریکا شواهدی مبنی بر همکاری عملیاتی میان دولت ایران و گروه تروریستی مسئول حملات ۱۱ سپتامبر در جریان تهدیدهای اخیر در اختیار ندارد.
اهمیت پذیرش چنین مطلبی در این است که احتمالاً میان قانونگذاران آمریکایی دو دستگی ایجاد خواهد کرد. دموکراتها که نگران چشمانداز جنگ بین آمریکا و ایران هستند، احتمالاً خواهند گفت که دولت ترامپ نمیتواند از مجوز سال ۲۰۰۱ کنگره برای اعمال نیروی نظامی برای جنگ با القاعده (قانون «اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه تروریستها» یا AUMF) به عنوان پایهای حقوقی برای آغاز جنگ با تهران استفاده کند.
جمهوریخواهان در مقابل احتمالاً استدلال خواهند کرد که دولت در نظر ندارد جنگی را آغاز کند، بلکه برای دفاع از منافع آمریکا و نیروهایش در منطقه خلیج فارس اقدام میکند.
در بیش از یک دهه گذشته، رئیسجمهوریهای آمریکا از هر دو حزب، وقتی که پای استفاده از نیروی نظامی به میان آمده، با ترفندهایی از گرفتن تأییدیه از کنگره اجتناب کرده اند.
جورج دبلیو بوش، باراک اوباما و دونالد ترامپ همگی از مجوز سال ۲۰۰۱ (AUMF) برای توجیه گستره وسیعی از فعالیتهای نظامی استفاده کردهاند که در همه موارد انتقاد گسترده اما بی اثری را از جانب قانونگذاران به همراه داشته است. به عنوان مثال اوباما از مجوز AUMF برای توجیه جنگ علیه دولت اسلامی، که در سال ۲۰۰۱ اصلا وجود نداشت، استفاده کرد.
ماه گذشته، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا ایران و القاعده را مرتبط دانست و این ارتباط را «بسیارواقعی» خواند.
پمپئوگفت: «آنها میزبان القاعده بودهاند، آنها به القاعده اجازه دادهاند ازکشورشان عبور کنند. شکی نیست که میان جمهوری اسلامی ایران و القاعده ارتباطی هست. نقطه. ختم کلام.»
پیش از این نیز در کنگره در این باره بحث شده است. نگرانی اعضای کنگره را بحث رند پاول، سناتور جمهوریخواه از ایالت کنتاکی با وزیر خارجه آمریکا در چهارشنبه ۱۰ آوریل نشان میداد که با این هشدار رند پاول پایان یافت: «پرسشام خیلی مهم است اگر شما فکر کنید که قدرت ورود به جنگ با ایران را دارید. تنها کنگره میتواند اعلام جنگ کند. شما اجازه ما را برای ورود به جنگ با ایران ندارید.»
اما پومپئو چند روز بعد و در نشست خبری پس از دیدار با شماری از ایرانیان در روز ۱۵ آوریل نشان داد که خیلی این هشدار را جدی نگرفته است: «میخواهم این نکته را خیلی صریح و آشکار بگویم: ایالات متحده و پرزیدنت ترامپ قانونی عمل خواهند کرد. او درون محدودههای اقتدار خودش عمل خواهد کرد. ماده ۲ اختیارات وسیعی به او داده، AUMF اختیارات وسیعی به او داده.»
او این پاسخ را در جواب خبرنگاری میداد که پرسیده بود آیا واقعاً حقوقدانها در حال کار بر سر این مسأله هستند که ترامپ حق آغاز جنگ علیه ایران بر اساس را دارد یا خیر.
پس از بالاگرفتن تنش بین تهران و واشنگتن در هفته اخیر، مقامهای ارشد دولت آمریکا در نشستی نمایندگان کنگره را از تحولات در مورد ایران مطلع کردند. نمایندگانی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه خواهان اطلاعرسانی دولت ترامپ و ارائه مدارک درباره آن چیزی بودند که «تهدید ایران» خوانده شده است.
سنا و مجلس نمایندگان روز سهشنبه ۲۱ مه / ۳۱ اردیبهشت جلسات توجیهی جداگانهای برگزار کردند.
نظرها
نظری وجود ندارد.