زندانیان حامی عبدالله اوجالان به اعتصاب غذا پایان دادند
نزدیک به سههزار نفر در ۹۰ زندان مختلف ترکیه در اعتراض به وضعیت اوجالان اعتصاب غذا کرده بودند.او در نامهای از زندان گفت که انتظار دارد به اعتراض و اعتصاب غذای خود پایان دهند.
لیلا گوون، سیاستمدار کرد، خبر داده است که اعتصاب غذای زندانیانِ حامی عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پکک)، پایان یافته است. زندانیان گفته بودند که تا دست یافتن به خواسته خود مبنی بر «بهبود شرایط اوجالان» به اعتصاب غذا ادامه میدهند. آنها اکنون میگویند که به خواسته خود رسیده اند.
به گزارش خبرگزاری «اسوشیتدپرس»، لیلا گون در بیانیهای که که یکشنبه ۲۶ مه/ ۵ خرداد در ۲۰۰ امین روز اعتصاب غذا منتشر کرد گفت زندانیان به هدف خود رسیدهاند. دولت ترکیه ممنوعیت دیدار اوجالان با وکلایش را لغو کرده است.
عبدالله اوجالان، که در حال حاضر حکم حبس ابد را میگذراند، در یک زندان فوق امنیتی در جزیره امرالی نگهداری میشود. او پس از هشت سال در این ماه توانست با وکلای خود دیدار کند. برادر اوجالان نیز در ژانویه امسال برای اولین بار بعد از سال ۲۰۱۶ توانست با او دیدار کند.
وکلای اوجالان در ماه اخیر دو بار با او دیدار کرده اند. رهبر حزب کارگران کردستان ترکیه در نامهای که وکیل او پس از دیدار دوم روز یکشنبه، بیست و پنجم مه، منتشر کرد، از اعتصابکنندگان تشکر کرده و گفته است که انتظار دارد به اعتراض خود پایان دهند: «انتظار دارم که این اقدام در پیِ بیانیههای وکلایم متوقف شود.»
لیلا گوون، نماینده حزب دموکراتیک خلق در پارلمان ترکیه، آغازگر اعتصاب غذا در اعتراض به شرایط اوجالان بود.
او که خود به خاطر اظهارات انتقادیاش درباره عملیات مرزی ترکیه در سوریه علیه کردها، در زندان به سر میبُرد، گفته بود تا زمانی که پیامی از اوجالان دریافت نکند که بگوید حالش خوب است و تا زمانی که هیاتهای سیاسی برای آغاز گفتوگوهای صلح دوباره به امرالی نروند، اعتصاب غذایش را به صورت نامحدود ادامه خواهد داد.
به گفته حزب دموکراتیک خلق، نزدیک به سههزار نفر در ۹۰ زندان مختلف ترکیه به اعتصاب غذا در حمایت از اوجالان پیوستند. هشت نفر نیز در اعتراض به محدودیت و زندانی کردن اوجالان خود را کشتند.
وکیل اوجالان به نقل از او گفته است که «ما به مقاومت دوستانمان درون و بیرون زندان احترام میگذاریم اما میخواهیم که این حرکت را تا درجه آسیب به سلامتشان و منتهی شدن به مرگ ادامه ندهند.»
عبدالله اوجالان در سال ۱۹۹۹ دستگیر شد. دولت ترکیه حزب او (پکک) را «تروریست» میخواند، و فعالیتهای آن را ممنوع کرده است. ناتو، ایالات متحده، بریتانیا و متحدان غربی دیگر نیز این گروه را در فهرست سیاه خود وارد کرده اند.
جنگ دولت ترکیه با حزب کردستان ترکیه از سال ۱۹۸۴ تا کنون بیش از ۴۰ هزار کشته بر جای گذاشته است.
اوجالان در کنیا دستگیر و در ترکیه به اتهام خیانت به اعدام محکوم شد، اما با لغو مجازات اعدام در ترکیه حکم او در سال ۲۰۰۲ به حبس ابد تبدیل شد. ترکیه مجازات اعدام را به امید پیوستن به اتحادیه اروپا لغو کرد.
نظرها
کارو
برای تمام این زندانیان و انقلابیون کوردستان به ویژه بانوی سرخ وطن خانم لیلا گوون و مبارز بزرگ جناب ناصر یاغیز و نیز هزاران انقلابی زندانی حزب کارگران کوردستان که در زندان های رژیم فاشیست تورکیه دست به مقاومت زدند آرزوی سلامتی و طول عمر و پیروزی سیاسی دارم. برای مبارزان کوهستان و تیبعیدیان نیز آرزوی پیروزی و پایداری دارم. برای رهبر خلق کورد آژادیخواه بزرگ و اندیشمند قابل احترام جناب عبدالله اوجالان آرزوی بهترین ها را دارم. امیدوارم این مرحله از مبارزۀ خلق با همکاری بخش های مختلف جامعۀ کوردستان به نتایج خود رسیده و در آینده تأثیر خود را در مبارزات خلق نشان بدهد. به راستی که حماسۀ بزرگی رقم زده شد و الگوی جدیدی از مبارزۀ سیاسی در خاورمیانه به جهان نشان داده شد. به راستی که نشان دادید مقاومت زندگیست.