ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ظریف در عراق: ایران در برابر هر تعرضی از خود دفاع می‌کند

وزیر امور خارجه ایران گفت که کشورش به دنبال روابط متعادل با کشورهای همسایه در خلیج فارس است و پیشنهاد تنظیم یک معاهده عدم تعرض میان کشورهای منطقه را داد.

وزیر امور خارجه ایران گفت که تهران از خودش در برابر هر گونه تعرض نظامی یا اقتصادی دفاع می‌کند و از کشورهای اروپایی خواست که برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران بیشتر تلاش کنند. محمد جواد ظریف که به عراق سفر کرده همچنین خواستار امضای یک «معاهده عدم تعرض با کشورهای حوزه خلیج فارس» شد. وزیر امور خارجه عراق نیز در کنفرانس خبری مشترک با ظریف از علاقه کشورش به میانجی‌گری میان واشنگتن و تهران خبر داد.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران/ عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری «الجزیره»، محمد‌جواد ظریف که با همتای عراقی خود، محمد علی الحکیم در یک کنفرانس خبری حاضر شده بود گفت که کشورش می‌خواهد روابط متعادلی با همسایگان عرب حاشیه خلیج فارس داشته باشد و پیشنهاد داده است که با آنها «معاهده عدم تعرض» امضا کند.

الحکیم نیز گفت که عراق مایل است نقش میانجی بین ایران و ایالات متحده را بازی کند و افزود که بغداد فکر نمی‌کند «حصر اقتصادی» مثمر ثمر است.

الحکیم گفت: «تلاش می‌کنیم کمک کنیم و میانجی باشیم»، و بغداد «برای دستیابی به راه‌حلی رضایت‌بخش تلاش می‌کند»، در عین حال تاکید کرد که عراق علیه اقدامات یک‌جانبه واشنگتن موضع گرفته است.

محمد الحلبوسی، رئیس مجلس عراق، نیز روز شنبه ۲۵ مه / ۴ خرداد سخنان مشابهی را بیان کرده بود. حکیم نیز از بابت وضعیت بد اقتصادی ایران ابراز نگرانی کرده بود.

ایرانیان بخش بزرگی از جمعیت میلیونی زائران شیعی عراق را تشکیل می‌دهند که هر ساله از سرتاسر دنیا برای زیارت حرم‌های شیعی و اماکن مقدس به شهرهای مختلف عراق از جمله نجف، کربلا، و سامرا سفر می‌کنند. با خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران و بازگشت تحریم‌های علیه این کشور، اقتصاد ایران با بحران‌های متعدد مواجه شده و قدرت خرید ایرانیان کاهش یافته است، در نتیجه مغازه‌های اطراف حرم کاظمین در سال گذشته با کاهش فروش مواجه شدند. عراق از این بابت نگران است زیرا توریسم دومین منبع درآمد دولت این کشور بعد از فروش نفت است.

الحکیم گفت که در تحریم‌ها علیه ایران، عراق جانبِ ایران ایستاده است.

برهم صالح رئیس‌جمهوری عراق نیز با ظریف درباره لزوم جلوگیری از هر گونه جنگ و تنش‌زایی صحبت کرد.

دیدار ظریف از عراق در پی تصمیم ترامپ برای ارسال ۱۵۰۰ سرباز دیگر به خاورمیانه انجام می‌شود.

ظریف روز شنبه ۲۵ مه / ۴ خرداد ورود سربازان امریکایی به منطقه را «شدیداً خطرناک» توصیف کرد و آن را «تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی» دانست.

فرستادن سربازان بیشتر در ادامه تصمیم‌های دیگر دولت ایالات متحده در ماه اخیر است؛ از جمله ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن در دریای عرب در هزار کیلومتری تنگه هرمز متوقف شده و بمب‌افکن‌های راهبردی بی ۵۲ ارتش آمریکا نیز در قطر مستقر شده‌اند. ایالات متحده می‌گوید که این اقدامات را در واکنش به تهدید ایران و برنامه این کشور برای آسیب به دارایی‌های ایالات متحده انجام می‌دهد.

با این حال دولت آمریکا تا کنون مدرکی دال بر تهدید ایران ارائه نکرده است.

در پی تصمیم دولت آمریکا تنش میان ایران و این کشور بالا گرفت. خرابکاری نفتکش‌‌ها در بندر فجیره، خروج کارکنان سفارت آمریکا در بغداد و کنسولگری این کشور در اربیل و حمله با کاتیوشا به محله سبز بغداد و گزارش نهادهای اطلاعاتی از تهدید ایران، احتمال درگیری نظامی در خاورمیانه را افزایش داد.

ترامپ توافق هسته‌ای با ایران را بد توصیف کرد با خروج از توافق در سال گذشته، تحریم‌های علیه ایران را بازگرداند. او بارها گفته است که می‌خواهد ایران را به پای میز مذاکره بکشاند تا توافقی بهتر حاصل شود. با این حال مقامات ایران از جناح‌های مختلف در هفته‌های اخیر اعلام کردند که حاضر به توافق دوباره با ایالات متحده نیستند.

روحانی و بار دیگر درخواست همه‌پرسی

در آخرین تحولات مسئله هسته‌ای در ایران، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری پیشنهاد داد که کشورش یک «همه‌پرسی» بر سر برنامه هسته‌ای انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا)، روحانی که هفته گذشته از سوی علی خامنه‌ای رهبر ایران به خاطر توافق هسته‌ای مقصر شناخته شد، پیشنهاد همه‌پرسی را عصر شنبه در حضور دبیران روزنامه‌های مهم ایران مطرح کرد.

او گفته است که در سال ۲۰۰۴ وقتی مشاور مذاکرات هسته‌ای بوده پیشنهاد همه‌پرسی را با رهبر ایران در میان گذاشته است و خامنه‌ای در آن زمان از ایده استقبال کرده است؛ به گفته روحانی، گرچه همه‌پرسی هیچ گاه برگزار نشد، اما حالا می‌تواند یک راه‌حل باشد.

ایران هفته پیش غنی‌سازی اورانیوم را چهار برابر کرد و به کشورهای اروپایی فرصتی ۶۰ روزه داد تا برای حفظ برجام نهایت تلاش خود را بکنند. با این مقامات ایران قول داده اند که غنی‌سازی طبق توافق هسته‌ای از ۳,۶۷ درصد تجاوز نکند؛ درصدی که تنها برای تولید برق قابل استفاده است و برای تولید سلاح هسته‌ای کفایت نمی‌کند.

جمهوری اسلامی از سال ۱۹۷۹ تنها سه همه‌پرسی برگزار کرده است: همه‌پرسی برای تایید نوع حکومت، و دو همه‌پرسی دیگر برای تصویب قانون اساسی، و متمم‌های آن.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند درجه سه

    بعد هم بجای دریافت غرامت جنگ، برای حمله کنندگان هزینه های نجومی میکنیم و قبرستان و هتل و نیروگاه و بزرگراه و منار و گنبد طلایی و صحن و فضای سبز و ... میسازیم و به خانواده های کشته شدگان در حمله به ایران مقرری ارزی میدهیم در حالی که مردم خودمان گرسنه اند و ویرانیهای جنگ همچنان جلوی چشم !