یونیسف: حمله به مدارس افغانستان حدود سه برابر افزایش یافته است
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) میگوید بر اثر افزایش حملات به مدارس افغانستان از ۷ میلیون کودک افغان نیمی از تحصیل محروم شدهاند که ۶۰ درصد این محرومان را دختران تشکیل میدهند.
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در گزارش تازهای گفته است که حملات نظامی به مدارس افغانستان در یک سال گذشته نزدیک به سه برابر شده و بیش از ۳،۵ میلیون کودک افغان از تحصیل محروم شدهاند که ۶۰ درصد آنها را دختران تشکیل میدهند.
بهگزارش رویترز، یونیسف سهشنبه ۷ خرداد / ۲۸ مه در گزارش تازهای اعلام کرد که حملات به مدارس افغانستان در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال قبل از آن تقریباً سه برابر شده و این مسئله موجب شده است تا دسترسی کودکان به آموزش در بسیاری از مناطق افغانستان مشکلتر شود.
بهگفته یونیسف، در سال ۲۰۱۸ شمار حملاتی که در افغانستان به مدارس شده ۱۹۲ مورد بوده است در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۷، ۶۸ مورد گزارش شده بود. این نخستین افزایش حملات به مدارس است که یونیسف از سال ۲۰۱۵ ثبت کرده است.
براین اساس، بیش از یکهزار مدرسه در سراسر افغانستان بهدلیل تهدیدهای امنیتی از سوی طالبان و «دولت اسلامی» (داعش) و گروههای دیگر بسته ماندهاند. این گروهها میخواهند با ایجاد رعب و تهدید نفوذ خود را در کشور گسترش دهند.
یونیسف یکی از دلایل حمله به مدارس در افغانستان را استفاده از آنها بهعنوان حوزههای رأیگیری در انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۱۸ دانسته است.
از بیش از ۷ میلیون کودک افغان تقریباً نیمی به مدرسه نرفتهاند. از ۳،۷ میلیون کودکی که تخمین زده شده از تحصیل محروم هستند، ۶۰ درصد را دختران تشکیل میدهند.
یونیسف گفته است قصد دارد با شرکای محلی خود برای ارائه تحصیلات غیررسمی به کودکان افغانستان تلاش کند. این نهاد وابسته به سازمان ملل از طرفهای درگیری افغاستان خواسته است که حمله به مدارس را متوقف کنند.
در ماه گذشته سازمانهای حقوق بشری و مدافع کودکان در افغانستان گفته بودند که جنگها، بیکاری و ناداری، از چالشهای اساسی در افغانستان هستند و کودکان نیز به دور از آسیبهای این پدیدهها نماندهاند. هماکنون، از ۳۰۰ هزار تا سه میلیون کودک در افغانستان، مشغول کارهای شاق برای پیشبرد زندگی خود هستند. تمامی این کودکان به گونهای از رهگذر روانی و جسمی آزار و اذیت میشوند. چیزی که نگرانیهای زیادی را در میان نهادهای پشتیبان کودکان در افغانستان همراه داشته است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.