ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تاخیر در اعلام نظر شورای نگهبان درباره لایحه تعیین تابعیت فرزندان زنان ایرانی

بر اساس لایحه فوق فرزندان حاصل از ازدواج (شرعی) زنان ایرانی با مردان غیرایرانی قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال به درخواست مادر ایرانی به تابعیت ایران در می‌آید.

شورای نگهبان برای اعلام نظر درباره لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی مهلت خواست. این لایحه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

قانون جاری کودکان حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی را از داشتن شناسنامه و به تبع آن از تسهیلات دیگری چون حق درمان و تحصیل باکیفیت و رایگان محروم کرده است.

براساس گزارش خبرگزاری فارس شورای نگهبان سه‌شنبه ۷ خرداد در نامه‌ای به مجلس شورای اسلامی دو لایحه از جمله لایحه تابعیت فرزندان زنان ایرانی را استمهال کرد. این لایحه دوشنبه ۲۳ اردیبهشت مورد تصویب نمایندگان مجلس قرار گرفته بود. بر این اساس از این پس فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی می‌توانند تابعیت ایرانی بگیرند.

استمهال شورای نگهبان موجب تاخیری به مدت نامعلوم در تغییر قانون فعلی خواهد شد. قانون جاری کودکان حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی را از داشتن شناسنامه و به تبع آن از تسهیلات دیگری چون حق درمان و تحصیل باکیفیت و رایگان محروم کرده است.

بر اساس قانون جدید فرزندان حاصل از ازدواج (شرعی) زنان ایرانی با مردان غیرایرانی قبل از رسیدن به سن ۱۸ سال به درخواست مادر ایرانی به تابعیت ایران در می‌آید. چنانچه مادر تقاضای تابعیت فرزندانش را ندهد، آن‌ها می‌توانند بعد از هجده‌سالگی درخواست تابعیت ایران را بدهند. وزارت اطلاعات در هر حال باید تأیید کند که متقاضیان «مشکل امنیتی» ندارند. پاسخ به استعلام امنیتی باید حداکثر ظرف مدت سه ماه انجام شود و نیروی انتظامی مکلف است نسبت به صدور پروانه اقامت برای پدر غیرایرانی اقدام کند. چنانچه پدر یا مادر متقاضی درگذشته باشد، تشخیص احراز نسب به دادگاه ارجاع می‌شود.

به گفته پژوهشگران، قانون جاری «تبعیض آشکار جنسیتی علیه زنان» است و «به طرد اجتماعی فرزندان مادران ایرانی، افزایش نارضایتی این مادران و فرزندانشان و آسیب‌های اجتماعی متعددی انجامیده‌ است».

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.