ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برگزاری نشست چهره‌های سیاسی افغانستان و طالبان در مسکو

در صدمین سالگرد روابط افغانستان و روسیه، مسکو برای دومین بار میزبان نشست صلح افغانستان، میان شخصیت‌های سیاسی و هیئتی از طالبان است. نماینده‌ای از دولت افغانستان نیز در آن شرکت دارد.

به‌مناسبت صدمین سالگرد روابط دیپلماتیک افغانستان و روسیه، مسکو برای دومین بار میزبان نشست صلح میان شخصیت‌های سیاسی افغانستان و هیئتی از طالبان است. از سوی دولت افغانستان تنها سفیر این کشور در مسکو، در این نشست شرکت دارد.

نشست دو روزه‌ چهره‌های سیاسی افغانستان و طالبان - سه‌شنبه ۷ خرداد / ۲۸ مه در مسکو

نشست دو روزه‌ چهره‌های سیاسی افغانستان و طالبان سه‌شنبه ۷ خرداد / ۲۸ مه در مسکو آغاز شد. روز نخست این نشست به ۱۰۰ سالگی روابط دیپلماتیک روسیه و افغانستان اختصاص دارد و در روز دوم شخصیت‌های افغان با نمایندگان طالبان گفت‌وگو خواهند کرد.

ضمیرکابلوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور افغانستان روز گذشته، دوشنبه، خبر برگزاری این نشست را تأیید کرد. او گفت: «ما از طالبان و سیاستمداران افغان دعوت کردیم تا در نشستی رسمی که به‌مناسبت تجلیل از ۱۰۰ سال روابط دیپلماتیک میان افغانستان و روسیه است، شرکت کنند. پس از نشست آن‌ها حق دارند با هم گفت‌وگو کنند.»

حامد کرزی، رئیس‌‎جمهوری پیشین افغانستان، عطا‌محمد نور، رئیس اجرایی جمعیت اسلامی، حنیف اتمر، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری، محمد کریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح، رنگین دادفر اسپنتا، وزیر خارجه پیشین، زلمی رسول، مشاور امنیت ملی سابق و نیز یک هیئت ۱۴ نفری طالبان به رهبری ملاعبدالغنی برادر، معاون سیاسی طالبان برای شرکت در این نشست دو روزه، به مسکو رفته‌اند.

طالبان روز دوشنبه شرکت هیئت نمایندگی خود به رهبری ملا برادر در این نشست را تأیید کردند. شیرمحمد استانکزی، از مذاکره‌کنندگان ارشد طالبان نیز در این نشست شرکت دارد.

همچنین به نمایند‎‌گی از دولت افغانستان، لطیف بهاند، سفیر افغانستان در مسکو در این نشست شرکت دارد.

در روز نخست سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به جمع شرکت‌کنندگان پیوست و نشست را با سخنان خود افتتاح کرد. لاوروف از حمایت روسیه از صلح در افغانستان سخن گفت و افزود مسئله افغانستان راه‌حل نظامی ندارد.

سپس حامد کرزی، در سخنانی روابط روسیه با افغانستان را از مهم‌ترین روابط افغانستان دانست و از نقش روسیه در روند صلح قدردانی کرد. او حمله اتحاد شوروی سابق به افغانستان را «اشتباه بزرگ تاریخی در روابط دو کشور» دانست.

پس از حامد کرزی، ملا عبدالغنی برادر، سخنان کوتاهی ایراد کرد. او گفت برای دستیابی به صلح اشغال افغانستان توسط کشورهای خارجی باید پایان یابد.

گروه طالبان در بیانیه‌ای که در این مراسم خوانده شد از روابط دو کشور افغانستان و روسیه و همکاری‌های دو کشور گفت.

در ماه فوریه سال جاری میلادی / بهمن‌ماه سال گذشته مسکو میزبان نخستین نشست شخصیت‌های سیاسی افغانستان و نمایندگان طالبان بود. این نشست نیز در دو روز برگزار شد و شرکت‌کنندگان آن در پایان بیانیه مشترکی منتشر کردند.

در نشست قبلی نماینده‌ای از سوی دولت افغانستان شرکت نکرده بود و محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان گفته بود شرکت‌کنندگان در این نشست صلاحیت اجرایی ندارند و افغانستان را نمایندگی نمی‌کنند.

در میان ۴۰ شرکت‌کننده سیاستمدار افغانستان تنها دو زن در نشست نخست مسکو شرکت داشتند.

با این حال از نشست‌های مسکو به‌عنوان گام دیگری در فرایند حل و فصل جنگ ۱۷ ساله افغانستان نام برده می‌شود؛ روندی که از زمان انتصاب زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در ماه سپتامبر گذشته، تشدید شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.